כדי שכל חקלאי יהיה פיקח: טאראניס מגייסת עוד 20 מיליון דולר
החברה הישראלית רוצה להכניס קצת חדשנות לתחום החקלאות המיושן באמצעות צי מטוסים בלתי מאוישים ורחפנים שמחליפים את עבודתו הפיזית של החקלאי בשטח
Taranis, חברת האגריטק המתמחה בחקלאות מדייקת, מאפשרת לחקלאים להגדיל את פוטנציאל הייבול שלהם באמצעות תובנות המסייעות להם לשפר יעילות תפעולית וכתוצאה מכך גם כלכלית. היום (ג׳) מודיעה החברה על גיוס של 20 מיליון דולר בהובלת Viola Ventures ובהשתתפות המשקיעים הקיימים – Finestere Ventures, Vertex, OurCrowd ואיל גורה. כמו כן לקחו חלק בסיבוב גם שחקנים אסטרטגיים בתחום החקלאות והזרעים – חברת Nutrien, Cavallo Ventures (זרוע ההשקעות של Wilibur-Ellis) ו- Sumitomo Corporation Europe . סך הכל מאז הקמתה גייסה החברה כ-30 מליון דולר.
5 דקות במקום שעות של עבודה
Taranis(טאראניס) מספקת פתרון לאחד האתגרים הגדולים בעידן הנוכחי – קצב ייצור מזון שאינו עומד בקצב הגידול של האוכלוסייה. מאחר שחקלאות עדיין נחשבת לתעשייה מסורתית, חקלאים מפסידים בכל עונה בממוצע 34% מהיבול שלהם, מה שמצטבר בהפסדים של כ- 500 מיליארד דולר בשנה. הטכנולוגיה שפיתחה Taranis אוספת מידע ויזואלי מצילום על ידי מטוסים לא מאוישים ורחפנים ברמת דיוק הגבוהה פי 500 מהפתרונות הקיימים כיום בשוק. בשיחה עם גיקטיים אמר אופיר שלם, מנכ״ל ומייסד שותף של החברה, כי צי התעופה שלהם כולל 70 כלי טיס – מטוסים קלים ורחפנים, שביכולתם לכסות מיליוני דונמים בחודש. טכנולוגיית צילומי האוויר המדויקים שלה מאפשרת לייצר תובנות אגרונומיות הקשורות למחלות, חרקים, או כל בעיה אחרת הקשורה בגידולי שדה.
״הטכנולוגיה מאפשרת בפעם הראשונה רזולוציה טובה כמו שהחקלאי הולך בשדה ברגל. כלומר אפשר לראות חרקים בגודל של כמה מילימטר על העלה. זה מתאפשר בזכות פטנט חומרה שהמצאנו שמאפשר למצלמה לעקוב אחרי הקרקע תוך כדי טיסה מהירה מאוד.לאחר מכן מגיע השלב של ניתוח כל התמונות ע״י אלגוריתם של deep learning שמזהים כל מה שאגרונום היה מזהה״. בשלב הסופי, מתגבשות המלצות מדויקות לחקלאים הנוגעות לכיצד עליהם לפעול כדי לטפל בבעיות ולהגדיל יבול. מבחינה טכנית, שלם מסביר כי סריקה של שדה בגודל 400 דונם אורכת 5 דקות במקום 6 שעות שהיו נדרשות חקלאי.
מוקדם יותר השנה הודיעה Taranis על רכישת חברת Mavrx האמריקאית, על מנת להרחיב את יכולותיה בתחום הצילום ולהתרחב בארה״ב וקנדה. השווקים המרכזיים בהם היא מתמקדת הם ברזיל, ארגנטינה, רוסיה, אוקראינה ואוסטרליה, כאשר בישראל הפעילות מסתכמת בעיקר בהוכחות היתכנות ובדיקות. כיום המערכת יודעת לזהות מעל למיליון סימפטומים של בעיות בגידולים שונים כמו סויה, תירס, כותנה, חיטה, תפו״א, קנולה ועוד.
Taranis הוקמה בשנת 2015 על ידי אופיר שלם, אלי בוקצ’ין, איל כרמי ואסף הורביץ, ובמשרדיה ברמת החייל מועסקים כיום כ-45 עובדים.
הגב
1 תגובה על "כדי שכל חקלאי יהיה פיקח: טאראניס מגייסת עוד 20 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אמא שלי עובדת בזה