הסטארטאפ שמאפשר לכל אחד להפוך כורה למטבעות מגייס 3 מיליון דולר
במקום לכרות עם מעבדים גרפיים יקרים, Spacemesh רוצים להמציא מחדש את כריית המטבעות הקריפטוגרפיים עם הדיסק הקשיח שלכם
הרעיון המקורי של הבלוקצ'יין ככלל והביטקוין בפרט הוא רעיון חיובי ומבריק: ייצור של כלכלה הוגנת, שיוויונית, פתוחה, ירוקה ומבוזרת. כזו שתתן הזדמנות שווה לכולם. למרות ההבטחה הזו, במציאות אנחנו עדיין רחוקים מאד מהגשמת החזון המדובר. אם בתחילת התופעה, כריית מטבעות קריפטוגרפיים הייתה הזדמנות למקור הכנסה אלטרנטיבי, כיום היא בזבזנית, לא כדאית ולא הוגנת.
סטארטאפ ישראלי בשם Spacemesh מחזיר את הכבוד האבוד של הכורים, ומחזיר את הרעיון של בלוקצ'יין ומטבעות קריפטוגרפיים אל החזון המקורי שלו. היום (ב׳) הוא הודיע על השלמת סבב גיוס Seed בגובה 3 מיליון דולר בהשתתפות משקיעים כמו Bancor, BRM, iAngles. מהחברה נמסר כי כספי הגיוס ישמשו להתרחבות החברה והמשך מאמצי השיווק של המוצר ברחבי העולם.
במקום כרייה עם מעבדים גראפיים – כרייה עם הדיסק הקשיח
כריית מטבעות קריפטוגרפיים היא תהליך במהלכו פותרים מחשבים ייעודיים תרגילים מתמטיים מורכבים, ומאשרים כך עסקאות במטבעות קריפטוגרפיים כמו הביטקוין. לצורך כך, יש צורך במעבדים גרפיים (GPU) חזקים ויקרים במיוחד, ותצרוכת אנרגיה מוגזמת למדי. Spacemesh מפתחת פרוטוקול קונצנזוס בלוקצ'יין חדש לחלוטין אשר מטרתו היא לאפשר לכל משתמש להפוך לכורה, ולהוריד את חסמי הכניסה היקרים, ללא צורך בהשקעה בציוד חדש. במקום לבנות את הרעיון שלהם על תשתית קיימת, Spacemesh בעצם מתחילה מבראשית.
כדי להשתמש בפרוטוקול החדש ולהתחיל לכרות, כל מה שאתם צריכים הוא מקום פנוי בדיסק הקשיח שלכם. בכך Spacemesh יכולה לפתור את הבעיות הידועות של עולם הבלוקצ'יין העכשווי: ריכוזיות, מניעת גישה לכרייה, בזבוז אנרגיה, אי ביטחון, איטיות ומחיר גבוה להעברה. הפרוטוקול תומך בסקלביליות גבוהה, כך שניתן יהיה לאשר אלפי עסקאות בשניה. כל כורה יזכה בחלק שווה מה"פרס" בסוף פתירת התרגילים, ללא קשר לפעולות של הכורים האחרים שמשתתפים גם הם בפעולה. כך מתבטל ה"מירוץ" הלא הוגן לכריית מטבעות שבסופו של דבר מתגמל מעטים מאוד מהמשתתפים. "חסם הכניסה הנמוך של Spacemesh, ושיטת התגמול שלנו, מחזירה את החזון המקורי של ביטול הריכוזיות שהחלה עם יצירת הביטקוין", כך לדברי תומר אפק, ממייסדי החברה.
Spacemesh נוסדה בסוף 2017 ע"י אביב איל, תומר אפק ורמי קסטרשטיין. משרדי החברה ממוקמים בהרצליה פיתוח ובהם מועסקים 6 עובדים. הפרוטוקול של Spacemesh זמין כקוד פתוח
הגב
8 תגובות על "הסטארטאפ שמאפשר לכל אחד להפוך כורה למטבעות מגייס 3 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כרייה לא כדאית? תראו לי השקעה משתלמת יותר..
מי שרוצה לעדות כרייה אמיתית שידבר איתי
Cryptoland.co.il
לעשות*
כדי שתכניס אותו למגדל פונזי שלך ?
הרעיון מובן, אבל אופן הפעולה, האם זה בשלבי הקמה, איך ניתן להתחיל?
ממש דומה לכתבות על כל הפירמידות השונות
פירמידה חדשה.
כאילו שמה שאנחנו צריכים עכשיו זה מחסור גם בדיסקים…
כל העיקרון של הבלוקצ'ין הוא שלא ניתן לעשות חישוב מראש. כי נפח אחסון הוא דבר זול יחסית. הפתרון לא יבוא מכיוון האחסון אלא מכיוון אלגוריתמים הדורשים נפח זכרון נכבד כגון Argon2