סטארטאפ ישראלי גייס עכשיו 28 מיליון דולר כדי להכניס קצת AI לבדיקות הדם שלנו
חברת Sight Diagnostics הישראלית פיתחה מכשיר קומפקטי שמאפשר לבצע בדיקות דם בכל מקום ולקבל תשובות בתוך דקות ספורות
בדיקות דם הן תהליך שגרתי ונפוץ כיום, אבל באיזורים מתפתחים או לחילופין במקומות מוכי אסונות טבע למיניהם, אפשרויות הבדיקה מוגבלות. הסטארטאפ הישראלי Sight Diagnostics רוצה לאפשר לכל אחד לבצע בדיקת דם באמצעות OLO, מכשיר שניתן למקם בהתאם לצורך, ולבצע באמצעותו בדיקות דם שיניבו תוצאות בתוך דקות ספורות.
על מנת להמשיך ולפתח את המוצר, הודיעה החברה כי גייסה 27.8 מיליון דולר בהובלת Longliv Ventures ובהשתתפות הפילנתרופ ג׳ק ניקלאוס השני, סטיבן אסקריק והמשקיעים הקיימים – OurCrowd, Go Capital ו-New Alliance Capital.
בדיקות מעבדה, ללא צורך במעבדה
מטרת העל של Sight Diagnostics (סייט דיאגנוסטיק) שהוקמה על ידי יוסי פולק היא לסייע לאנשים ברחבי העולם לשמור על הבריאות שלהם באמצעות בדיקות דם מהירות, מדויקות ונטולות כאב, ללא מגבלות זמן ומיקום. בעזרת OLO, מטופלים יכולים לקבל את תוצאות בדיקות הדם שלהם בתוך דקות בנקודת הטיפול עצמה, במקום להמתין ימים, מה שמשפר באופן משמעותי את אופי ויעילות הטיפול בהם. הטכנולוגיה של Sight מתמקדת כרגע בבדיקת ספירת דם מלאה (CBC) – שנחשבת לבדיקת הדם הנפוצה ביותר בעולם.
במקום בדיקה כואבת הדורשת הכנסה של מחט לוריד, כל מה ש-OLO צריכה על מנת לבצע בדיקת דם היא דגימה קטנה הנלקחת מהאצבע באמצעות דקירה. לאחר לקיחת הדגימה המזערית יש להכניס אותה אל מקום ייעודי במכשיר, שם מתבצע ניתוח באמצעות אלגוריתמי ראייה ממוחשבת המונעת על ידי טכנולוגית AI. בניגוד למערכות אחרות שניסו להציע פתרון דומה, על מנת לתפעל את OLO לא נדרש איש מקצוע ייעודי, שכן המכשיר פשוט לשימוש, מגיע מכויל מראש ודורש תחזוקה מועטה. בנוסף, מימדיו יחסית צנועים כך שניתן למקם אותו גם במרפאות פרטיות קטנות.
החברה הוכיחה כבר את יעילותה, אחרי שבשנת 2014 מערכות שלה נפרשו במספר מדינות באפריקה ובהודו, שם הם שימשו לאיתור מלריה באופן איכותי, מדויק ובעלות נמוכה. סה״כ נבדקו על ידי המערכת בזמנו כ-600,000 איש מ-25 מדינות שונות. המערכת הנוכחית, OLO, הושקה לראשונה בקיץ 2018, אחרי השלמת ניסוי קליני ב-287 איש שהקנה לה תו תקן אירופאי (CE) ואישור למכירה מסחרית באיחוד האירופי. כמו כן, סיימה לאחרונה החברה ניסויים קליניים בבתי חולים בארה״ב, בתקווה שבהמשך היא תקבל גם את אישור ה-FDA.
״לאחר הוכחת הטכנולוגיה שלנו בזיהוי מלריה, היה לנו מאוד ברור כי CBC, בדיקת הדם הנפוצה ביותר בעולם, היא היעד הבא שעליו נוכל להשפיע באופן משמעותי״, אמרה שרה לוי, CTO החברה. ״ליכולת ליצור תמונות דיגיטליות עשירות של דגימות דם ולנתח אותן בדקות יש פוטנציאל עצום לשיפור האבחון והטיפול בחולים. סבב הגיוס האחרון יאפשר לנו להרחיב את פעילות המחקר והפיתוח, ולעבור ולהתמקד בפיתוח יישומים נוספים מעבר ל-CBC״, הוסיפה.
הגב
7 תגובות על "סטארטאפ ישראלי גייס עכשיו 28 מיליון דולר כדי להכניס קצת AI לבדיקות הדם שלנו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ואוו
ספירת דם זו אמנם בדיקה נפוצה אבל כמעט חסרת ערך קליני.
שום החלטה טיפולית משמעותית לא מתבצעת על פיה וזו עוד דוגמא לסטרטאפ שמנותק לחלוטין מהתהליך הקליני ושבוי בתוך גימיקים.
רק חסר שיתחילו לבדוק דופק ו"לשדר את המדדים לרופא"
קשקוש.
מה זה משנה? אם הבדיקה נפוצה אז יש התכנות עיסקית, המשמעות הקלינית לא מעניינת כל עוד אתה מספיק קרוב לתוצאות שמתקבלות מהמכשירים שנעשה בהם שימוש היום.
דקירה באצבע יותר כואב
זו התחלה מבורכת. בעוד עשר או עשרים שנים תהיה מכונה שסורקת את הגוף בשנייה, יודעת בדיוק מה שצריך וגם נותנת טיפול ומרפאת. למעשה, כבר כיום יש תוכנות וסורקים שבודקים את הגוף ויודעים לאתר בעיות ומחלות. אני עצמי עושה שימוש במערכת כזו בביו קיור וזה תכלס עובד. הרפואה תתקדם… וזה עוד צעד קטן למרות שאינו כזה דרמטי…
אפשר לנסות בדיקת דם באצבע?
אפשר לנסות לעשות בדיקת דם באצבע