איך לחזור לשוק העבודה אחרי הפסקת קריירה [הרצאת השבוע]
איך חוזרים לשוק העבודה אחרי נתק של חודשים ארוכים או אפילו שנים? אם לא מספיק שמחפשי העבודה מרגישים חסרי בטחון, רוב המעסיקים חוששים מלגייס מועמד עם ׳חור׳ בקורות החיים
צפייה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
להתחיל מחדש
לחפש עבודה זה אף פעם לא תהליך פשוט, אבל אחרי הפסקה ארוכה – זה הופך למסובך אף יותר. אנשים רבים נאלצים בשלב מסוים בחייהם לצאת להפסקת קריירה; בין אם כדי לטפל בהורה, בילד, או סתם כדי לקחת טיים אאוט ולהבין מה הם בדיוק רוצים לעשות עם החיים שלהם. המומחית לשחזור הקריירה קרול פישמן מדברת בהרצאה זו על אותם ״מניעים מחדש״ (מחפשי העבודה), ועל העובדה שמעסיקים עלולים לחשוב שלגייס אנשים עם ״חור״ בקורות החיים הוא מהלך מסוכן, מה שכמובן גם פוגם בביטחון העצמי של אותם מועמדים. לדבריה, יש לחששות אלו פתרון, שלה באופן אישי הוא עבד.
לצפייה בהרצאה:
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- המחשבים קיבלו בינה מלאכותית ללא מוסר, וזו כבר בעיה – מערכות בינה מלאכותיות הן אמנם מתקדמות וחכמות, אבל אין להן שום אתיקה או ערכים אנושיים. לכן, הטכנו-סוציולוגית זיינאפ טופקסי אומרת כי אסור לנו להעביר את האחריות המלאה לאותם אלגוריתמים ומסבירה בדיוק למה
- קרוב משחשבתם: בני אדם מושבחים גנטית יהפכו לסטנדרט – לפני קרוב לשנתיים ולראשונה בהיסטוריה חוקרים בסין דיווחו על יצירת עוברים אנושיים שהונדסו גנטית ואפילו בריטניה העבירה חוק שמתיר יצירת בני אדם מהונדסים גנטית במטרה למנוע סוג נדיר של מחלה גנטית. בהרצאה זו מדבר הביולוג פול קנופלר על טכנולוגיה המכונה ׳קריספר׳, אותה טכנולוגיה שמאפשרת זאת וסחפה את עולם המדע בסערה
- ׳האינטלגנציה המלאכותית תוביל למהפכה תעשייתית שנייה׳ – עוד יש לכם סיכוי: ׳׳מוצר התבונה המלאכותית הפופולארי של עוד 2000 שנה, זה שכולם ישתמשו בו, טרם הומצא׳׳.
- תתכוננו: יתכן שיום אחד כדור הארץ ייראה כמו מאדים – נכון, זה אולי יקרה עוד הרבה מאוד זמן, אבל לטענת האסטרופיזיקאית אנג’אלי טריפאטי יום אחד הכוכב הכחול שלנו עשוי להפוך לאדום
- תרימו את הראש מהמסך: איך נדבקנו כולנו במגפת הסמארטפונים – במקום לחיות את חיינו, אנחנו מנהלים ׳חיים שניים׳ דרך המסך. הרצאה זו עוסקת בהשלכות של אי תשומת לב לסביבה, משהו שכולנו עושים במידה כזו או אחרת.
הגב
הגב ראשון!
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.