איך תדעו שעומדים לפטר אתכם?
שמועות על קיצוצים, עזיבה של לקוח גדול או סתם תחושת בטן לא טובה יכולות להעיד שהגיע הזמן לרענן את הפרופיל בלינקדאין. כדי שלא תישארו זמן רב בתחושת אי ודאות, הכנו לכם רשימה של 16 סימנים שמראים שהגיע הזמן לקחת את הדברים ולהמשיך הלאה
צלם/תמונה: Peter Macdiarmid/ Getty Images
לפעמים אלו שמועות שעוברות בין המסדרונות על גל צפוי של קיצוצים או על עוד לקוח גדול שעזב, ולפעמים זו מין תחושת בטן לא טובה שהיא לגמרי אישית שלכם כי פתאום משהו מרגיש לכם מוזר, שונה מבדרך כלל ולא נעים בכלל.
אף אחד מאיתנו לא נהנה ממצבים של חוסר ביטחון ואי ודאות. אז אם אתם מרגישים שהקרקע מתחת לרגליים שלכם קצת רועדת ויש לכם הרגשה אינטואיטיבית שכזו, הנה 16 סימנים מחשידים שזה כנראה נגמר. אם קראתם והזדהיתם עם יותר משלושה סעיפים מתוך הרשימה, אל תחכו לבשורה המרה בחיבוק ידיים – זה הסימן שלכם לרוץ לעדכן את קורות החיים ואת הפרופיל בלינקדאין.
1. התעלמות – משום מה אנשים מסביבכם פחות ופחות מגיבים לבקשות שלכם, למיילים שאתם שולחים ולהצעות שאתם מעלים. הקטע המשונה הוא שלא מדובר רק בחברי הצוות, אלא אפילו במנהל הישיר שלכם.
2. עקיפה במקום אכיפת סמכויות – אי אפשר שלא לשים לב לזה – המנהל שלכם פונה ישירות לאנשי הצוות שלכם במקום אליכם, ופעם אחר פעם עוקף אתכם. אם זה לא גורם לכם להרגיש מיותרים, אנחנו לא יודעים מה כן.
3. נתבקשתם לכתוב תיאור מדויק של המטלות שבאחריותכם – פתאום צריכים שתתעדו במדויק את כל התהליכים שאתם מבצעים בכל יום. מעניין למה ולשם מה. אולי כדי לבנות על פי זה תיאור משרה לצורך פרסום באתרי דרושים? לצערנו יש סיכוי מאוד גבוה שזו בהחלט הסיבה.
4. זה נראה מוכר באופן חשוד – כנראה שזה הפתרון לתעלומה מהנקודה הקודמת, כי משום מה באתר החברה, באתר דרושים כלשהו או אפילו בלינקדין מתפרסמת משרה של החברה שאתם עובדים בה ושנראית בדיוק כמו התיאור ההוא שהעברתם לפני שבועיים לגבי מה שאתם עושים לגלית ממחלקת הגיוס.
5. גויס לכם תאום סיאמי – הגיע למשרד אחד שתפקידו “להקל” עליכם ולהוריד לחץ, והוא עושה בדיוק את מה שאתם אמורים לעשות. על הדרך גם תצטרכו להעביר לו חפיפה מעמיקה ועם הזמן תגלו שיותר ויותר עבודה מוזרמת אליו במקום אליכם.
6. עשו לכם שיחת הערכה שנתית לא מחמיאה בכלל – ואז עוד שיחה כזאת ועוד אחת. כנראה ששיחה נוספת כבר לא תהיה. ראו הוזהרתם!
7. שיעמום – בקורס מבוא למיקרו כלכלה לומדים את המושג “אבטלה סמויה”, וזה באמת מה שאתם מרגישים עכשיו – סביבכם כולם עסוקים כמו דבורים בכוורת ורק לכם אין מה לעשות.
8. צנזורה זה לא רק בצבא – עד לא מזמן תמיד הייתם בסוד העניינים, אבל כבר תקופה שאתם מרגישים קצת (בעצם, הרבה) מחוץ ללופ. פתאום אתם כבר לא מוזמנים לכל הישיבות וגם מיילים קבוצתיים שגרתיים כבר לא מגיעים אליכם. מוזר.
9. יחסינו לאן? פעם היה לכם אחלה קשר עם המנהל שלכם, אפילו קשר קרוב, אבל לאחרונה עבר ביניכם חתול שחור ובכל פעם שאתם באותו החדר אפשר לחתוך את האוויר בסכין. מעבר לזה, לאחרונה הוא מסתגר במשרד ואיתו נציגים ממחלקת מש”א או גיוס.
10. מיקרו-מנג’מנט – זוכרים איך אף פעם לא היו מציקים לכם בנוגע לכלום? איך נתנו לכם יד חופשית? אז זהו, שעכשיו אלה רק זיכרונות רחוקים. לא ברור למה, אבל המנהלים שלכם רוצים עכשיו דיווח מדויק ומפורט על כל פעולה ופעולה שאתם עושים.
