מכונת קפה? חברה ישראלית פיתחה קפסולות לגלידה

ממעבדת ייצור קטנה בגליל העליון, עשויה חברה קטנה לשנות את כל מה שאנחנו מכירים על שוק הגלידות

Solo Gelato

תמונה: Solo Gelato

מאז שנספרסו הצליחו לחדור לשוק המיינסטרים עם טכנולוגיית המכונות והקפסולות קפה שלהן, שום דבר לא נראה אותו הדבר בשוק הקפה. יותר ויותר חברות מנסות לפתח קפסולות קפה תואמות או מתחרות לחלוטין לטכנולוגיה של נספרסו שהביאה את בשורת האספרסו והלאטה גם למשתמש הממוצע בפשטות יתרה. כעת, חברה ישראלית בשם Solo Gelato רוצה לעשות לשוק הגלידה את מה שנספרסו עשתה לשוק הקפה, ולפתח מכונת קפסולות ייעודית לגלידות. ובדרך היא אפילו חברה לאחת מיצרניות מוצרי הקקאו הגדולה בעולם.

גלידה טרייה בפחות מדקה

סולו ג’לטו מפתחת מערכת דמויית הטכנולוגיה של נספרסו, המאפשרת הכנת גלידה טרייה באמצעות קפסולות ומכונה ייעודית. לטענת החברה, המערכת שלה מסוגלת לייצר מנת גלידה בפחות מדקה ויכולה בין היתר לייצר סורבה, פרוזן יוגורט, קפה קר ואף גלידות סורבה אלכוהוליות. לטענתם, הגלידה שלהם מיוצרת מחומרי גלם עם בעלי סוכר מופחת בעד 40%, ומוזילה את העלויות עבור החנויות ומובילה לחיסכון באנרגיה.

Solo Gelato Prototype machine

תמונה: Solo Gelato

סולו ג’לטו קיבלה חיזוק משמעותי מחברת “ברי קליבו” (Barry-Callebaut), יצרנית מוצרי השוקולד והקקאו הגדולה בעולם, לאחר שאלו נפגשו ב-MassChallenge, הממומן, בין השאר, על ידי ברי קליבו. מספר דמויות בכירות בחברת ברי קליבו ביקרו במטה של סולו ג’לטו בישראל בכדי להתרשם מטעם הגלידה ולהבין האם המוצרים של החברה יוכלו להשתלב בטכנולוגיה, וככל הנראה החליטו כי הגלידה מוצלחת דיה. במסגרת שיתוף הפעולה, יוכלו סולו ג’לטו להשתמש בתערובות של קליבו במוצריה העתידיים.

מנכ”ל סולו ג’לטו, ברק בית-הלחמי מסר כי “זה היה מסע ארוך וקשה, אך מערכת היחסים שלנו עם ברי קליבו הייתה אחד הכיפיים ומאירי העיניים בתהליך”. החברה מעסיקה חמישה עובדים במשרדיה בישראל, אשר רשומים ביישוב מצפה הילה שבגליל המערבי. בית הלחמי עבד בעבר כעורך דין בתחום ההיי-טק, אשר למד גסטרונומיה באיטליה, וחבר לשף בועז קוינטנר בכדי לפתח עימו גלידות חדשות. קוינטנר מכהן כעת כטכנולוג המזון בסולו ג’לטו. החברה צפויה להשיק את המוצר לראשונה במהלך שנת 2018, ויתכן ותחשוף אותו בתערוכת גלידות אשר תתקיים באיטליה כבר בחודש ינואר הקרוב.

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

10 תגובות על "מכונת קפה? חברה ישראלית פיתחה קפסולות לגלידה"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
מקיסט
Guest

מעסיקה כ-5 עובדים? אתם לא סגורים על כמה עובדים יש לכם? לכו ותבררו אצל המנהל חשבונות כמה משכורות אתם משלמים כל חודש

משה צ\'יקפוקה
Guest

אולי יש עובד זמני ולא ידעו איך לספור אותו

ASD
Guest

חי חי חה חה

שובידובי
Guest

?

זהבה אביב
Guest

חבל שאין גם מכונה שמאפשרת הכנת כתבות טכנולוגיות טובות דיין

אהרון
Guest

אני לא מבין את התגובות, הרחוקות מלהיות מפרגנות האלה. אפילו ביקורת עניינית אין כאן, סתם אמירה, העיקר להיות שלילי. למה?

אחד שלא יודע
Guest

נראה מבטיח. מעניין אם רמת הטעם מספיק טובה. גם מקדונלדס בתחילת דרכם ניסו לעבור למילקשייק מבוסס תרכיז, ואחר-כך חזרו לחלב. וחוץ מזה, לפי האתר מדובר בפלטפורמה שלמה לטיפול בשרשרת האספקה של המכונות. למה הכתבה לא מתייחסת לכך?

יונתן
Guest

מדובר על תהליכי פיתוח והטמעה של עשרות שנים, המוצר של נספרסו התחיל איפשהו בסוף שנות ה70, ורק ב 96 קבלו פטנט, ורק עם פקיעת הפטנט, הייתה הוזלה דרמטית בעלויות ועלייה בצריכת הקפסולות והטכנולוגיה בכללה כמו שאנו רואים אותה כיום.

אישחד
Guest

אז נקנה מכונה ב5000 שקל, וכל קפסולה תעלה כמה שקלים, ואת המכונה צריך לפרק ולנקות, ונמלים וזה… זאת, במקום לקנות גלידה בחנות ב18 שקל.

Lior Ferdman
Guest

לדעתי שוק היעד הינו בעלי פיצוציות ובתי קפה

wpDiscuz

תגיות לכתבה: