מדגם מייצג: הצצה למשרדים של SimilarWeb [תמונות]
קפצנו לבקר את SimilarWeb, מי שנכנסה למשרדיה של ׳׳גוגל׳׳ והפכה אותם לשלה עם כמה תזכורות קטנות לדיירת הקודמת. מה זה ׳׳אופן ספייס ישראלי׳׳? ׳׳חדר דשא׳׳? ומה מיוחד במזוזות של המשרדים? תשובות מצולמות להכל
אל משרדי SimilarWeb הגעתי דרך המלצה של לא אחר מאשר אבא שלי. הוא קרא בעיתון שהם נכנסו למשרדים של "גוגל" ותהה אם זה יכול להתאים למדור שלי. ואם אבא גורם לך להסתקרן, לא תלכי לראות במה מדובר?
המשרדים, שנמצאים במגדלי לוינשטיין בתל אביב, פרוסים על פני 3 קומות לא רצופות, מה שדורש עליות לא פשוטות במעלית הטורבו אבל מדובר בסיכונים שצריך לקחת במסגרת העבודה.
חברת SimilarWeb הוקמה ב-2009 על ידי אור עופר, מנכ"ל החברה. החברה פיתחה שירות ניתוח תנועת גולשים לאתרים שמציג ניתוח מפורט של תנועה, בהסתמך על טכנולוגיה שמורכבת מאיסוף נתוני מדגם של עשרות מיליוני משתמשים והסכמי דאטה עם חברות ISP מרחבי העולם. בשנה שעברה החברה התרחבה גם לתחום המובייל כשפיתחה מוצר שמנטר מידע על היקפי ודפוסי שימוש באפליקציות.
פרט למשרדים בתל אביב מחזיקה החברה במשרדים בלונדון, בניו יורק ובקייב ומעסיקה 160 עובדים בארץ שעתידים להפוך ל-200 עד סוף שנת 2015. עד היום עברה החברה שלושה סבבי גיוס על סך עשרות מיליוני דולרים, כשהמשקיעים המרכזיים הינם יוסי ורדי, גיגי לוי ומשה ליכטמן, הלורד דיוויד אליאנס, קבוצת "נאספרס" הדרום אפריקאית ו"טנסנט". מבין לקוחותיה המרכזיים נמנות חברות בתחום המידע כמו גוגל, טאבולה, איביי ואאוטבריין. בשבועות האחרונים חתמו עם 'נייקי' העולמית על שיתוף פעולה נרחב.
הסיפור שעומד מאחוריי SimilarWeb שכיח בקרב חברות שהחלו כקטנות ומצאו עצמן לאחר גיוס משמעותי שהוביל להתרחבות פיזית. את המשרדים עיצבו האדריכל נועם מרטין ממשרד האדריכלים GTT בשיתוף עם מנהלת המשרד, רויטל דיאמנט. בשל הגידול המהיר והשינויים במבנה הארגוני של החברה, הצטרכו המעצבים לתכנן חללי עבודה מגוונים ומותאמים למחלקות השונות. במקביל היה חשוב להם ליצור אווירה כיפית, נינוחה ובשפה עכשווית.
המשרדים מורכבים מחדרים לצד אופן ספייסים שהוצבו בהתאם למחלקות וכך הומצא האופן ספייס "הישראלי", שמחד יש בו הפרדה על ידי קירות נמוכים אך מאידך עדיין יש שקיפות ואפשרות לתקשר בין הצוותים השונים. או כמו שנועם האדריכל מגדיר – "כל הגורמים שגורמים לך להיות עם ולהרגיש בלי".
אז מה בכל זאת נשאר מ"גוגל" אתם בוודאי תוהים? ובכן, חדר ה"דשא", שקירותיו מכוסים בטפטים ירוקים כמעין כניסה ליער ונחשב גם לאחד הפופולאריים לצד פינות המשחקים האחרות בשל כדורגל השולחן והסוני פליסטיישן.
הפסקת פינג-פונג
הראל וטבו (מימין), Online Marketing Manager וגדעון ברגר (משמאל), Business Development Manager.
כל יום יום הולדת
פותחים שולחן
נהייתי רעבה
ובפינת החלל האהוב עליי- מסדרון המחבר בין המטבח לקבלה ושטוף צבעוניות ופופים למנוחת הלוחמים.
שימת דגש על הפרטים הקטנים
HAPPY HOUR MUST
קפיטריות לישיבות קפה מצומצמות
כל מילה בסלע
חדר המנכ"ל
בדיוק שם אני רוצה להיות עכשיו
וזה המטוס שייקח אותי לשם
עובדים בתל אביב חולמים ניו יורק
הקבלה החמימה
לוקרים לעובדים כדי לאחסן ציוד כגון תיקים לצד ציוד ספורט לטובת שורפי הקלוריות.
