הסטארטאפ הסודי Sirin מגייס 72 מיליון דולר, כדי למכור לכם סמארטפון ב-40 אלף שקל
לא הרבה ידוע על הסמארטפון שתשיק בחודש הבא Sirin Labs הישראלית; אבל מה שיעניק לו את תג המחיר הבלתי-נתפס הוא לא (רק) יהלומים וזהב, אלא טכנולוגיה עתידנית. עתה משלים הסטארטאפ הסודי גיוס של 72 מיליון דולר
כאשר אנחנו אומרים היום שסמארטפון מסויים הוא יקר או מחירו גבוה, אנחנו בדרך כלל מתכוונים לדגמים מסויימים של מכשירי הדגל שמחירם בישראל עשוי להגיע ל-4,000 ואפילו 5,000 ש”ח. אולם Sirin, סטארטאפ ישראלי שפועל עדיין מתחת לרדאר, עומל בשנתיים האחרונות על פיתוח של סמארטפון יוקרתי ויקר במיוחד שיימכר תחת תג מחיר של לא פחות מ-50 אלף ש”ח. הפיצ’ר המרכזי: אבטחה ברמה הגבוהה ביותר. עתה מודיע Sirin על גיוס של 72 מיליון דולר.
הייתם משלמים 10,000 דולר לסמארטפון?
את עצם פעילותה של Sirin Labs חשפנו כבר לפני שנה וחצי, כאשר הוא עשה את צעדיו הראשונים. למרות זאת ולמרות הזמן הרבה שחלף מאז, עדיין רב הנסתר על הגלוי.
Sirin נוסדה לפני כשנתיים על ידי היזם הסדרתי טל כהן. לאחר שמכר את החברה שלו, ibetcha.com ל-Vivendi Universal ב-2003, כהן עבד במספר חברות שונות עד שעלה בראשו הרעיון לבנות מכשיר המיועד לקהל בעל האמצעים. אמנם כבר כיום קיימות גרסאות של מכשירים מסויימים, שמגיעים עם שיבוצי יהלומים, עיטורים מיוחדים ושאר תוספות הגורמות למחיריהם לעלות בהתאם, אבל הפעם מדובר גם במכשיר שכולל את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שמוכרת לנו. למעשה, לא מן הנמנע שהחברה תהיה הראשונה שתציע את טכנולוגיית ההטענה המהירה שפותחה על ידי StoreDot הישראלית. הטכנולוגיה מאפשרת טעינה של מכשירים מ-0 ל-100 אחוזים בתוך 30 שניות, אלמנט שבוודאי יגרום למשתמשים רבים להתעניין במכשיר המדובר. עם זאת, הדגש העיקרי של המכשיר, חוץ מסמל הסטטוס כמובן, הוא רמת האבטחה וההצפנה הגבוהות שלו וכן הקישוריות שלו מסביב לעולם. מטבע הדברים, פלח השוק אליו פונה החברה מצומצם משמעותית מחברות ענק כמו סמסונג או אפל, וכולל כ-60 מיליון איש מסביב לעולם, ביניהם כ-18 מיליון מיליונרים.
היום (ב’) מודיעה החברה על השלמת גיוס של 72 מיליון דולר, כשמי שהשתתף בסיבוב הם המיייסדים והמשקיעים של החברה טל כהן, משה חוגג, דרך קרן Singulariteam ואיש העסקים הקזחי, קינס רקישב. החברה הקימה 2 מרכזי פיתוח עליהם יהיה אחראי בכיר לשעבר בחטיבת המובייל של סוני: מרכז פיתוח אחד בתל אביב שכולל מומחי סייבר ואבטחת מידע ושני בשוודיה שכולל מומחי טלקום, מעצבים ומהנדסים. החברה תחשוף את המכשיר באירוע מיוחד שתערוך בלונדון בחודש הבא.
“מכשיר שלא קיים עדיין… יביא את טכנולוגיות המחר”
בשיחה עם גיקטיים לא הסכים משה חוגג מסירין לחשוף יותר מדי פרטים על המכשיר החדש והפנה אותנו שוב ושוב להכרזה הרשמית של המכשיר שתתרחש בחודש הבא. עם זאת הוא הסכים לומר שהשלמת הגיוס תאפשר לחברה ליצור ולייצר את המוצר ולעמוד בלוחות הזמנים שלה.
מה יהיה כל כך מיוחד במכשיר של Sirin?
חוגג: “מכשיר פרימיום, שלא קיים כיום, שיביא את הטכנולוגיה של מחר היום, מבלי להתפשר בחומרים או בטכנולוגיה. יש לנו גישה הוליסטית שמשלבת בין חומרה לתוכנה, כדי לפתח את האבטחה וההצפנה הטובות ביותר. הפרטים המלאים ייחשפו באירוע ההשקה בחודש הבא”.
מדוע התמקדתם במכשיר לפלח העליון?
חוגג: “עד עכשיו – לא היה פתרון והשוק היה בוואקום. בלאקברי לאבטחה וגלאקסי לטכנולוגיה המתקדמת. אבל אף אחד מהמותגים האלו או האחרים סיפקו פתרון פרימיום לכל שאר הרכיבים”
אילו תגובות אתם מקבלים על המכשיר?
