אחרי 80 שנה: מהנדס בטסלה מציג עיצוב מחדש של השוקולד צ’יפ

מהנדס תעשייתי בטסלה עבד עם חברת שוקולד אמריקאית במשך 3 שנים, כדי לייצר את השוקולד הצ’יפ המושלם מבחינת שטח פנים, צורה וייצור

השוקולד צ’יפ החדש | מקור: Dandelion

עוגיית השוקולד צ’יפס שכולנו מכירים ואוהבים (אלא אם כן נולדתם בלי לב) פותחה על ידי שפית אמריקאית בשם רות וייקפילד בשנות השלושים של המאה הקודמת. וייקפילד הכניסה חתיכות שוקולד לעוגיות, שזכו לשם עוגיות Toll House על שם בית ההארחה שבו נמכרו. היא מכרה את המתכון לעוגיות לנסטלה, שעם השוקולד שלהן הכינה את העוגיות המקוריות, תמורת אספקת שוקולד לכל החיים – ואלו יצרו בעקבותיהן את השוקולד צ’יפס (או “שבבי השוקולד”) שכולנו מכירים כיום.

המהפך של השוקולד צ’יפס

במשך 80 השנים האחרונות אף אדם לא שקל לערער על עיצוב הטיפה האייקוני של שבב השוקולד שכולנו מכירים, ושהתחילו בטעם אחד – שוקולד מריר – ומאז זכה לשלל טעמים נוספים כמו שוקולד לבן, שוקולד חלב, שוקולד מריר בדרגות שונות, חמאת בוטנים ועוד.

אף אחד, עד שנכנס לתמונה מהנדס בטסלה, שחבר לחברת שוקולד אמריקאית כדי לנסות ולאתגר את כל מה שאוהבי עוגיות השוקולד צ’יפס מכירים. רמי לבסק, שבימים כתיקונים משמש כמהנדס תעשייתי בחברת הרכב החשמלי של אילון מאסק, חבר עתה ליצרנית השוקולד האמריקאית Dandelion כדי לשנות את השוקולד צ’יפ.

לבסק ומנכ”ל Dandelion, טוד מאסוניס, עבדו יחד עם צוות מיוחד על פרויקט החידוש של השוקולד צ’יפס במשך לא פחות משלוש שנים. אחרי ניסיונות ובדיקות רבות, הצוות של לבסק ו-Dandelion הגיע למסקנה כי הצ’יפ המושלם מבחינת טעם ויכולת המסה בעוגיה הוא בכלל דסקית ועליה מצולעים, שנראית קצת כמו יהלום.

מאסוניס, מנכ”ל יצרנית השוקולד, מציין כי הצ’יפ המקורי שכולנו מכירים הוא תוצאה של הייצור התעשייתי בשנות ה-40 של המאה הקודמת, שבתחילתן החלה נסטלה לייצר אותם בכמויות לציבור הרחב. הוא מוסיף כי העובדה שמדובר בתוצאה של ייצור תעשייתי ששרדה משום מה עד עכשיו מבלי ששינו אותה, לא אומר שמדובר בצורה האופטימלית לאפייה – במיוחד כשמדובר בשוקולד הספציפי שמייצרת החברה שלו, שהוא יותר בכיוון הארטיזני ולאו דווקא יגיע לכל בית אב בארה”ב (או מחוצה לה).

מאסוניס מציין עוד כי למרות שצורת הטיפה האייקונית שאנחנו מכירים הופכת את השוקולד צ’יפס לנוחים ביותר כשרוצים לערבב אותם בבלילת העוגיות או עוגה, כשהתחתית העבה יחסית שלהם עוזרת להם לשמור במידה מסוימת על צורתם בזמן האפייה – מדובר בדרך לא מוצלחת לחוש את כל טעמי השוקולד.

היישר משולחן השרטוטים, השוקולד צ’יפ החדש | מקור: Dandelion

אבל איך מגיעים לפיצוח העיצוב החדש?

ב-Dandelion מוכרים עוגיות שהם מכנים “אולי עוגיית השוקולד צ’יפס הטובה בעולם” הכוללת דסקיות שוקולד שבמפעלי החברה מזלפים ידנית, דרך עבודה שאולי מספקת תוצאה טובה אבל בו זמנית היא מאוד סיזיפית. על כן בחברה רצו לשדרג את דרכי הייצור שלהם ופנו ללבסק, המהנדס התעשייתי מטסלה כדי שיעזור להם במציאת השוקולד הצ’יפ האולטימטיבי.

אם ניסיתם לחשב לאורך הקריאה כמה בכלל משלמים למהנדס כדי שיפצח משהו שלא נגעו במשך 80 שנה, התשובה היא שלא משלמים לו בדולרים, בערך. לבסק, שעבד בעבר עם החברה, לקח על עצמו את המשימה וזכה לתשלום בשוקולדים, וכמה מניות בחברת השוקולד.