מה שהוא אמר
חדי עין יבחינו במשרדים במזוזות מיוחדות, מעשה ידיה של מאיה עופר, אימו של אור המנכ"ל.
סיימנו עם הדוממים וזה הזמן לראות את פניי העובדים.
אריאל רוזנשטיין, Senior Director of Corporate, עובד הכי טוב כשנוח לו.
מתכנת ביום, מתאגרף בלילה: כפיר איתן, Big Data Developer, מראה לנו איך הוא מתמודד עם באגים.
תום כהן, Product Manager.
(מימין לשמאל): לביא קביטקובסקי, Developer, יוסי וסרמן, Mobile Developer ולורן מאיר, Content Manager.
מתוך כל החללים והחדרים, יש חדר אחד שזכה לגג שקוף הממלא את החדר באור טבעי. על מנת שהעובדת לא תסבול מהשמש החזקה, הכניסו בחברה שמשייה, שתגן עליה בכל שעות היממה.
מדגימה חכם בשמש: רויטל דיאמנט, Office Manager.
עינב לויטוב, Media Buyer.
לפי רויטל, חסר פינות לשנ"ץ ומרפסת ואם היא כבר על הגל אז גם דיספליי שופ של מוצרי החברה. כמובן שהם גם היו שמחים אם היה רצף פיזי בין כל הקומות בבניין, אבל גם זה יגיע.
בפינת הפרגון הם מציינים את משרדי "ClicksMob" במגדל רוטשילד 22, בגלל "האופן ספייס המרהיב, הטאצ' הנשי הדומיננטי של המנכ"ל חן יהב-לבנון ודמוי הגרפיטי על הקירות שמקיפים את תל אביב פנורמי", מסבירה רויטל את ההחלטה.
>> למדורים נוספים של "הצצה למשרדים"
הגב
20 תגובות על "מדגם מייצג: הצצה למשרדים של SimilarWeb [תמונות]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אוי ואבוי לעובדים האומללים שיושבים באופן ספייס המזעזע הזה.
בכתבה טוענים שזה יוצר "שקיפות ואפשרות לתקשר עם הצוותים השונים" כשבפועל מדובר בדיכוי העובד וחוסר האפשרות להעניק לו מרחב פרטי, המנהלים יושבים כמובן במשרדים והעובדים הפשוטים יושבים באופן ספייס המזעזע שנראה בתמונה המצורפת בכתבה.
העיקר שיש "פינת דשא" וקפיטריה "מעוצבת" שאני מתאר לעצמי שהעובדים פוחדים לשבת שם יותר מ-10 דקות רצופות מפני שה"מנהל" פוקח מיד את עיניו..
הייטק עלק.
יוראי היקר, נשמע לי שאתה ממורמר נורא כי משום מה אתה מגיב את אותה תגובה לכל הכתבות כאן , כנראה שיש לך בעיה אישית של חוסר מרחב פרטי וזה לרוב נובע מסוציומטיות , אנא ממך חסוך לנו את השנינות שלך ואת הביקורת הלא רלוונטית ולך לך למרחב הפרטי שלך ותשאר שם
נראה כמו המשרדים הקודמים של AVG
יפה מאוד
מה כל זה שווה כשהמשרדים נמצאים במקום הכי עמוס במדינה, עם אפס גישה לכמה שנים החל מהחודש הבא עם תחילת בניית הרכבת הקלה וסיומה בעוד כמה שנים מורטות עצבים ופקקים?
יוראי היקר, אני מצטערת שהייתה לך חווית הייטק רעה.
אבל לפני שאתה רושם דברי שנאה והשמצה תבדוק קודם לכן האם זה נכון ורלוונטי לגבי סימילרווב. במקרה הזה אתה טועה ו-ב-ג-ד-ו-ל..
מוזמן לבוא ולבדוק בעצמך – אגב אנחנו מגייסים :)
יש לי הרגשה שראיון HR הוא כבר לא יעבור…
בונא אתה חופררררר
בעיני מנהלים cחדרים ועובדים באופן ספייס זו תרבות ארגונית שאני לא רוצה להיות בה.
