דירוג בירות הסטארטאפים של העולם: תל אביב שומרת על מקומה
הדוח של חברת המחקר Startup Genome מציין כי ישראל היא "מעצמת מחקר ופיתוח" ומציג יתרונות נוספים של האקוסיסטם. כמה מגייסים בישראל ב-Seed ופי כמה מרוויח מהנדס תוכנה בישראל לעומת הממוצע?
מדי שנה, מדרגת חברת המחקר Startup Genome ערים ומדינות הנחשבות לקרקע פורייה לסטארטאפים על פי שורה של מדדים, ומייצרת רשימה כוללת בה מדורגים אותם אקוסיסטמים. אז מה המסקנות מהמחקר שמתבסס על מידע מכ-1.3 מיליון חברות ברחבי העולם, כ-250 ערים ומדינות ויותר מעשרת אלפים בכירים בסטארטאפים ברחבי העולם?
עד כמה זה משתלם להקים סטארטאפ בישראל?
על פי הדוח, ישראל הגיעה למקום השישי בדירוג האקוסיסטם של Startup Genome. במקום הראשון נמצא כמובן עמק הסיליקון, כשאחריו ניו יורק, לונדון ובייג'ינג. על פי הדירוג, תל אביב חולקת את המקום השישי עם לוס אנג'לס. באחד מחלקי הדוח מצוינת תל אביב יחד עם סטוקהולם כ"מעצמת מחקר ופיתוח".
על פי הדוח, סכום הגיוס החציוני בסבב Seed לסטארטאפים תל אביביים נע סביב 1.4 מיליון דולר, כמעט פי 3 מהממוצע העולמי. נתון מעניין נוסף העולה מדוח הוא סכום הגיוס החציוני לסבבי A בתל אביב, העומד על 5.7 מיליון דולר יותר מכפול מהנתון העולמי. בדוח מצוינת גם משכורת ממוצעת של מהנדסי תוכנה בתל אביב, כ-20 אלף שקלים בחודש, יותר מפי 1.5 לעומת הממוצע למהנדס תוכנה על פי הדוח – כ-12 אלף שקלים בחודש (כל הסכומים הומרו מדולרים).
בדירוג הכללי של תל אביב כאקוסיסטם היא מוזכרת כבעלת ציונים גבוהים מאוד ברוב המוחלט של התחומים הנמדדים כמו ביצועי הסטארטאפים באקוסיסטם, יכולת השגת המימון, כישרון החומר האנושי בה והחיבוריות שלה לשאר העולם. עם זאת, התחום שפוגע קצת בתל אביב הוא תחום הידע, המתבסס בין השאר על מדד הירש, המודד תפוקה והשפעה של פרסומי חוקרים.
בהשוואה לדו"ח של השנה שעברה, שווי האקוסיסטם של תל אביב זינק – כשב-2019 הוא מעורך בכ-30 מיליארד דולר (לעומת 5 מיליארד דולר בממוצע העולמי) והשנה הוא עומד על 47 מיליארד דולר (לעומת 10.5 בממוצע העולמי). גם סך הגיוסים בשלבים המוקדמים לסטארטאפים קפץ מ-1.9 מיליארד דולר ל-3 מיליארד תוך שנה.
סייבר, AI וביג דאטה בראש
בדוח מציינים אנשי Startup Genome כי ישראל נמצאת במקום השלישי בעולם במספר סטארטאפי ה-AI והביג דאטה הפועלים בה. הם מציינים את העובדה שגוגל פתחה בישראל את האקסלרטור הראשון שלה בתחום מחוץ לארה"ב ב-2018, ואת הרכישה של Habana Labs ע"י אינטל ב-2 מיליארד דולר ב-2019 כסממנים לעובדה שישראל נחשבת מובילה בתחום.
על פי הדוח, כ-40 אחוז מכל הסטארטאפים שבסיסם בתל אביב הם בתחומי ה-AI, כשרבע מכל ההייטקיסטים בעיר עובדים בסטארטאפים הללו. אחרי ה-AI, נמצא במקום השני, סטארטאפים בתחומי הענן והביג דאטה, המהווים 38% מהסטארטאפים בעיר.
הדוח מדגיש את מיצובה של ישראל כמובילה עולמית בתחום הסייבר, ועל פי הנתונים, מכרה ישראל מוצרי סייבר בהיקף 6.5 מיליארד דולר בכל שנה, כשבשנה שעברה 23 האקזיטים שעשו סטארטאפים בתחומי הסייבר הגיעו לסכום כולל של 3.4 מיליארד דולר, כשהבולט מתוכם הוא מכירת דמיסטו ל-Palo Alto Networks ב-560 מיליון דולר.
בדוח מציינים כי תל אביב שנייה רק לעמק הסיליקון במספר הסטארטאפים לנפש והיא כרגע מהווה בית ל-107 חברות בינלואמיות שהקימו מרכזי מו"פ במדינה. רוב הנתונים בדוח מתבססים על התקופה של לפני הקורונה אמנם, אולם מחברי הדוח מזכירים לטובה את תוכנית הסיוע לסטארטאפים בישראל עקב התפרצות מגפת הקורונה.
בדו"ח מציינים לטובה את תל אביב כאקוסיסטם לסטארטאפים בשלבים ראשוניים בזכות מסלול תנופה של רשות החדשנות, המיועד ליזמים בראשית דרכם ומציע מענק מקסימלי לסטארטאפים של עד 100 אלף שקל.
רוצים לקרוא עוד? הדוח המלא נמצא כאן
הגב
9 תגובות על "דירוג בירות הסטארטאפים של העולם: תל אביב שומרת על מקומה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מהנדס תוכנה טוב בתל אביב מרוויח 35-40 לפחות. מי שאומר לכם אחרת זה חברות השמה/מגייסים שמפיצים טבלאות נמוכות כדי שיוכלו לגזור את ההפרש לעצמם.
תדייק שמדובר בתחומים בעלי ביקוש (שמשתנים כל שנה) וניסיון של לפחות 10 שנים, המהנדס הממוצע רחוק משם.
20 אלף זה השכר של המנקה
לגבי טבלאות השכר אפשר להסתכל על זה אחרת…
אפשר לומר שטבלאות השכר גבוהות מהנתונים האמיתיים כדי שהשכירים יסתכלו על המקצוע שלהם ויגידו "וואי זה מה שאני אמור לקבל בשוק? אולי שווה לחפש מקום אחר". וזה כמובן ייצר להם לקוחות חדשים שמחפשים עבודה.
מה לגבי פיתוח משחקים?
שכר / ביקוש ?
יש גם את פלאריום ועוד כמה חברות יותר קטנות…
מה שכתבת זה לא ממש פיתוח משחקים- זה middle-ware בתחום של גאומטריה חישובית ותלת מימד( וגם AI אם אתה מתעקש.. )
לגבי השכר- זה ממש תלוי בדרישות התפקיד ובנסיון/יכולת של המפתח
יש ביקוש למתכנתי unity גם בלי קשר לפיתוח משחקים
משמש לויזאולזציה…
תבדוק כמה מציעים למתכנת unity..