ה-SSD מגיע למגזר הארגוני
דיסקים מבוססי FLASH כוללים לא מעט יתרונות טכנולוגיים ועסקיים. כיצד זה בא לידי ביטוי במסגרת שימוש במערכות אחסון?
פוסט זה נכתב על-ידי יובל רוטקאי, יועץ טכני בחברת EMC ישראל
בימים אלה, מעל לשני שליש ממערכות האחסון נמכרות עם דיסקים המבוססים על טכנולוגיית FLASH. אז מדוע אנחנו צריכים את הטכנולוגיה הזאת ומה היתרון האמיתי בשימוש בה?
The Big Data
נפח האחסון גדל משנה לשנה כך שלקוח שהיה לו בשנת 2001 , נפח של כ-10TB, צפוי לגדול ל-120PB (פי 100) לפי קצב גידול של 60%. דרישות ה-SLA והביצועים גדלים גם הם ואילו התקציב נשאר אותו דבר (במקרה הטוב) או שהוא מצטמצם במקרה היותר גרוע.
לנהל 120PB ללא יכולת ניהול אוטומטית מצריך מארגון להחזיק צבא שלם של עובדים לנהל את כל כמויות המידע הללו. מעבר לגדילה בנפח, אנחנו למדים שיכולת הביצועים של CPU תגדל עד פי 103 מהיום. קצב הגידול של נפח הדיסק יגדל פי 36 .
לעומת זאת קצב הגידול בביצועים של דיסקים מסתובבים לא השתנה כלל בשנים האחרונות. לכן, נוצר מצב שבו ה CPU מהיר והדיסק האיטי מהווה צוואר בקבוק במערכות האחסון. בדיוק בנקודה הזו בדיוק מגיע הערך המוסף הטכני של דיסק ה-FLASH . דיסק FLASH אחד יכול לתת מינימום כ 3,500 IOPS לדיסק בודד. שווה ערך ל 50 דיסקים FC 15K RPM.
דיסק FLASH הוא בעצם מערך אחסון קטן בתוך מערך אחסון אחד גדול: יש לו חיבוריות SAS/SATA, יש לו בקר, יש לו DRAM Cache ויש לו הרבה Chip שמהווים את נפח האחסון שלו. כל מה שבעצם נמצא במערך אחסון.
הערך המוסף מאד ברור: ביצועים גבוהים לאורך זמן, חיסכון בשטח ריצפה, חיסכון בחשמל ובסופו של דבר עלות כוללת נמוכה יותר ממערכת המושתתת כולה על קבוצת אחסון מסוג אחד בלבד מבוסס על דיסקים מסתובבים.
אחסון יעיל
לקוחות לא רוצים למחוק מידע אבל אפשר לאחסן אותו בדרך אחרת, יעילה יותר. מניתוח סביבות שביצענו אצל מספר לקוחות, אנחנו למדים כי רק 10% מהנפח מייצר 90% מה-IO . כל שאר המידע מוגדר כ Stone Cold Data . אותו מידע שמצריך נגישות, זמינות וביצועים גבוהים יהיה על דיסקים מבוססים SSD וכל שאר המידע יכול להיות על קבוצת אחסון זולה יותר ונפח גדול יותר.
אנחנו יודעים שככל שהמידע נשאר יותר זמן במערכת, כך הוא מוגדר פחות חם, פחות נגיש ומצריך רמת ביצועים נמוכה יותר. בשימוש בדיסקים מבוססי FLASH ניתן לעמוד ברמת ה SLA של אותה פיסת מידע חשובה שרמת הנגישות שלה גבוהה והיא קריטית לארגון ובד"כ מהווה לא יותר מ-10% מהנפח הכללי של המערכת.
שאר המידע הוא מידע המוגדר כמידע קר (כמוזכר לעיל) ועל כן מקומו בדיסקים המאופיינים בנפח גדול יותר וזולים יותר. המטרה היא לזהות את המידע ה"חם" ואת המידע ה "קר" ולנייד אותו בצורה אוטומאית וולא השבתה לקבוצת האחסון המתאימה.
