סטארטאפ ישראלי רוצה להפוך את חום השמש לחומר מקרר ומגייס לזה כסף. רגע, מה?
החברה הישראלית SolCold (סול קולד) מפתחת חומר, שבעזרת פלאי האלקטרופיזיקה והכימיה, נעזר באור השמש כדי להפחית את הטמפרטורה של משטח בעד 20 מעלות צלזיוס. עתה השלימה החברה גיוס במסגרת קמפיין השקעות המונים
לא צריך להרחיב יותר מדי על תופעות הלוואי הרבות של ההתחממות הגלובלית ובכללן בזבוז של משאבים, כסף וזיהום אוויר מוגבר. סטארטאפ ישראלי בשם SolCold (סולקולד) רוצה להשתמש דווקא בחום השמש, כדי לקרר מבנים ואף מגייס לכך יותר מחצי מיליון דולר.
קירור עד 20 מעלות
כדי להתמודד עם הקרינה של השמש, נעשה כיום שימוש בציפויים רפלקטיביים, אותם ציפויים שמחזירים חלק מהקרינה חזרה ובכך מקטינים את תהליך ההתחממות במבנים או מכוניות. אבל הטכנולוגיה הותיקה מוגבלת ורק מפחיתה את החימום הטבעי.
חברת SolCold מפתחת ציפוי חדשני שבתגובה לאור השמש יכול להמיר את החום הפנימי בתוכו לאור בעזרת תופעה פיזיקלית הנקראת Anti-Stokes fluorescence. בעזרת שימוש בקרני לייזר על חומרים ייעודיים ניתן להוריד את הטמפרטורה שלהם ב-150 מעלות צלזיוס. מולקולות של החומרים אלו, מסוגלות לספוג פוטונים בעלי תדר מסוים ובו בזמן להחזיר ספונטנית פוטונים בתדר גבוהה יותר שמסוגלים לשאת יותר אנרגיה.
ניסויים שערכה החברה העלו שציפוי גג של בניין בחומר שפיתחה, הביא לירידה של 5 עד 20 מעלות צלזיוס בחלל שמתחתיו בהשוואה לאותו המצב ללא הציפוי. בזכות ירידת הטמפרטורות, הושג חיסכון של עד 60 אחוזים באנרגיה הנדרשות למיזוג האוויר, חסכון אשר מתורגם לסכומי כסף גבוהים עבור חברות.
על פי החברה, יכול החומר לצפות כל אובייקט שנמצא מתחת לשמש ודורש קירור – החל ממבנים, דרך כלי רכב, מטוסים, מטענים ואוניות.
גייסה 550 אלף דולר בהשקעות המונים
את SolCold הקים ב-2017 ירון שנהב, שמכהן גם כמנכ"ל החברה יחד עם גדי גרוטס, סמנכ"ל הכספים של החברה, פרופ׳ גיא רון מהאוניברסיטה העברית בירושלים, שמשמש כמוביל טכנולוגי פיזיקה וד"ר ערן זהבי, המשמש כמוביל טכנולוגי לתחום הכימיה. פרופ׳ רון הוא מומחה בעל שם עולמי בתחום הפיזיקה הגרעינית וקירור באמצעות לייזר, למד בברקלי ובמכון ויצמן והוא חבר בוועדה הלאומית לאנרגיה גרעינית; ד"ר זהבי מחזיק בתואר דוקטור לכימיה וביופיזיקה מהאוניברסיטה העברית, וכן בפוסט דוקטורט מאוניברסיטת טקסס באוסטין.
לצורך גיוס ההון הראשוני פנתה החברה לפלטפורמת השקעות ההמונים – ExitValley (אקזיט וואלי) וב-60 ימי הקמפיין שלה הצליחה לגייס כ-550,000 דולר מ-34 משקיעים.
בתגובה לגיוס המוצלח מסר שנהב: "בעשורים האחרונים צריכת החשמל כתוצאה מקירור צמחה בצורה חדה, שאפנו למצוא פתרון שיהיה גם זול וגם אקולוגי. SolCold צפויה לחולל מהפיכה אמיתית בכך שתביא לחסכון עצום בהוצאות היומיומיות שלנו על קירור ומיזוג. בשבוע שעבר סיימנו את הליך רישום הפטנט שלנו בארה"ב וכעת, לאחר סבב גיוס מוצלח באמצעות פלטפורמת השקעות ההמונים ,ExitValley אנו מתקדמים במהירות לעבר השלמת הפיתוח, יציאה אל השוק, והגשמת החזון של SolCold".
