סטארטאפ ישראלי נעזר בסאונד ו-AI כדי לשמור מרחוק על קשישים
הסטארטאפ הישראלי Sensi.ai פיתח מערכת לניטור מטופלים סיעודיים מבוססת קול; המנכ"לית מספרת לנו שסבב הגיוס הושלם תוך חודשיים בלבד
קשישים ומטופלים סיעודיים לא יכולים לדאוג לעצמם בכל רגע. אבל לא תמיד יש לידם בן משפחה או מטפל, שיוכל להושיט יד לסיוע. כאן נכנסת לתמונה הטכנולוגיה. סטארטאפ ה-Age-Tech הישראלי Sensi.ai, שמפתח פלטפורמת סיוע למטופלים סיעודיים, הודיע היום (ה') על השלמת סבב גיוס A בסך 14 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן Entrée Capital והשתתפו בו המשקיעים הקיימים, בהם Flint Capital ו-Homeward Ventures, כמו גם המשקיעים החדשים: Almeda Ventures, Operator Partners, Jibe Ventures ויוסי מטיאס (Google Health AI).
"סגרנו סבב בחודשיים במקום בחצי שנה, ועם אובר ביקוש"
Sensi.ai הוא סטארטאפ ישראלי שפיתח פלטפורמה המבוססת על יכולות ניתוח אודיו. המוצר של החברה מאפשר ניטור מרחוק עבור ארגונים המספקים את הטיפול הסיעודי כמו למשל מוסדות דיור מוגן. מנכ”לית החברה ואחד מהמייסדות, רומי גובס, הסבירה לנו בעבר כי המוצר של החברה מתממשק לכל חומרה הקיימת בסביבה הטיפולית – החל מטלפונים חכמים, טאבלטים, מכשור לביש, לחצני מצוקה ועוד: "אם לא קיים מכשור כזה אנחנו מתווכים ללקוח מכשור off the shelf. על מכשור הקצה לא נעשה עיבוד משמעותי וכל סוגי מכשירי הקצה משמשים רק כאמצעי העברה של המידע לענן שלנו – שם מתבצע העיבוד".
הפלטפורמה של החברה מאפשרת ניטור 24/7 של מטופלים סיעודיים, וכשהיא מזהה אותות קוליים היכולים להעיד על מצוקה או מצב המצריך פתרון – היא מתריעה בפני המטפל הסיעודי האחראי. אם המערכת מזהה קולות המצריכים בדיקה או טיפול אחרי או לפני שעות העבודה של המטפל, היא פונה ישירות למשפחת המטופל.
המערכת של החברה אינה דורשת התערבות יד אדם, בניגוד לצפייה במצלמות, ביצוע סקרים או ביקורי פתע ומהווה פתרון שלם בכל שעות היום – ללא blind spots: "המודלים לניתוח השמע של Sensi אומנו על דאטה מסביבות סיעודיות בלבד, ובכך שונה הטכנולוגיה של החברה מהטכנולוגיות השונות הרבות לניתוח אודיו בסביבה הנורמטיבית".
לדברי גובס, לסביבות סיעודיות יש מאפיינים קוליים שונים מסביבה רגילה, ועל מנת להגיע ליכולות ניתוח אודיו ברמת דיוק גבוהה היה צורך ב-dataset ייחודי. "המודלים של סנסי אומנו על מעל ל-5 מיליון אינטראקציות בין מטפל למטופל בסביבות סיעודיות ומהווים פתרון ראשון מסוגו לניתוח אודיו בסביבות אלה".
למרות שאנחנו אחרי שנה אדירה כשזה מגיע לגיוסי הון, הרוב הולך לתחומי פינטק, סייבר, אנטרפרייז וענן. לא התקשתם לגייס כספים בתחומי המוצר שלכם – AgeTech?
גובס: "אין הרבה חברות ישראליות שמתעסקות ב-AgeTech, אך השוק הזה חווה צמחיה בין המהירות בשוק העולמי – צמיחה שנובעת מבעיה עולמית שלא הולכת לשום מקום. מתוך ההבנה של הצמיחה המהירה בשוק, Sensi יצא לסבב גיוס שני פחות משנה לאחר השלמת סבב ה-Seed. סבב A טיפוסי לוקח סביב חצי שנה, והצלחנו לסגור אותו בפחות מחודשיים, עם אובר ביקושים. סנסי ממזגת בין שני עולמות מאוד מבוקשים – Healthcare וטכנולוגיה – ואנחנו צופים המשך צמיחה מהירה בשנים הקרובות".
את Sensi.ai הקימו ב-2019 רומי גובס, נבו אלמלם (CTO) וקרן אטקין – שעזבה את החברה. לסטארטאפ הישראלי כ-40 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב ובקליפורניה. עד כה ניתח הסטארטאפ יותר מ-15 מיליון אינטראקציות בבתי אבות ברחבי ארה"ב.
הגב
5 תגובות על "סטארטאפ ישראלי נעזר בסאונד ו-AI כדי לשמור מרחוק על קשישים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נשמע מוצר טוב וחדשני
המון בהצלחה לכם
קשישים זקוקים לחום אנושי לא לקור שלכם
ניטור שמיטור פאק דה דוילס אס
לכו לגיהנום כולכם
צודק בכל מילה.
חום אנושי יא פאקהדס
אין ספק שהפתרון נותן מענה בשעת חירום מחד גיסא ומאידך גיסה הפתרון יוצר בעיה חמורה של ריחוק(ניכור ובדידות למטופל) בין המטפל למטופל.
מוסד סיעודי יצטרך למצא את האיזון הנכון בשימוש בטכנולוגיה הזו. אבל אנחנו כבר יודעים טוב טוב שהעובדים העצלנים והשחוקים ינצלו את הטכנולוגיה כדי לרבוץ בחדר המנוחה במקום לעשות הליכה לבקר את המטופל הקשיש והסיעודי.