רגע לפני סגירת החברה הגיע הפיבוט, ועכשיו Soomla כבר מגייסת 2.6 מיליון דולר
ההכנסות מאפליקציות עברו שינוי משמעותי בשנים האחרונות. בכירי Soomla מצאו עצמם בצומת דרכים של להיות או לחדול, ובחרו לעשות פיבוט משמעותי לחברה
לא קל להודות בטעות, ולעיתים קרובות יזמים הולכים "ראש בקיר" עם רעיונות, בלי לדעת מתי כדאי לקחת צעד אחורה ולחשב מסלול מחדש לפני שיהיה מאוחר. אחרי 4 שנות עבודה, וגיוס כולל של כ-4 מיליון דולר, היזמים מאחורי חברת Soomla (סומלא) הבינו שמשהו לא נכון בכיוון שלה. במקום להגיע למצב של קריסה מוחלטת, הם החליטו על פיבוט לחברה – שינוי כיוון שהחל לשאת פירות, כשהיום מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס חדש.
"חזרנו להיות 3 עובדים על משכורות רעב. הבאנו לקוחות בשיניים בגרילה"
Soomla הוקמה בשנת 2012, ופיתחה פלטפורמה המעודדת את המשתמשים לבצע רכישות בתוך האפליקציות (In App Purchases) על ידי ניתוח התנהגות משתמשים המבוססת על רשת רחבה של משחקים ולמידת מכונה. אבל אז השתנתה המגמה בשוק עליה התבסס המודל של החברה: "אם בשנים 2013-2016 רוב הכסף באפליקציות הגיע מרכישות בתוך האפליקציות, אז ב-2016 החל שינוי שהתחזק גם בשנים הבאות ועד היום, במסגרתו ההכנסות מגיעות מעולם הפרסום. היום גם החברות הגדולות ביותר כמו פלייטיקה וזינגה עושות כסף מפרסומות באפליקציות", כך לדברי ניצן.
"המשקיעים התחילו ללחוץ, והבנו שאנחנו צריכים לעשות משהו", כך מסביר יניב ניצן, מייסד שותף ומנכ"ל Soomla בראיון מיוחד לגיקטיים. סגירת החברה עמדה בשלב זה על הפרק, אבל ניצן טוען כי החברה הרגישה מחויבות כלפי המשקיעים בה, למרות המחיר הכבד שהמהלך גבה מהבכירים בה.
בסומלה מסבירים כי זיהו את שינוי המגמה שהתרחש בתקופת השפל של החברה, ובמקום לסגור את החברה, העדיפו לנסות לפתח רעיון חדש שיציל את המותג: "הבנו שאנחנו צריכים לעשות משהו אחר. תוך כדי העבודה הבנו שיש משהו מעניין שקורה בשוק. החלטנו להמשיך על בסיס המיזם הקיים, אבל התחלנו מאפס. חזרנו להיות 3 עובדים על משכורות רעב. הבאנו לקוחות בשיניים בגרילה בלי תקציבי מרקטינג".
מרכישות בתוך אפליקציות לתובנות בנוגע לפרסום בתוך אפליקציות
לאור השינוי במגמת ההכנסות מאפליקציות, חברות אשר הטמיעו פרסומות באפליקציות שלהן איבדו חלק מהמידע האנליטי שהן היו רגילות לאסוף עד כה. הפלטפורמה החדשה של סומלא מחזירה את השליטה במידע של כל מה שקורה בתוך האפליקציה: "פיתחנו טכנולוגיה שמנטרת את הפעילות של המודעות באפליקציה, מראה למשל איזה מפרסם הוצג, מה היו הביצועים של כל משתמש עם כל מודעה, ומצליבה נתונים מסחריים שאנחנו אוספים. לחברות שמשתמשות בסומלא יש Dashboard שלנו שמאפשר לראות את המידע וגם יש לנו שירות שמספק תובנות".
ניצן טוען כי כאשר ראשי סומלא הציגו את הרעיון החדש לשירות, חלק מהלקוחות הסכימו לשלם סכומי כסף מראש כדי שהחברה תוכל לפתח את הרעיון ולהביא אותו לכדי מוצר שלם.
היום (ג') מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס של 2.6 מיליון דולר מ-JAL Ventures. החברה מתכננת להשתמש בכספי הגיוס כדי להרחיב את מרכז הפיתוח שלה בארץ. החברה מחפשת לגייס מפתחים, אנשים שירות ומכירות. "כשהתחלנו לעבוד על הרעיון, לא היו לזה פתרונות בכלל", כעת ישנן עוד מספר חברות שמאפשרות למפתחים וארגונים לראות מידע נוסף אודות המפורסם באפליקציה, אך ניצן טוען כי "יש לנו שנתיים 'פור' על כל שאר השוק".
סומלא נוסדה בשנת 2012 על ידי יניב ניצן, מנכ"ל החברה; רפאל דקר, COO החברה; ובוריס ספקטור VP R&D בחברה. החברה מעסיקה 16 עובדים במשרדיה אשר בתל אביב. בין לקוחות החברה ניתן למצוא את MiniClip, Zynga, Jamcity, פלייטיקה ואפילו את Wooga שאתמול הודיעה על רכישתה תמורת סכום מוערך של 100 מיליון דולר. במסגרת הגיוס, טל שקד, שותף כללי ב-Jal יצטרף לדירקטוריון החברה.
הגב
4 תגובות על "רגע לפני סגירת החברה הגיע הפיבוט, ועכשיו Soomla כבר מגייסת 2.6 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
החברה גייסה 4 מליון עד עכשיו או 9.5 מליון?
בכתבה הקודמת כתבתם 9.5 מליון דולר – https://www.geektime.co.il/soomla-raises-5-5m/
מה קרה לכסף של טדי שגיא? תהיו עקביים..
צריך להסביר לך את המשמעות של Pivot ?
משהו בתעשייה שלנו מאוד גרוע אם הם שואפים להיות פלייטיקה או זינגה.
זה נראה יותר שהבעיה בתעשייה זה אנשים כמוך שלא יודעים לקרוא או לפחות לסיים לקרוא. תן לי לעזור לך .. פלייטיקה וזינגה הם לקוחות שלהם!