הגב
20 תגובות על "סטארטאפ ישראלי רוצה להפוך את חום השמש לחומר מקרר ומגייס לזה כסף. רגע, מה?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא הבנתי, הריאקציה שמקררת היא זמנית או לתמיד?
משהו בתהליך האנרגטי לא ברור לי
מישהו יכול להסביר איך זה עובד?
כן,נראה לי שדר' ערן זהבי יוכל להסביר לך.
כל עוד קרני השמש פוגעות בחומר, הוא ימשיך לקרר, אז הריאקצייה תמידית כל זמן שהשמש מאירה. ככל שקרינת השמש חזקה יותר, אפקט הקירור חזק יותר.
בדף הקמפיין שלנו יש אנימצייה של איך המנגנון עובד:
https://bit.ly/Exitvalley-SolCold
מוזמנים גם לעקוב אחרינו בפייסבוק:
https://www.facebook.com/SolColdInnovation
קראתי את האתר (ברפרוף, שכן הידע שלי בנושא דליל עד לא קיים) אבל משכן צרם קצת אלו השגיאות והצורך בהגהה ושיכתוב חלק ניכר מהכתוב.
שאו ברכה – ומי יתן וכל איש או אישה ישאו על גופם מזגן ננומטרי ומשם תבוא הברכה לפועלי ישראל המיוזעים…
ואו!
לא מסביר את התופעה אבל יכול להשלים אותה בצורה מעניינת ביותר
רגע, אז בקיץ כשבחוץ 35 מעלות זה יקרר והגג של הבית יתקרר ב-20 מעלות ל-15 מגניב! אבל בחורף כש-15 מעלות בחוץ אז הגג יקרר ב-10 מעלות (כי השמש חלשה יותר) ויהיה בבית 5 מעלות…
יוני, אתה מנסה להסיק מסקנות בצורה מאוד פשטנית. יעילות התגובה ככל הנראה משתנה כתלות בתדרות קרני השמש שפוגעות בחומר. אין על זה בכתבה שום מידע, יכול להיות שבחורף החומר כמעט ולא יוצר תגובה עם הקרניים שמגיעות אליו.
ונניח שכן, מדובר פה בפתרון כל כך פשוט, צריך לכסות את הגג…
מה עם בגדים שיקררו בקיץ במקום לחמם? פתרונות קירור למוצרי חשמל ומחשבים, או אולי צידנית חכמה שמקררת את האוכל במקום לחמם. מי היה מאמין שיום אחד נשב בשמש כדי להתקרר. מגניב לגמרי.
נשמע לי קשקוש מהסרטים
צבעתי את גג הרעפים בבית בצבע לבן.
הטמפרטורה ירדה ב 12 מעלות.
חשבון חשמל לחדשיים 266 שקל
נשמע מגניב. יהיה אפשר ככה אולי טיפה למזג שטחים פתוחים ע"י ציפוי הכביש וכד'?
You had me at
דוקטור ערן זהבי.
חחחח אין אתה קרוע.. נכנס לפה לפעמים רק בגלל התגובות שלך.. אומנם צודק אבל קרוע
נו נו, אני טרול ידוע ;)
זה שאלה של מוכנות המוצר. חברה עם מוצר מוכן לא תגייס חצי מליון, לעומת זאת חברה בשלב פיתוח כן
חוק שימור אנרגיה.
אם יש 1 קילוואט חום (שמש) צריך לקבל מינוס 1 קילוואט (קר) ואז 1 = -1 + 2,
אנחנו חייבים לזרוק 2 קילוואט חום איפשהו.
נראה שהחבר'ה עם פנטזיה, אבל לא מבינים היטב את מהות הדברים.
אבל הם יודעים איך לעשות כסף על העניים.
איך זה עובד מבחינת אנטרופיה? לפוטונים עם תדר גבוה יותר יש פחות אנטרופיה ויותר אנרגיה מאשר לפוטונים עם תדר נמוך, האנרגיה הנוספת מגיעה מחום (לטמפ' גבוהה יש יותר אנטרופיה מטמפ' נמוכה) ככה שסה"כ האנטרופיה יורדת ולכן לריאקציה אין סיכוי לקרות
הרעיון שלכם נשמע מדליק לגמרי והוא יכול להשתלב יפה מאד עם מיזם עסקי שלי. אני מדבר על אופציה לשיתוף פעולה עסקי.
צרו איתי קשר בבקשה בטלפון 0549485433
נשתמע,
רון גרנות