לראשונה בישראל: אוניברסיטת תל אביב השיקה קרן הון סיכון
הקרן תשקיע כ-20 מיליון דולר ב-8 עד 10 חברות בשנה
אוניברסיטת תל אביב הודיעה היום (א’) על הקמת קרן הון סיכון חדשה שמיועדת להשקעות בסטארטאפים בשלבים מוקדמים. הקרן החדשה, שנקראית Tau Ventures (טאו ונצ’רס), תהיה הפעם הראשונה, שאוניברסיטה בישראל מקימה קרן הון סיכון, בדומה למודל הקיים בכמה מהאוניברסיטאות המובילות בארצות הברית דוגמת MIT, ברקלי וסטנפורד.
קרן הון הסיכון האוניברסיטאית הראשונה בישראל
Tau Ventures תפעל במודל של קרן הון סיכון במהלך 7 שנים ובין משקיעיה ניתן למצוא גופי השקעה מישראל, אסיה ומשקיעים נוספים מארה”ב וקנדה. סך ההשקעות של הקרן עומד על 20 מיליון דולר, כשהתכנון הוא להשקיע ב-8 עד 10 חברות בשלבים המוקדמים בשנה.
בנוסף להשקעות תפעיל הקרן אינקובטור ביחד עם שותפים בינלאומיים, בתחומים טכנולוגיים שונים. התוכנית הראשונה במסגרת מודל זה היא תוכנית סייבר בשיתוף עם ענקית האלקטרוניקה היפנית NEC.
נשיא אוניברסיטת ת”א, פרופ’ יוסף קלפטר, מסר בתגובה להקמת הקרן: “המודל מיושם לראשונה בישראל, ממקם את האוניברסיטה בשורה אחת עם האוניברסיטאות המובילות בעולם”. עוד הוסיף קלפטר כי “כאוניברסיטה המאגדת סביבה את הסטודנטים והבוגרים המובילים בארץ, טאו ונצ’רס תאפשר ליזמים שמבניהם להוציא לאור את רעיונותיהם המהפכנים, ובכך תתרום האוניברסיטה, בין היתר, גם לעתידה של מדינת ישראל ומעמדה כסטארט אפ ניישן”.
השותף המנהל של הקרן הוא נמרוד כהן, שהיה שותף בחברת ההשקעות Plus Ventures (פלאס ונצ’רס) שם הוביל השקעות בחברות כגון Bringg, YOTPO, WSC Sports ו-Ciamgine שנמכרה לסנאפצ’ט ב-2016.
בשיחה עם גיקטיים מסר כהן כי הקרן תשקיע תשקיע ב”יזמים ומיזמים טובים”. “הנתונים מראים כי כ-50 אחוז מהיזמים בישראל הם בוגרי אוניברסיטת תל אביב והם מדורגים במקום התשיעי בעולם וראשון מחוץ לארה”ב בדרוג סך הגיוסים” אמר כהן והוסיף שאם בודקים את חדי הקרן, אותן חברות בעלות שווי שוק גבוה ממיליארד דולר, הבוגרים של אוניברסיטת תל אביב מדורגים במקום השמיני בעולם.
הגב
2 תגובות על "לראשונה בישראל: אוניברסיטת תל אביב השיקה קרן הון סיכון"
* שימו לב: תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, לרבות דברי הסתה, הוצאת דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב ו/או בניגוד לדין ימחקו. Geektime מחויבת לחופש הביטוי, אך לא פחות מכך לכללי דיון הולם, אתיקה, כבוד האדם והדין הישראלי.
אבל מה ההבדל בינם ובין חברות היישום הטכנולוגי של האוניברסיטה?
לא שמעו על fresh fund מהאוניברסיטה העברית…