מעבד Snapdragon 820 החדש כולל הגנה מובנת מפני רוגלות
טכנולוגיית האנטי וירוס של קוואלקום, המכונה Smart Protect, תבלום אפליקציות שחשודות כוירוסים על פי התנהגותן בזמן אמת
אבטחת תוכנה הייתה מאז ומתמיד כמו מירוץ מכשולים בין מפתחי תוכנות האנטי-וירוס לבין האקרים ויוצרי תוכנות זדוניות למיניהן. המירוץ נובע מכך שתוכנות אנטי-וירוס משתמשות במאגר נתונים קיים לזיהוי וירוסים מוכרים כבסיס להשוואה, אבל ברגע שנותקף על ידי וירוס חדש, קיים סיכוי גבוה שהוא לא יזוהה והאנטי-וירוס לא יפעל נגדו בזמן.
באופן טבעי, עם העליה ההולכת וגדלה בפופולריות של שימוש בסמארטפונים הולכת וגוברת גם ההתעניינות של האקרים למיניהם בפלטפורמה זו, מה שמתבטא ביצירת וירוסים ספציפית לסמארטפון. יש שאומרים שבימינו סמארטפונים הרבה יותר פופולריים בעיני יוצרי הוירוסים מאשר המחשב האישי, שעד לפני כמה שנים היווה המטרה העיקרית.
חברת החומרה קוואלקום מציגה פיתרון חדש שעשוי להפוך את המירוץ האינסופי הזה לבלתי רלוונטי. החברה מבטיחה כי המעבד הבא שלה לסמארטפונים, Snapdragon 820, יכיל טכנולוגיה שתלמד בכוחות עצמה להגן על המכשיר מפני וירוסים. מעין "אנטי-וירוס חכם", ניתן להגיד.
הפרוייקט נקרא Smart Protect והספיק לעורר עניין אצל מספר חברות של תוכנות אנטי-וירוס, ביניהן Avast ו-AVG. חברות אלו שוקלות לפתח תוכנות שישתמשו בטכנולוגיה של Smart Protect במוצרים שלהן.
לנטרל וירוסים חדשים במהירות
"הפרוייקט Snapdragon Smart Protect מתוכנן לבחון את ההתנהגות של האפליקציות במכשיר בזמן אמת ולהחליט באופן מיידי האם אפליקציה נחשבת כחשודה או מתנהגת מוזר", נכתב בבלוג של קוואלקום בנושא. "אפליקציות חשודות יקוטלגו לפי רמת החומרה שלהן, החל מוירוסים הרסניים ועד כאלה שפחות מאיימים ויותר מעצבנים".
משמעות הדבר היא, לפחות באופן תיאורטי, ש-Smart Protect יוכל להגן על המכשיר גם מפני וירוסים חדשים שאינם מוכרים לתוכנות האנטי-וירוס השונות. במקום לנהל "רשימה שחורה" של תוכנות זדוניות, Smart Protect תקבע בעצמה איזו תוכנה עלולה להיות מאיימת על פי התנהגותה בפועל.
באמצעות הטמעת Smart Protect כחלק בלתי נפרד מהחומרה של קוואלקום, יהיה ניתן לשמור על בטיחות המכשיר ללא חיבור רציף לאינטרנט. החיסרון הגדול של הטכנולוגיה כרגע נעוץ בעובדה שהיא חייבת לפעול במקביל לאנטי-וירוס מותקן, שיתמוך בה וישמש בתור בסיס נתונים התחלתי ממנה היא תוכל ללמוד ולהתפתח בהמשך.
Smart Protect תושק רשמית במחצית הראשונה של שנת 2016. אמנם הראשון שיהנה ממנה יהיה המעבד Snapdragon 820, אך סביר להניח שהטכנולוגיה תגיע אל רכיבי חומרה נוספים בעתיד.
הגב
3 תגובות על "מעבד Snapdragon 820 החדש כולל הגנה מובנת מפני רוגלות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נראה לי עניין של זמן עד שיעקפו את זה
מסכים איתך שמואל, לכל מנעול יש מפתח..
בתאלכס הם משתמשים במנגנון של זיהוי אנומאליות לא שום דבר חדש שחברות אנטי וירוסים לא עשו…