דיסק FLASH מוזיל את עלות המערכת
לדיסקים של FLASH יש גם ערך מוסף עסקי. אם נסתכל על עלות של 1$/capacity אכן דיסקים של FLASH הינם יקרים יותר אך כשבודקים את העלות של 1$/utilization דיסק FLASH הינו זול יותר בצורה משמעותית ולכן בחישוב של שני הנתונים הללו, העלות של מערכת עם שילוב של דיסקים FLASH במקום כמויות גדולות של דיסקים מסתובבים, פשוט זולה יותר.
לסיכום, שימוש בדיסקים FLASH מאפשר לעשות הרבה יותר עם הרבה פחות דיסקים. הוא מייעל ומשפר את SLA, הוא חוסך שטח רצפה וצריכת חשמל, מאפשר שיפור ביכולת הגידול של המערכת ושימוש במספר קבוצות אחסון עם יכולת ניוד מידע אוטומטי מוזילה את עלות הפתרון.
פוסט בחסות EMC
ביום שלישי, ה-6 בדצמבר יערך EMC FORUM, כנס הלקוחות השנתי של חברת EMC בישראל. השנה לראשונה יפתח את הכנס ג'ו טוצ'י, יו"ר, נשיא ומנכ"ל חברת EMC. בוא לראות איך מחשוב ענן משנה את ה- IT ולגלות דרכים חדשות להאיץ את המסע לענן הפרטי והגברת היעילות בארגון , וללמוד איך Big Data משנה את פני הארגון וגורם למהפך בעולם המחשוב.
הרשם עכשיו ל-EMC Forum והצטרף אלינו ולשותפים שלנו, יחד עם מנהלי מערכות מידע, מנהלי תשתיות ואחסון ,מנהלים ועובדים בכירים בתעשיית ה-IT .
הגב
7 תגובות על "ה-SSD מגיע למגזר הארגוני"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני גם רוצה להעביר חלק מהDB אצלנו להתקני SSD אבל אני צריך סטטיסטיקה יותר ברורה לגבי הכשלים , הבנתי בחיפושים ברשת שיש בעיית כתיבה של מעל כמה מאות אלפי פעמים לאותו תא הזיכרון שגורמת לתא להפסיק לעבוד
לפני שזה ייכנס באופן מלא לשוק הארגוני אני מניח שחששות כמו שלי ייצטרכו לקבל תשובה ברורה
כבר הייתי בסרט הזה, ממליץ לך לקרוא את הכתבה הבאה:
http://www.zdnet.com/blog/storage/how-ssds-can-hose-your-data/1423?tag=nl.e539
אני רק אעיר שההבדל הקריטי בין MLC ל- SLC פה הוא לא המהירות, אלא האנדורנס המשופר של SLC.
@יוסי מזרחי – הכתבה שאתה מביא מדברת על מקרה שונה מזה שאליו מתכוונים –
א. דיסקים למגזר הצרכני (MLC, אנדורנס נמוך, בקר סנדפורס שאיננו מכוון לשוק האנטרפרייז)
ב. דיסק בודד שאינו ב- RAID
הפוסט פה מדבר על להכניס SSD לתוך מערכי אכסון גדולים, שם הם מוגנים במספר רמות, ובכל מקרה לא מריצים מערכות הפעלה.
@idlethought – דיסקים היום מכילים מנגנוני wear leveling שדואגים להזיז את המידע בתוך הדיסק מתאים "שחוקים" לתאים "רעננים", על מנת להאריך את חיי הדיסק ככל שאפשר. גם אם תכתוב כמה מאות אלפי פעמים לאותו מקום בדיסק מגנטי, המידע יאבד לבסוף…
אכן הכתבה מדברת על מערכות אחסון לארגונים. לאוו דווקא Enterprise אלא גם לשוק ה Mid tier וה SMB המבוססות על מערכות אחסון אחודות (Unified Storage ) בהם ניתן לשלב דיסקים SSD לצרכים שונים.
יובל