הסטארטאפ הישראלי הזה יוודא שתקבלו רק את התרופות שמתאימות לכם
חברת Taliaz מציעה פלטפורמה ליצירת טיפול תרופתי מדויק על פי הנתונים האישיים של כל מטופל
כמו ששני אנשים שונים שיעשו את אותה הדיאטה יקבלו תוצאות שונות לחלוטין, גם בעולם התרופות התאמה אישית היא עניין מורכב והתוצאות עשויות להשתנות בעקבות מגוון גורמים: גיל, משקל, גנים ותכונות נוספות. חברת Taliaz הישראלית בחרה לרתום לשירות המדע הרפואי את טכנולוגיות המידע ולמידת המכונה, כדי שכל מטופל יוכל לקבל את הטיפול התרופתי הטוב ביותר עבורו באופן אישי וחכם.
במקום ניסוי וטעייה, להתאים טיפול רפואי מדויק
אחת המחלות הקשות ביותר בעולם המערבי היא דיכאון, ובה החברה בחרה להתמקד בשלב הראשון. אחוזים נרחבים מהאוכלוסייה סובלים מדיכאון בדרגות שונות והיא ידועה כמחלה שעדיף לטפל בה מוקדם ככל האפשר. חולים שאובחנו כסובלים מדיכאון צריכים לקבל תרופות מרופאים, אבל ההשפעות שלהן אינן מיידיות, והרופאים נוקטים פעמים רבות בשיטות של ניסוי וטעייה, שגם לוקחות זמן רב וגם עשויות לגרום לתופעות לוואי לא רצויות.
הפתרון של טליאז, אשר נקרא PREDICTIX, נותן לרופא דו”ח חיזוי אשר מאפשר לו להתאים את המסלול הטיפולי באופן אישי וממוקד לכל מטופל. הפתרון מתבסס על מחקר גדול בתחום הדיכאון בשם STARD (קיצור של Sequenced Treatment Alternatives to Relieve Depression). המערכת של החברה ניתחה אותו כדי למצוא את המאפיינים הייחודיים שעל בסיסם ניתן לבנות את דו”ח החיזוי.
מאחר שהמערכת של החברה היא מערכת לומדת, ככל שיותר משתמשים ייעזרו בה ומאפיינים נוספים יוזנו אליה, כך יכולותיה עתידות להשתכלל. נתוני המטופל, כמו מידע קליני, גנטי ודמוגרפי, מוזנים אל המערכת, וכך הרופא המטפל יכול להכיר את המטופל שלו בצורה מדויקת יותר בבואו לבחור מסלול טיפולי. מידע על המטופל נאסף באמצעות בדיקת רוק פשוטה, המצורפת בצורה מאובטחת למאגר המידע.
אפליקצייה ייעודית נוספת מבית טליאז המיועדת למטופלים מאפשרת ניטור מדדים פיזיולוגיים והתנהגותיים, כדי לקבל מידע מקיף על השפעת התרופה על המטופל. בכך היא מייעלת את זמנם של הצוות הרפואי המטפל, מביאה לחיסכון בכסף לגורם המטפל, מקצרת את זמן הטיפול למטופל וכמובן מונעת את הסבל הנגרם לעיתים בהתאמת תרופות לא מדויקת.
שיתוף הפעולה עם מכבי כבר החל
טליאז זכתה במכרז על סך 30 מיליון שקל להטמעת המערכת שלה במערכת הבריאות בישראל, והחלה בשיתוף פעולה עם קופת החולים מכבי. לאחרונה החלה החברה בפעילות שיווקית בשוק הבריטי, וזאת באמצעות שיתופי פעולה עם מעבדות גנטיות וחברת Psychiatry-UK, המעניקה שירותי בריאות נפש באמצעות קליניקה וירטואלית. הפתרון המשולב של שתי החברות יעבור הטמעה במערכת הבריאות הציבורית של אנגליה.
אפיק מפתיע נוסף של החברה נמצא בתחום הארגוני. לפי נתונים סטטיסטיים, מחלת הדיכאון היא גורם יקר במיוחד עבור מעסיקים, ולכן החברה פונה לחברות ביטוח וגופים נוספים כדי לייעל את הטיפול במחלת הדיכאון בקרב עובדים. מכאן כבר אפשר לדמיין את רפואת העתיד שמתבססת בצורה חכמה יותר על מידע, ובה כל אחד יוכל לקבל טיפול תרופתי מדויק, בטוח ויעיל יותר.
Taliaz נוסדה בשנת 2012 על ידי ד”ר דקל טליאז, חוקר מדעי המוח ממכון ויצמן המכהן כמנכ”ל החברה, ואורן טליאז, המשמש סמנכ”ל הכספים. עד כה גייסה החברה כ-1.3 מיליון דולר והיא זכתה ב-5 מענקים של רשות החדשנות. כמו כן, תמהיל המשקיעים בחברה הוא בין היתר אנשי מקצועי כמו רופאים ופסיכיאטרים. משרדי החברה ממוקמים בתל אביב, ובהם מועסקים כ-8 עובדים.
הגב
5 תגובות על "הסטארטאפ הישראלי הזה יוודא שתקבלו רק את התרופות שמתאימות לכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
רעיון נהדר
קשקוש. הרעיון של התאמת טיפול רפואי לבסיס גנטי קיים ממזמן. רק שעד עכשיו אף אחד לא הצליח לבצע זאת…
אם זה היה פרקטי כבר מזמן היו מגייסים הרבה יותר כסף.
מנסים לקחת נתח מתעשיית המיליארדים של הפסיכיאטריה – שפשוט משתמשת בסמים כדי להקהות סימפטומים בשיטת ניסוי וטעייה.
אתה אומר את זה כאילו זה דבר רע
מבחינה כלכלית – רעיון מעולה שיכול לחסוך הרבה כסף לקופות החולים וגם לחולים עצמם
מבחינה רפואית – גם רעיון מעולה שיכול למנוע טעויות בלקיחת תרופות לא מתאימות מה שיביא לקיצור תהליך ההחלמה ולפחות “ימי מחלה ” אז טוב גם למשק