פיתוח ישראלי: ”אריזה” אכילה ששומרת על הטריות של ירקות ופירות

במקום שהפירות והירקות יתקלקלו על המדף או במקרר שלכם, הציפוי של Sufresca ישמור עליהם טריים למשך שבועות ארוכים; החברה הודיעה עתה על השקעה של 500 אלף דולר

תמונה: Pexels

כולנו רוצים לאכול פירות וירקות טריים ככל הניתן, שזו מגמה חיובית ובריאה. מצד שני, אותו רצון גורם למוכרים וגם ללקוחות לזרוק פירות וירקות ימים ספורים לאחר שהם יושבים על המדף ובין 25-80% מהמוצרים הטריים נזרקים לפח לאחר שהם מתקלקלים. חברת Sufresca (סופרסקה) הישראלית רוצה לשנות את התמונה הזאת עם ציפוי מיוחד חדש שיאריך את חיי הפירות והירקות פי כמה וכמה.

מצפים את הפירות והירקות שאין להם פתרון

ציפוי פירות וירקות הוא לא דבר חדש. מזה שנים תפוחים ולימונים מצופים בשכבה דקה של שעווה שאמורה לשחזר את ציפוי ההגנה הטבעי של הפרי, למנוע איבוד נוזלים ולעצור חדירה של זיהומים לתוכו, מה שמוביל להארכה של חיי המדף, ושמירה על מרקם הפרי. אבל לשאר הירקות, טכניקות הציפוי הקיימות לא מתאימות. הפתרון של Sufresca מתאים למלפפונים, עגבניות, בצלים, שום ופלפלים ובהמשך גם לבננות, מלונים, אספרגוס ועוד. החברה צופה כי המוצרים שלה יגיעו לשוק כבר בעוד שנתיים.

הציפוי של Surfresca הוא בטוח למאכל ואמור לאפשר למוצרים ״לנשום״ ובכך ממשיך את תהליך המטבוליזם שלהם אשר שומר על ערכם התזונתי וטריותם, מה שמוביל גם להארכת חיי המדף שלהם בשבועות ארוכים. בזכות הציפוי האכיל, יצרנים גם לא צריכים לעקוף פירות וירקות בפלסטיק מזהם, כך שנחסך נטל סביבתי כפול.

לאחרונה הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס Seed בהיקף של 500 אלף דולר מקרן Rimonim, אשר השקיעה בסטארטאפ כבר 800 אלף דולר בסבבים מוקדמים. Surfresca נוסדה בשנת 2018 על ידי מרסלו פרידלנדר, מנכ״ל החברה, ועמוס נוסינוביץ׳, CTO החברה. משרדי החברה ממוקמים ברחובות.

רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? ללוח מיתוג המעסיק גיקטיים אינסיידר לחצו כאן >

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

6 תגובות על "פיתוח ישראלי: ”אריזה” אכילה ששומרת על הטריות של ירקות ופירות"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
מוטי
Guest

ממה עשוי הציפוי?

ASD
Guest

ההשקעה נורא נורא נמוכה. ועוד בשביל פיתרון שלא קיים בכלל באף תצורה ולכן הסיכוי שיכשל גבוה מאוד.

משהו לא מסתדר. הרעיון יפה, אבל הכתבה מריחה כמו יח”צ (אין שום דיבור על הטכנולוגיה מאחורה, אין פרטים בכמה זה מאריך, לקוחות וזמן יציאה לשוק. רק תיאור של איזו פנטזיה של יזמים)

שואל בשביל חבר
Guest
שואל בשביל חבר

סוף סוף סבתא שלי תפסיק להביא לי בננות רקובות בטעם דבש

היוזמה
Guest

הפיתוח של הישראלים צריך להיות מערכת בינה מלאכותית שמזהה שהרכב נכנס לתאונה במהירות הדף ואז יורת בורג מהיר ענק לתוך הקרקע שבולם את הרכב במקום ומפעיל כריות אוויר ככה לא יהי תאונות

ASD
Guest

היית ממש חייב להוציא את זה אפשהו, אה?

מיקי
Guest

גם ככה אנחנו מרעילים את עצמנו. אז לא ברור ממה הציפוי האכיל הזה עשוי. ואיך מנקים אותו מהמזון אם בכלל לפני האכילה. אין שום מידע טכני בכתבה לגבי החומר. נראה יחצנות.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: