סערה סביב חוק אנטי להט׳׳בי בצפון קרולינה: ענקיות הטכנולוגיה פתחו בסנקציות
חקיקה אנטי להט׳׳בית בצפון קרולינה מתרגמת בימים אלה למכה כלכלית של ממש למדינה. אחרי עצומה עליה חתמו ראשי ענקיות הטכנולוגיה בארצות הברית, עברו עתה החברות לסנקציות. בהודעה רשמית שפירסמה אמש פייפאל היא מודיעה: החלטנו לבטל הקמת מרכז בעיר שרלוט ונמשוך השקעה בגובה 3.6 מיליון דולר
ספק אם האסיפה הכללית ומושל צפון קרולינה צפו את אפקט הדומינו הזה שנובע מההחלטה להעביר חוק אנטי להט״בי במדינה. למעשה, בימים האחרונים נראה כי חברות ענק מתחרות ביניהן מי תטיל סנקציה קשה יותר על המדינה והן משחררות הצהרות על ביטול עסקאות ופרוייקטים גדולים במדינה בזו אחר זו.
האחרונה שמצטרפת למחאה היא ענקית התשלומים פייפאל שמודיעה על ביטול השקעה בגובה 3.6 מיליון דולר במדינה כחלק ממרכז שתכננה להקים בעיר שרלוט ונועד להעסיק כ-400 עובדים. במכתב פתוח שפירסם מנכ״ל החברה, דן שולמן, הוא כותב: ״מאז הודענו על הקמת מרכז בעיר שרלוט חוקקה צפון קרולינה חוק שמפר את זכויותיהם הבסיסיות של הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג׳נדרים החיים במדינה. החוק הזה מפלה ונוגד את ערכי הליבה שלנו. מאחר וכך פייפאל החליטה לחזור בה מההחלטה להקים את המרכז בעיר. אנחנו נעמוד על המחוייבות שלנו כלפי שיוויון עבור העובדים, הלקוחות והקהילות שלנו״. בעקבות ההצהרה של מנכ״ל פייפאל מיהר מושל ורמונט להציע לחברה להתארח במדינה שלו.
We are joining @HRC, @EqualityNC and more than 80 other companies calling for the repeal of #HB2.
— Bank of America News (@BofA_News) 30 במרץ 2016
הסיבה לסערה
לפני כשבועיים וחצי חוקקה האסיפה הכללית של צפון קרולינה חוק המכונה HB2 ועיקרו איסור כניסת טרנסג׳נדרים לשירותים ציבורים שאינם תואמים את המגדר המופיע בתעודת הלידה שלהם. כמו כן מוסיף החוק ואוסר על רשויות מקומיות במדינה להעביר חוקים מקומיים המגנים על הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג׳נדרים מפני אפליה. בכך למעשה הותיר החוק בפועל אפליה בין כלל האוכלוסיה לתושבי המדינה הלהט״בים. החוק שזכה לרוב באסיפה הכללית במדינה זכה גם לאישור המושל, מה שהפך אותו לחוק רשמי במדינה.
התגובות הזועמות והמחאה נגד החוק החדש במדינה לא איחרו להגיע. כבר בימים הראשונים שלאחר מכן חתמו למעלה מ-90 מנכ״לים של חברות ענק על עצומה שהוגשה למושל צפון קרולינה הקוראת לפעול נגד החקיקה המפלה, ביניהם טים קוק, מארק צוקברג, מריסה מאייר וסונדר פיצ׳אי.
ראשונה להכריז באופן רשמי על סנקציות נגד המדינה היתה גוגל ונצ׳רס שהודיעה כי תמנע מלבצע השקעות בחברות הפועלות בצפון קרולינה עד לביטול החוק החדש. מאוחר יותר הצטרפו אולפני ליונסגייט שהודיעו כי יעבירו את צילומי הפיילוט של סדרה בהפקתם מצפון קרולינה. מידי יום מאז חוקק החוק הצטרפו עוד ועוד תאגידים, בנקים, חברות תעופה, רשתות בתי מלון, זרועות השקעה ואולפנים שהודיעו על ביטול פרוייקטים גדולים במדינה עד לשינוי החוק. המחאה הגיעה עד לכדי סנקציות של גופי ממשל אחרים בארה״ב בהם ראשי עיריית סן פרנסיסקו, סיאטל וניו יורק שהודיעו רשמית כי לא יממנו נסיעות של עובדים לצפון קרולינה עד להודעה חדשה.
הגב
4 תגובות על "סערה סביב חוק אנטי להט׳׳בי בצפון קרולינה: ענקיות הטכנולוגיה פתחו בסנקציות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
סופר תאגידים
מדהים
כל הכבוד.
עכשיו זה מגניב, אבל שימו לב לתקדים – חברות מסחריות מכתיבות מהלכים למדינות. תחשבו מה יקרה אם כל הסנקציות האלה יופנו כלפינו כנגד הכיבוש? או נגד מדינה שתחליט למסות חברות בצורה יותר אגרסיבית? מטורף.
אני ממש לא מבין מה הבעיה בחוק הזה… כיום כל בן אדם שהתחפש למין השני יכול להגיד שהוא טנסג'נדר להיכנס לשירותים אחרים.. זה נשמע לכם תקין?? אני בעד שכל אדם שעשה ניתוח לשינוי מין יוכל לשנות גם את מינו בתעודת הזהות וזהו… אבל למה לעזאזל הרוב המוחלט של האוכלוסייה צריכה להתקפל ולשנות את הנורמות וההרגלים שלהפ בשביל מיעוט זניח של האוכלוסיה..(לא יותר מעשירית האחוז).