11. הצטמקות משאבים – הצוות שלכם הולך ומצטמצם, אתם לא מקבלים אישור לגייס עובדים חדשים, התקציב מידלדל, העבירו אתכם למשרד קטן יותר ו… טוב, אם לא הבנתם עד עכשיו שמישהו מנסה לרמוז לכם שהגיע הזמן לפרוש כנפיים ולעוף משם, אז אנחנו נגיד לכם שאם לא תעשו את זה בעצמכם סביר שמישהו יעשה זאת בשבילכם.
12. כשאתם נכנסים לחדר כולם משתתקים – אם זה לא היה קורה באופן קבוע במשך השבועיים האחרונים אולי עוד הייתם יכולים להאמין שמדובר בצירוף מקרים, אבל כנראה שיש אנשים שיודעים משהו שאתם עדיין לא.
13. טעות לעולם לא חוזרת – עשיתם טעות אטומית, אסטרונומית, קטלנית שעולה ביוקר לחברה שבה אתם עובדים. יש סיכוי גבוה שכבר לא יאפשרו לכם לטעות שוב.
14. שניים סינים – פתאום יש נהירה של המנהלים הבכירים בחברה להודו או לסין או לאסטוניה או לפולין (אתם יכולים להמשיך לבד את הרשימה). למה? נו, בואו נחשוב יחד – אולי כי העובדים שם הרבה יותר זולים מכם?
15. הערות בכתב – ביקורת שנזרקת לאוויר זה משהו אחד, אבל הערות שנשלחות כתובות דרך המייל זה משהו אחר לגמרי. יכול להיות שמישהו רוצה לתעד את כל ההערות המופנות כלפיכם כדי לבנות קייס מהודק לקראת שיחת השימוע?
16. זה לא את/ה, זה אנחנו – טוב בסדר, יש דברים שאינם באחריותכם הישירה אבל עלולים להוביל ישירות לפיטורים. כמו מה? קניית החברה או מיזוגה עם חברה אחרת, רובוטיזציה של תפקידים מסוימים, התחלפות מנכ”ל או רה-ארגון. כל אלה מנענעים את הספינה, וכשיש סערה תמיד יש מי שנופל למים.

הכתבה בחסות Sqlink
קבוצת Sqlink מספקת קשת רחבה של פתרונות בעולם המחשוב וה-IT. אנו מתמחים בגיוס עובדים לשלל תחומי ההייטק וברשותנו מאגר ענק של משרות טכנולוגיות המתחדש כל יום באתר החברה. אנו מזמינים אתכם להצטרף להצלחה ולעבוד בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, בתנאים מעולים ולהתקדם לתפקיד הבא! בקבוצת SQLink מועסקים כ-2,500 עובדים והיא כוללת מגוון חברות מובילות בתחומן כגון: GotFriends - חברת ההשמה להייטק הגדולה בישראל, חברת Opisoft המתמחה בעולמות ה bi והאנליטיקה, חברת TVUNA - המתמחה בעולמות הדיגיטל וחממת חדשנות לסטארטאפים.
הגב
11 תגובות על "איך תדעו שעומדים לפטר אתכם?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נשמע תהליך כואב ?, הם לא יכולים לגמור את זה בבת אחת?
אם כולם מסביבך מתעלמים ומשתתקים אז כולם יודעים שהולכים לפטר אותך… אם כולם יודעים ולא אמרו לך או לא שמעת שמועה… כנראה שמגיע לך להיות מפוטר כי אתה לא בעניינים בכלל… עובד חכם דואג שמה שהוא עושה רק הוא יכול לעשות, תלמדו מווסטוורלד איך מגיבים לפיטורים…
המנהל שלי שלח לי את הכתבה הזאת, מה זה אומר בעצם? :P
תבדוק למי הוא לא שלח…
אם המנהל קורא לכם לשיחת “אני מחפש אתכם על דברים קטנים שלכולם מותר ולכם אסור” ואומר לכם “אתם לא מרוצים? תתפטרו”.
זה אומר שהוא לא יכול לפטר אותך ואתה לא מבין שאתה יכול לדרוש יותר
איך תדעו שלכתבה יש אינטרס עסקי של חברת השמהכ”א?
אם מנסים לעורר בכם חשש ולדחוף אתכם לפנות לחברות השמה במקרה הטוב, או כוח אדם במקרה הרע…
האתר מלמד איך לדפוק את המעסיק? אז כך מקרה אמיתי שלי
אני עובד גלובלי, נאלצתי להשאר עקב תקלה משביתה 22 שעות בעבודה
כמעט יום שלם – אתה מגן על המעסיק? החברה מגלגלת כמה מליונים בחודש
אפילו תודה לא אמרו
ולרוב המעסיק זה שרומס את העובד ולא הפוך!
לחברות ההשמה אינטרס מאוד ברור:
לשים אותך בחברה ל 3 חודשים ולקבל את העמלה. אחרי 3 חודשים הם יתחילו לשכנע אותך שאתה צריך לעבור למקום הבא – דרכם כמובן – ואז ירוויחו את העמלה הבאה.
חברות השמה זה כמו מתווכי דירות.
בול!