פייסבוק מטמיעה כלי ייחודי שלא יאפשר לשתף תמונות פוגעניות
כלי חדש בפייסבוק שמתבסס על טכנולוגית זיהוי תמונה ימנע מהמשתמשים לשתף בשנית בתמונות שכבר דווחו כפוגעניות והוסרו מהרשת
פייסבוק רוצה להראות שהיא לא מתעסקת רק בהוספת פיצ׳רים מועתקים מרשתות חברתיות אחרות או אימוג׳ים במקום לייקים, אלא שמה גם דגש על נושאים מהותיים יותר כמו פרטיות המשתמשים שלה. החברה מציגה כלי חדש שימנע מתמונות אינטימיות להתפרסם ברשת החברתית ללא רשות של המופיעים בהן. מה שיקרה הוא שבמידה ותמונה שכזו תפורסם ותוגדר על ידי המשתמשים כלא הולמת, ברגע שמשתמש אחר ינסה לשתף אותה בשנית אחרי שהיא הוסרה – זה פשוט לא יהיה אפשרי.
הצד הפחות זוהר של פייסבוק
אנחנו לא צריכים לספר לכם על ההשלכות של תמונות אינטימיות שמפורסמות ברשת ללא הסכמת המצולמים, מה שגם מכונה ״פורנו נקמה״, או סתם כנקמה ילדותית. אמנם מדובר בנתונים די צפויים, אבל לפי סקר שפייסבוק מפרסמת שנערך בקרב אמריקאים שמצאו את עצמם קורבן לתמונות אינטימיות שלהם שהופיעו ברשת, 93% מהם דיווחו על מצוקה רגשית משמעותית ו-82% מהם דיווחו על פגיעה משמעותית בכל הקשור לפן החברתי והתעסוקתי. כדי לנסות ולצמצם את המקרים הללו, פייסבוק הציגה את המנגנון החדש שלה שאמור לנסות ולצמצם את המקרים הללו.
אם משתמש יבחין ברשת החברתית בתמונה שנראה כאילו היא שותפה ללא הסכמת המשתמש, ניתן לדווח עליה באמצעות כפתור ה-Report שמופיע מתחת לתמונה. בשלב הבא, נציגים של פייסבוק עוברים על התמונה ומסירים אותה במידה וימצא כי היא אכן מפרה את תנאי הקהילה (ברוב המקרים – החשבון שפרסם מלכתחילה את התמונה יחסם). עד עכשיו הכל מוכר וקיים כבר, אבל בעזרת הכלי החדש וטכנולוגיה לזיהוי והתאמה של תמונה, ניתן יהיה לזהות מקרים שבהם אותה תמונה שכבר הוסרה תשותף בשנית. במידה ומשתמשים ינסו לשתף בתמונה אחרי שדווח עליה והיא הוסרה, הם יקבלו הודעה שתוכן זה מפר את התנאים של הפלטפורמה ולכן האפשרות לעשות זאת חסומה.
אגב, מאחר ופייסבוק שולטת בעוד שתי פלטפורמות חברתיות די שימושיות בקרב אותו קהל – אינסטגרם ומסנג׳ר, ההנחיות החדשות יחולו גם עליהן. לצערנו, וואטסאפ, שגם היא נשלטת על ידי אותה החברה, לא כוללת את הפיצ׳ר הזה. אולי השלב הבא הוא לאפשר לדווח גם על תמונות בוואטסאפ?
הגב
8 תגובות על "פייסבוק מטמיעה כלי ייחודי שלא יאפשר לשתף תמונות פוגעניות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חבל, יכלו להשתמש בGoogle Vision – הרבה יותר יעיל.
מאוד הגיוני מה שאתה אומר.
פייסבוק, עם האמצעים הכל כך דלים שיש ברשותה, לגמרי היתה צריכה להעביר כל תמונה שעוברת אצלה דיווח דרך המערכות של גוגל – המתחרה הגדולה שלה.
יש לי תחושה שאתה עוקצני חחח
ומה לגבי תמונות אנטישמיות קיצוניות?
מה אתה רוצה מהם? אתה יודע איזה קשה זה להכניס את הסטורי לכל הפלטפורמות?
כאילו יש להם זמן להתעסק עם אנטישמיות (לכאן או לכאן).
חחחח ועכשיו ברצינות: הכללים שלה היו ונשארו מוזרים
ואני לא מבין פה משהו:
במידה ויש מישהו שמתלונן פייסבוק צריכה אוטומטית לחסום עד התמונה שהועלתה ולא להשאיר אותה ברגע בזמן שהם בודקים.
כמו כן צריך סוג של זיהוי איכותי יותר של פנים+עירום ואז להביא חסימה אוטומטית.
אין לי בעיה עם עירום מן הסתם רק אם זה שמישהו מעלה תמונה של מישהי ללא רצונה ועד שפייסבוק שמה לב זה כבר יכול לעשות סיפור לא קטן.
->יותר חושב על הנוער מאשר אנשים מבוגרים ובוגרים.
תמימים אתם. לא ברור שזה ינוצל לרעה? כל פוסט תמונה נגד פייסבוק (של המזבלה נגיד) ייחסם גם בפוסטים עתידיים. עוד כלי שליטה במשתמשים מבית דיקטטורת פייסבוק