בתור בחורצ׳יק מהסד״ק יש פה אחלא ווייבים ואנשים. הצצה סבבה לגמרי וכמובן שמה שלא רואים תמיד יותר מעניין ;)
יוראי…אני חושב שאתה לגמרי טועה כי באופן ספייס אתה גם חווה פרטיות , כמובן מסוג שונה, אבל עצם העובדה שאותו מתכנת לא סגור באיזה חדר וכל היום דבוק למחשב ויש לו פעילות סביבו מגבירות את המוטיבציה שלו, סה"כ הוא בנאדם והוא צריך לתקשר עם החברה סביבו ולהקשיב למה שאומרים לווא דווקא לדברים הקשורים לעבודה שלו ספציפית אבל זה משאיר את העובדים מעודכנים בכל הנעשה בחברה. לתקשר עם אנשים ולהיות חלק מחברה מגובשת.
אור, אופן ספייס זה זלזול בעובדים, זה אך ורק כדי לחסוך כסף מבחינת משרדים, אל תנסה להראות את זה אחרת מפני שהאינטרנט מלא במחקרים ובבלוגים שמדברים על כך שהעובדים מרגישים בזויים ומושפלים, מה אתה מבלבל את המוח על "לתקשר עם הסביבה", גם ככה במשרד יושבים בערך 2-3 עובדים (עם פרטיות, פינה משלהם ומסך שרק הם צופים בו ולא כל מי שעובר במסדרון), יש קו אחיד בין העובדים והמנהלים (ולא היררכיה מטופשת של מנהלים במשרדים וע(ו)בדים באופן ספייס) וגם כך יש הרבה ישיבות, הפסקות קפה וארוחות צהריים שכל העובדים "מתקשרים" ביניהם.
כפי שציינתי קודם – הייטק עלק.
החברה הטובה בעולם!
יוראי אתה מדבר בדעתנות, זלזול, והמשקפת עולם צרה. או שתלמד להתנסח ולדבר בלי לרדת למישור פרטי או שתשתוק.
אתה לא מעצב פנים ולא אדריכל ובטוח לא איש כוח אדם, תהיה בטוח שכמו בכל מקום שמכבד את עצמו יש ביקורת פינימית על כל דבר, ודעות העובדים נשמעות כי יש רצון לשמר אותם, אז לפסול את זה בטענה שהם מפחדים זה קצת מטופש, אין אמת מוחלטת תמיד היו אנשים מרוצים ושאינם מרוצים, זה הכל. אם לך זה לא מתאים אתה יכל לדבר בשם עצמך אל תדבר בשם כל עולם הייטק.
אלו המשרדים הקודמים של AVG …
גוגל עזבו כבר לפני בערך 3 שנים …
אתה צודק איש יקר ומשוחרר
עדן, בתור אחת שמטיפה ליכולת התנסחות ומורה על אדם המביע את דעתו 'לשתוק' את קצת עושה מעצמך צחוק..
ברור לחלוטין שאת 'אשת כוח אדם' שעברה את שטיפת המוח הרגילה של "אופן ספייס תורם לעובד ולקומיוניקציה בין העובדים" וכל מיני שטויות כאלה אבל בפועל אף אחד לא רוצה לשבת באופן ספייס ובעיקר בגלל חוסר הפרטיות, הדבר הנוסף שמפריע בכל העניין הוא שהמנהלים יושבים במשרדים והעובדים "הפשוטים" יושבים באופן ספייס.
וכן, אני מדבר בשם כל עולם ההייטק כי אין עובד הייטק שיושב באופן ספייס ומרוצה מהעניין, את לא יכול להבין את זה, בוגרת 'פסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות' לא יכולה להבין את זה.
עדן — אולי הוא מדבר בזלזול, דעתנות והשקפת עולם צרה, אבל הוא צודק במאה אחוז. כל נסיון לתת סופרלטיבים לאופן ספייס הוא נסיון לא אינטילגנטי במיוחד להכשיר את השרץ.
ועצם קביעתך שהוא לא מעצב, לא אדריכל ולא איש כוח אדם בעבר או בהווה, ללא שום ידיעה אמיתית על מקצועו של האיש, גורמת לכך שהפוסל במומו פוסל, עדן.
על מה בדיוק הדיאלוג כאן? על OPEN SPACE?
מה בכלל הטענה? שאופן ספייס זה כיף? יוראי (או וואטאבר איך שקוראים לו) צודק במאה אחוז – אופן ספייס זה חרא ומדכא עובדים וכל המצדדים בעניין לא מבינים על מה הם מדברים, במיוחד לא כל רכזות ההשמה ופקידות כוח האדם שכל היום רק חושבות על דרכים מטופשות לקדם (בכאילו) את העובדים.
מה אתם בכלל מבזבזים כאן את הזמן על השטויות האלה?? אני לא הייתי מוכנה לעבוד בחברה שתוקעת אותי באופן ספייס – גועל נפש, אלא אם כן המנכ"ל יושב ככה בעצמו (ראו ערך פייסבוק) – כל השאר צריכים לסגור את הג'ורה.