אגף ישראלי ייעודי ב-TechCrunch Disrupt
מארגני תחרות ה-TechCrunch Disrupt שתערך בספטמבר הקרוב (12-14) הודיעו כי יקדישו אגף שלם לחברות ישראליות בלבד.
במסגרת ההכנות לקראת אחד מכנסי הטכנולוגיה החשובים של השנה בעולם הסטארטאפים, מארגני TechCrunch Disrupt פירסמו שהשנה יוקדש אגף (Pavillion) שלם לחברות סטארטאפ ישראליות. במסגרת הכנס, חברות סטארטאפ ישראליות שיגיעו יוכלו לבחור האם להציג בפורום הכללי, או אולי להציג במסגרת האגף הישראלי הייעודי.
TechCrunch Disrupt
כנס ה-TechCrunch Disrupt הוא אחד הכנסים החשובים של השנה בעולם הסטארטאפים. הכנס מתרחש במספר מיקומים שונים בארצות הברית, כאשר האירוע האחרון התקיים בעיר ניו-יורק בחודש מאי האחרון, והכינוס הקרוב צפוי להיערך בספטמבר בסאן-פרנסיסקו. במהלך האירוע סטארטאפים מכל העולם במה להציג את החברה שלהם, להכיר חברות אחרות במצבם, להפגש עם יזמים, אנג’לים ומשקיעים פוטנציאליים, ולהתמודד על פרסים.
הפרסים הם החלק החשוב בכנסים הללו, שכן הזוכים יכולים למנף את הפרסום למאמצי גיוסי השקעות הון ומן העבר השני, גם מבחינת המשקיעים, חברת סטארטאפ שזכתה בתחרות TechCrunch Disrupt זוכה ליתרון על פני חברה עלומה, שטרם נבחנה על-ידי פאנל מומחים, או קהל (תלוי באיזה מהפרסים אותה חברה זכתה).
סולוטו משתעשעים עם הגביע של טקקראנץ’ דיסרפט לאחר הזכיה :
בין הפרסים, אחד הפרסים הפחות פורמליים, אבל חשוב לא פחות מהאחרים, הוא פרס ‘חביבת הקהל’. חברות שזוכות בפרס הזה יכולות להתהדר לא פחות באחד הפרסים הנחשקים של התחרות, שכן מי שקובע את הזוכה בקטגוריה הזאת הם באי הכנס עצמם.
הזווית הישראלית
במהלך השנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בכמות חברות הסטארטאפ הישראליות שמגיעות להציג במסגרת TechCrunch Disrupt. מגמה זו הגיעה לשיא במהלך כנס ה-TechCrunch Disrupt האחרון, בו אחת מכל שש חברות שנבחרו להתחרות באירוע היתה חברה ישראלית. מצב זה משך את תשומת ליבם של רבים לעשייה היזמית בישראל, והשנה לראשונה מקצים המארגנים אגף מיוחד לחברות ישראליות בלבד.
לחברות ישראליות יש עבר מרשים בתחרות. למי שזוכר, לפני כשנה וחצי, באירוע Disrupt הראשון הייתה זאת חברת הסטארטאפ הישראלית סולוטו אשר קטפה את הפרס בתחרות, אשר נמשכת שלושה ימים. באירוע השני שנערך בסן-פרנסיסקו בשנה שעברה, השתתפה חברת Su.perf.ly הישראלית של היזם יונתן מאירי, אך לא הצליחה להגיע למקומות הראשונים. אחריהן הופיעו חברות נוספות, כגון BillGuard, ו-SHL Telemedicine של האחים ארז ויריב אלרוי, חברת Deja.io של אבנר שילה ונמרוד רם , דואט של עמי בן-דוד, ג’ואי שמחון ורמי קסטרשטיין ואחרות.
הזוכים בתחרות יקבלו צ’ק על סך 50,000$, גביע שעובר מזוכים לזוכים בכל שנה וכמובן תהילה שקשה להתעלם ממנה בעולם ההון סיכון, הסטארטאפים והטכנולוגיה. בנוסף, היכולת למנף את התהילה הזאת, היא אחד הגורמים המשמעותיים עבור חברות סטארטאפ צעירות, שכן הפורטפוליו של החברה משתדרג מעצם הזכייה בתחרות.
הרשמה מקוונת
בראיון שערכנו עם רועי קרתי (Roi Carthy), הכתב הישראלי של TechCrunch לגבי המיזם החדש אמר רועי כי “זו דרך נוספת בה המארגנים של TechCrunch Disrupt תומכים בחברות הסטארטאפ הישראליות. זו הזדמנות נהדרת עבור חברות סטארטאפ ישראליות לבוא ולהציג את עצמן בפני קהל המבקרים”.
על ההבדל העיקרי בין שתי חבילות ההרשמה השונות המוצעות לחברות השנה, חידד קרתי, כי יש לשים לב שמי שירשם לאגף הישראלי יקבל שולחן ל-3 ימים, במקום ליום אחד. מנגד, החסרון הוא שחברה שחברה שנרשמת לאגף הישראלי לא תוכל להתמודד על התואר של ‘בחירת הקהל’ ולהציג את החברה על הבמה. זה חסרון שמתקזז עם היתרון המשמעותי של שולחן ל-3 ימים בתחרות, וכל חברה חופשיה לבחור במסלול שיהיה נכון יותר עבורה בשלב שבו היא נמצאת. למרות החסרון, נזכיר שמדובר ביתרון משמעותי שמקבלות חברות הסטארטאפ הישראליות, להציג במשך 3 ימים בתוך אגף ייעודי לחברות ישראליות בלבד, דבר שמחזק משמעותי את סצנת היזמות הישראלית.
על מנת להרשם, עליכם למלא את הפרטים בטופס הרישום המקוון (קישור למסמך גוגל-דוקס).
הגב
2 תגובות על "אגף ישראלי ייעודי ב-TechCrunch Disrupt"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אז טק-קראנצ’ הבינו שבחירת הקהל תלך תמיד לחברה של חברים של והעדיפו לפתוח אגף נפרד למדינת הסוררים? :)
What is the email/contact of Roi Carthy?