סטארטאפ מגייס 10 מיליון דולר כדי להיפטר מהשוברים לחג
חברת Snappy מפתחת מערכת שיודעת להתאים לעובדים את המתנה המושלמת עבורם, כדי להפוך את המתנות לחגים להרבה יותר אישיות
בתקופות החגים, ולפעמים בימי הולדת, מעסיקים רבים נוטים להעניק לעובדיהם מתנות, כאשר לרוב מדובר בתווי קניה, שוברים ומתנות כלליות. קשה להגיד שמדובר במתנות יותר מדי אישיות או מרגשות או אפילו כאלו שמתאימות בהכרח לעובד. חברת Snappy (סנאפי) מציעה לחשוב על מתנות שלא המעסיק בוחר, אלא העובד, שמקבל מתנות מותאמות אישית. היום (ג’) מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בהיקף של 10 מיליון דולר בהובלת 83North ובהשתתפות Hearst Ventures. סכום הגיוס יאפשר לחברה לענות על הביקוש החזק לפיתוח המוצר שנובע, לדבריה, מלקוחותיה הנוכחיים.
העובד מקבל מתנות על בסיס ההעדפות שלו, ולא סתם תלושים גנריים
עובדים אוהבים להרגיש מוערכים, ותו קניה גנרי, יהיה סכומו אשר יהיה, לא תמיד גורמת להם להרגיש שמישהו באמת חשב עליהם, ובעולם שבו חברות מתחרות אחת בשניה על לב העובד, יכול להיות שכדאי למעסיקים לשים לב לזה. המערכת של Snappy היא פלטפורמה לשליחת מתנות, אשר שואבת מידע על העובד ממערכת משאבי האנוש המוטמעת בארגון. לאחר ניתוח הנתונים והזנת תקציב החברה למתנות (מ-15 דולר ועד לאלפי דולרים לעובד), העובדים יכולים לבחור מתנות מאוסף המתנות שהותאמו במיוחד עבורו ואפילו קרובות אליו גיאוגרפית.
בין המתנות שניתן לרכוש באמצעות המערכת אפשר למצוא שיעורי בישול, יוגה, חופשות בחו”ל, טאבלטים, רחפנים ועוד. העובד עצמו לא רואה את שווי המתנות, אלא רק את המתנות אשר עומדות בתקציב הארגון, ומתאימות עבורו.
נכון לעכשיו, המערכת של Snappy לא פעילה בישראל, אך מנכ”לית ומייסדת-שותפה בחברה, חני גולדשטיין מסרה כי “בישראל יש שימוש נרחב במקומות עבודה בתלושי שי וכן נכונות לאמץ חידושים טכנולוגיים. אנו בוחנים בחיוב את האופציה לפעול גם בארץ”. Snappy הוקמה בשנת 2015 על ידי חני גולדשטיין ודביר כהן. החברה מעסיקה 20 עובדים במשרדיה בתל אביב, וכ-170 חברות אמריקאיות משתמשות בשירותיה כבר היום.
הגב
9 תגובות על "סטארטאפ מגייס 10 מיליון דולר כדי להיפטר מהשוברים לחג"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה הבדל מול buyme? המעסיק שלי נותן תווי קנייה ובאמצעותם אפשר לבחור מתנות משלל אפשרויות
עדיף לתת תוספת חד פעמית בשכר וזהו בלי של אוכלי החינם ירכבו עלינו
10מיליון דולר בשביל זה? הבן שלי בכיתה יא’ עשה פרויקט בלימודים.. משהוא דומה אבל של מכירת ספרי לימוד של בית הספר כולל סליקה מול טרנזילה.
העיקרון הוא אותו עיקרון
סל מוצרים, בחירה במוצר, וביצוע רכישה.איסוף אפשר עצמאי או שליח אבל בניה של המודולה הזו זה גם שטויות. רק שפה אמצעי הזיהוי והסליקה קצת שונה.
מסימני הבועה והכסף הזול. בעבר במקרה הטוב היו מגייסים חצי מליון (שזה די והותר כדי לצאת עם מוצר לשוק) ובמקרה היותר נפוץ היו עובדים boostrap ומעלים שירות לאוויר. 10 מליון דולר? למה בדיוק?
אבל היי, אנחנו אנשיי הפיתוח חוגגים. בטח עכשיו VP R&D ב50,000 לחודש והיררכיה שלמה של עובדים מתחתיו. למה לא?
זה לא קשור לבועה. זו חברה עם מוצר קיים כבר מ2015 ועם 170 לקוחות.
הם לא מגייסים כסף לפיתוח מוצר.
השאלה היא למה אחרי כל כך הרבה שנים של פעילות , יש יחסית מספר קטן של לקוחות, ולמה אין כסף בקופה
אם כך, זה רק מחזק את דעתי. שום עסק מהסוג הזה לא מצדיק השקעה כזו אלא אם כן יש להם איזה פיתוח סודי-חדשני-מהפכני בסגנון תרופה לסרטן שפתאום מצאו תוך כדי עבודה.
קרוב ל200 חברות שמשתמשות – כל חברה זה מאות או אלפי עובדים.. לחברה שלנו יש חצי מכמות הלקוחות ואנחנו קיימים כבר 20 שנה, על מה אתם מדברים?
יש את זה כבר ב buyme
רעיון מהמם! אנחנו לקוחות מאוד מרוצים :)