סניק הישראלית גייסה 200 מיליון דולר על פי שווי של 2 מיליארד דולר
החברה הישראלית, שמגנה על ספריות קוד פתוח חיצוניות, הכפילה את הערכת השווי שלה תוך פחות משנה
חברת הסטארטאפ הישראלית Snyk (סניק), שמפתחת טכנולוגיה להגנה על ספריות חיצוניות מבוססות קוד פתוח, הודיעה היום (ד’) על השלמת סבב גיוס בגובה 200 מיליון דולר שנעשה על פי הערכת שווי של 2 מיליארדר דולר. את סבב הגיוס הובילה חברת ההשקעות Addition. רק בינואר האחרון גייסה סניק 150 מיליון דולר, אז נכנסה למועדון חדי הקרן עם הערכת שווי של מיליארד דולר. מאז הקמתה גייס הסטארטאפ הישראלי כ-450 מיליון דולר.
יותר מהכפילה את הערכת השווי בפחות משנה
בעבר, רוב השימוש בקוד פתוח היה ב-5 קומפוננטות כמו Apache. כיום, מציעים המרקטפלייסים השונים יותר מ-200 אלף חבילות קוד פתוח שזמינות למפתחים. הפיתוח של Snyk מאפשר למפתח לבחון את החבילה שבה הוא רוצה להשתמש – עוד לפני השימוש – ומצביע על חולשות בקוד שלה, אם אלו קיימות; במקביל, הפיתוח של Snyk סורק את הקוד גם לפני העלאה לפרודקשן, כלומר, לפני שהוא נחשף לקהל המשתמשים. אם נמצאת בעיה, המערכת של Snyk מטמיעה את עדכון האבטחה הרלוונטי שיתקן אותה. כדי לגלות את החולשות, נעזרת החברה הן במאגרים פתוחים והן בסריקות שלה, שמציפות קודים בעייתיים מרחבי הרשת. כיום עושים שימוש בפלטפורמה יותר מ-300 אלף מפתחים ועל פי החברה, יש לה יותר מ-200 לקוחות משלמים בהם גוגל, מיקרוסופט, סיילספורס ו-ASOS.
מנכ”ל החברה פיטר מקיי אומר כי הכנסות החברה זינקו ב-275% בשנה האחרונה וכי היא הכפילה את מצבת העובדים שלה ב-12 החודשים האחרונים. הוא ציין גם כי התפרצות מגיפת הקורונה הגדילה את הביקוש למוצרים של החברה.
Snyk הוקמה באוגוסט 2015 על ידי שלושה יזמים יוצאי 8200: גיא פודחרני, שהקים ומכר את Blaze ל-Akamai ואחר-כך שימש כ-CTO ב-Akamai; דני גרנדר, ששימש כ-CTO ב-Gita Technologies; ואסף חפץ, שהוביל את ה-Innovation ב-SuperCom. ביולי השנה מינתה החברה מנכ”ל חדש, פיטר מקיי, שהחליף את פודחרני והיה אחד המשקיעים הראשונים בחברה.
הגב
2 תגובות על "סניק הישראלית גייסה 200 מיליון דולר על פי שווי של 2 מיליארד דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זה מביך שמעתיקים חלק מכתבה ישנה ולא טורחים לעדכן את הטקסט… אפילו אם זה כתבה שלכם מינואר.. – אם בינואר זה היה ביולי השנה, ועכשיו זה ביולי השנה – אז מתי זה?
איך זה לעבוד שם? יש wlb? טוחנים שעות? או שזה מקום טוב לעבוד בו?