חוגג: “האנשים הבודדים שראו את המוצר – אנשים מסויימים מאוד במדיה הבינלאומית וכמה מובילי דעת קהל – מאוד התרשמו”.
הגב
14 תגובות על "הסטארטאפ הסודי Sirin מגייס 72 מיליון דולר, כדי למכור לכם סמארטפון ב-40 אלף שקל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ענבל אור של ההייטק.
וואי לגמרי. שיסתפר ומהר אחרת צריך לספר לחובי סטאר שיש לו תחרות
וזה קשור כי?!
תלמדו לפרגן, יא ישראלים
לא ככ מאמין במודל הזה, אבל מאחל להם את כל הכבוד
ושיהיה בהצלחה. אם הם יצליחו לכולם יהיה קל יותר לגייס
ואם לא יצליחו?
שוק קטן, ביקורות טובות לספור על 2 ידיים ואין מוצר עדיין.
ואם כבר מדברים על מכשיר “מהעתיד” לא חסרות חברות שהשקיעו מיליונים ברעיון דומה ולא רחוק מהן יצאו מתחרים עם פיתרון דומה/יותר טוב וזול יותר.
אסביר מה הדימיון. שניהם נראים זהה. שניהם משתמשים באסטרטגיה זולה להשיג פרסום – ומשיגים בדיוק את ההפך. שניהם מוכרים מוצר גרוע. שניהם בעלי מקצוע ללא תוכן וללא עבר מוכח, ועדיין, מופיעים בתקשורת מסיבה מסויימת. מאחורי שניהם מסתתרת קרירה כושלת.
יש הבדל בין לא לפרגן מתוך צרות עין, אבל כאן זה פשוט ראיה הגיונית של המציאות. “לא מאמין במודל הזה ” – בשביל להאמין לך לבית הכנסת, בשביל לדעת מה צריך ( כסף וזמן עבודה ) כדי לבנות מערכת מאובטחת, אתה פשוט צריך להביא מהנדסים ולשאול.
כל כך נכון. הם חיים בסרט. הם ימכרו אולי כמה עשרות טלפונים ולא יותר. לא מבינים שטלפון זה לא ספר, צריך תמיכה, עדכונים, חלקי חילוף וכ’. קו ייצור יצריך ייצור של מינימום מאות-אלפי טלפונים, תוך חצי שנה הם ימצאו את עצמם עם סטוק ענק. פראייר מי שמשקיע במיזם הזה, כנראה שלאנשים יש כסף מיותר לבזבז.
הבן אדם חי בסרט, אין לי מושג איך הוא מצליח לגייס כסף
כמשהו מומחה מהתחום, פיתוח של סמארפון דורש אלפי שנות אדם פיתוח הן בחומרה והן בתוכנה
לכן, רוב הסיכויים שמערכת ההפעלה תהיה אנדרואיד (אין להם באמת משאבים לפתח מע הפעלה משלהם)
אנדרואיד עדיין מוגבל ל interfaces ולחוקים שלו ולכן במקרה הטוב נקבל עוד טלפון אנדרואיד פשוט עם כמה פיצרים נחמדים ובמקרה הרע עוד טלפון סיני זול
אני הכי מפרגן לסטארטאפים ובמיוחד ישראלים אבל לפעמים על דברים הזויים צריך גם שמשהו יאמר שהמלך עירום
מסכים לגמרי.
איך האיש הזה מגייס כספים בכלל?
חושבים שהם יעשו מכשיר מזהב ויהלומים וטיטניום ועוד שטיות שלא קשורים לסמרטפואן וישמו מערכת בשקל עם הבטחה בשני שקל זה מה שיעשה המכשיר יקר זה לא גם אני יכול לקחת טלפון בשקל להחליף את החומרים ליקרים זהב יהלומים טיטניום ואז למכור. אתו פי 3 4 ממה שהוא כאלו שווה אבל בעצם משלמים על החומרים ולא על מה שיש בטלפון כי הם הם היו באמת טובים יותר מאפל וסמסונג היה להם משהו מדהים חומרה תוכנה אז אולי היה פה משהו כזה שכולם רוצים ולא רק חומרים יקרים ומוגזמים אחרת כבר היינו שומעים על זה
לא הבנתם כלום.
יש הרבה לקוחות בעולם שמגלגלים הרבה כסף ולא רוצים שמישהו ידע איך. אותם לקוחות שאוהבים ביטקויין אבל לא שמענו עליהם.
מודל עסקי הגיוני שהוכיח את עצמו עם ביטקויין.
מה רע ב-nokia? טלפון הכי מאובטח גם סוללה שמספיקה לחודש.
זה נראה כמו שיטה טובה להלבנת הון.
קונים מניות בחברה שמייצרת טכנולוגיה יקרה מאוד, ואז לוקחים הון שחור ורוכשים את המוצרים של החברה ב 40,000 ש”ח ליחידה, הופ הפכת 40,000 ש”ח שחורים לשווי מניות בחברה לגיטימית שברשותך.
רעיון חכם מאוד