לסוני יש AI חדש שיודע לשדך בין מרכיבים ברמה המולוקלורית
הכירו את FlavorGraph, המערכת החדשה של Sony שחקרה יותר ממיליון מתכונים כדי להבין אילו מרכיבים יעבדו עם אילו מרכיבים
אם פתחתם את הטלוויזיה שלכם בשעות הפריים-טיים בשבועות האחרונים, נדמה שבכל יום ושעה משודרת תוכנית בישול או תחרות בישול, בה אנחנו רואים בשלנים, שמנסים לשלב בין חומרי גלם ומרכיבים שלא חשבנו שאי פעם יעבדו ביחד. אז נכון, לא כולנו נולדנו עם "היד המתבלת" האינטואיטיבית שחיים כהן כל כך אוהב לשבח, אבל המחקר החדש של סוני עשוי לחשוף את הסיבות האמיתיות שחומרים מסוימים עובדים טוב ביחד, והוא רותם לשם כך את הבינה המלאכותית כמובן. אחרי הכל, 2021 עכשיו.
מיליון מתכונים ויותר מ-1,500 מולקולות טעם הוזנו למערכת
מחלקת ה-AI של סוני יצאה במחקר משותף עם אוניברסיטת קוריאה במסגרת פרויקט הגסטרונומיה הגדול שלה שהשיקה בסוף שנת 2020. הפעם, היא חושפת כלי חדש בשם FlavorGraph שאמור לחזות בסופו של דבר את תוצאות השילוב של שני מרכיבים או מאכלים. אבל אנחנו לא מדברים רק על שילובים ברורים כמו צ'יפס וקטשופ או חמאת בוטנים וריבה, אלא גם על כאלו קצת פחות ברורים כמו קוויאר ושוקולד.
החוקרים הזינו (סליחה על משחק המילים, לא בטוח שזה יהיה האחרון) יותר ממיליון מתכונים למערכת, אך לא הסתפקו בזאת, והזינו אינפורמציה על 1,561 מולקולות טעם. כך הם יכלו לנתח את מערכת היחסים הכימית והסטטיסטית בין מרכיבים שונים ולבנות להם פרופילי טעמים שונים כדי להצליח ולהסביר את החיבורים ביניהם.
הגרף הראשון שפורסם במסגרת המחקר שימש רק לאימון המודל, והוא כולל רק 160 מתוך 6,653 רכיבים שונים שהמערכת ניתחה. החוקרים טוענים כי לאחר יצירת FlavorGraph הם מסוגלים גם לחזות מרכיבים שיעבדו האחד עם השני, אך כמצופה, גם מציינים את המגבלות של המחקר, ובעיקר טוענים כי חלק מאותם שידוכים שהתגלו בו עדיין לא נבדקו בצורה מדעית, כך שאין דרך אחת ברורה להסביר ולאשש את התוצאות של המחקר בשלב הזה.
לאחר יצירת המערכת, החוקרים ניסו לקבל המלצות למאכלים ורכיבים שיעבדו היטב עם יין לבן, ובין התוצאות תוכלו למצוא פילה של דג סול, דג בס ופסטה קפליני אבל גם תוצאות קצת יותר מוזרות כמו מרק פטריות מרוכז. עד כה, החוקרים טרם פירסמו שידוכים באמת לא צפויים שיגרמו לכם ליפול מהכיסא ולרוץ למטבח לנסות אותם, אבל לטענתם, ככל שהמחקר ישתכלל והמדע יקבל ייצוגים ברורים יותר של מאכלים, הוא יוכל לגלות שידוכים מוזרים ואף חלופות לרכיבים שהם לא בריאים או לא טובים לסביבה.
אם יש לכם כמה שעות פנויות, אתם מוזמנים להציץ במחקר המלא שפורסם
הגב
2 תגובות על "לסוני יש AI חדש שיודע לשדך בין מרכיבים ברמה המולוקלורית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תכלס, עשה לי חשק להמבורגר. נראה טעים ה-AI הזה.
מעניין יהיה לקרוא את הכתבה הזו בעוד 25 שנה.