לבסק התחיל בלנסות להבין איך לייצר שוקולד צ’יפ שלא רק יצלח את מבחן הטעם והאפייה, אלא גם יהיה אחד שניתן לייצר במכונות פס הייצור של Dandelion. במסגרת החיפושים אחר הצורה המושלמת לבסק וצוותו שרטטו אין ספור צורות ועיצובים אפשריים לצ’יפ ואף יצרו תבניות תלת-ממד שבהן מילאו שוקולד כדי לבחון את אותן הצורות האפשריות גם ברמת הטעם והאפייה.

כל העדכונים מחכים לכם בערוץ הטלגרם של גיקטיים כל העדכונים מחכים לכם בערוץ הטלגרם של גיקטיים להצטרפות לערוץ הטלגרם שלנו לחץ כאן

הצורה שעליה הוחלט בסופו של דבר היא זו שהשיגה שטח פנים אופטימלי על הלשון (כדי שמי שטועם את עוגיית השוקולד צ’יפ ירגיש אותם נמסים בפה) כששני הקצוות המחודדים של הצ’יפ נועדו לשפר את יכולה ההמסה שלו. מלבד הצורה, לבסק והצוות שלו הגיעו למסקנה חשובה נוספת: הצ’יפ המושלם לא צריך להיות רק בצורה החדשה, אלא גם במשקל מסוים – 4.05 גרם – כדי לייצר את העוגיות המוצלחות ביותר.

לצד ההצלחות בגזרת הטעם והאפייה של השוקולד צ’יפ החדש, הצוות של לבסק הצליח גם להשיג את המטרה החשובה ביותר – למצוא את הצורה האופטימלית לייצור בקנה מידה רחב רחב על פס הייצור של החברה בעזרת התבניות התלת-ממדיות שיצרו.

כרגע המחיר של חצי קילו שוקולד צ’יפס מהונדסות כאלו יעלו לכם כ-100 שקלים, הרבה יותר מכל שוקולד צ’יפס אחר שתרכשו. אבל גם אם המחיר לא מטריד אתכם, בשלב הראשון החברה לא מציעה אותם למכירה ולמשלוח לארץ הקודש.

אושרי אלקסלסי

Your Friendly Neighborhood Geek. יש לכם סיפור טכנולוגי? דברו איתי: Oshry@geektime.co.il

הגב

11 תגובות על "אחרי 80 שנה: מהנדס בטסלה מציג עיצוב מחדש של השוקולד צ’יפ"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
שחר
Guest

יש לנו רעיון למוצר שחשבנו עליו, אבל הוא נשמע קצת טיפשי..
אני יודע! נגיד שלקח לנו 3 שנים לפתח אותו, וזה ייראה יותר מתוחכם! נוכל גם למכור אותו במחיר כפול!

שוקולד צ\'יפ במוח
Guest
שוקולד צ\'יפ במוח

זה לא סתם -זה מהנדסיפ של טסלה פיתחו
– עכשיו עובדים על הדור השני בשיתוף עם nasa ו neuro-link

בייגל
Guest

נשמע כמו עוד חרטה בדומה לשוקולד רובי.
בכל מקרה, אני מעדיף צ’יפסים מטבלת שוקולד קצוצה.

פרצל
Guest

https://www.wikiwand.com/en/Ruby_chocolate
שוקולד רובי זה עשוי מזן ספציפי של קקאו ובשיטה מיוחדת, לא בדיוק חרטה.
אבל כן, גם אני מעדיף לקצוץ חפיסת שוקולד גס, הכי כיף בעוגיה ובראוניז

כפיר
Guest

מה?
אני רוצה את הזמן שלי בחזרה!!! איזה כתבה מפגרת. צריך להיות מהנדס כדי לעצב צורה? הבן שלי בזמן משחק באוטוקאד יכול לייצר לכם צורה יותר טובה. ומה השטות הזו שצריך את הצורה כדי לקבל את המרקם/טעם/מיקום הכי טוב?.. איזה שטויות
מצפים את שבבי השוקולד בקמח בכדי שלא ימצאו את עצמם בתחתית העוגיה/עוגה וזהו.. מה הסיבוך פה?

לכבוד מר כפיר
Guest

כפיר היקר… אתה מבוזבז כאן! עם הידע המדהים שברשותך תוכל לעבוד איתנו בשותפות חברת נסטלה, שטראוס ועלית. בבקשה תעצב שוקולדים בצורות חדשות ותקשקש קצת שזה משפר את המרקם יחד איתנו[50% מהרווח ינתן לך!]

בברכה, מנהל חטיבת השוקולדים של שטראוס.

משתמש אובונטו
Guest

בזמן שטובי המוחות האמריקאיים עבדו על ההמצאה הגאונית הזו, הסינים כבשו עוד נקודה בכדור הארץ.

בהצלחה אנד מייק אמריקה גרייט אגן!

מבין
Guest

הזוי איך אפשר להפוך בעזרת יחצנות כל דבר לטכנולוגי

סקאר
Guest

כל הכתבה קיוויתי שגם הוא ייקבל שוקולד לכל החיים.
איזו אכזבה.

אליאור
Guest

3 שנים!?! אתם יודעים מה אפשר לעשות ב3 שנים.
מגוחך.

רום
Guest

3 שנים… אמממ…
צבא?

wpDiscuz

תגיות לכתבה: