נלחמים ביתושים עם AI: הסטארטאפ Senecio Robotics גייס 12 מיליון דולר
הסטארטאפ הישראלי פיתח מערכת שמקטלגת את היתושים באזור מסוים, וגם מגדלת אותם מאפס ועד בגרות – רק כדי לעקר אותם ולהחזיר אותם לשטח
הסטארטאפ הישראלי Senecio Robotics, המפתח מערכת מבוססת בינה מלאכותית לזיהוי וקטלוג יתושים בניסיון לצמצם את התפשטותם, הודיע על השלמת גיוס של 12 מיליון דולר מהאיחוד האירופי במסגרת EU EIC Accelerator Pilot. הגיוס כולל מרכיב של מענק של כמה מיליוני דולרים מהאיחוד האירופי, כשהחלק השני יכלול השקעה בתמורה לקבלת Equity בחברה.
לגדל את היתושים ואז לוודא שהם לא יתרבו
מעל 700 מיליון איש נפגעים מדי שנה ברחבי העולם ממחלות המועברות ע”י עקיצת נקבת היתוש. לאור עליית הטמפרטורות ושינויי האקלים, האתגרים בטיפול ביתושים והתפשטותם הופכים את הטיפול ביתושים בשיטות המסורתיות לקשה יותר ויותר.
ב-Senecio Robotics (סנסיו רובוטיקס) מפתחים תהליך מתועש למלחמה ביתושים באמצעות עיקורם של הזכרים בניסיון לצמצם את אוכלוסיית היתושים, לצד תהליך זיהוי וקטלוג יתושים בסביבה שבה נפרסה המערכת של החברה.
בסנסיו מבצעים תחילה את תהליך הקיטלוג של היתושים באזור, הנעשה באמצעות מערכת רובוטית הממיתה את היתושים שהגיעו למפעל ממלכודות יתושים. לאחר מכן אלגוריתם AI שפיתחה החברה סופר את היתושים ומבצע חלוקה שם לפי זנים שונים – בשונה מהדרך הקיימת כיום הכוללת ספירה וניטור ידניים של היתושים המגיעים מהמלכודות.
בנוסף פיתחה החברה מערכת המגדלת יתושים בתוך המפעל המדולורי שלה משלב הביצה ועד לשלב הבגרות, ובעזרת שימוש באלגוריתם ראייה ממוחשבת שפיתחה המערכת מפרידה בין הזכרים לנקבות. לאחר ההפרדה מבצעים בסנסיו עיקור ליתושים הזכרים, כדי לפגוע ביכולת ההתרבות של הנקבות – אלו שעוקצות אותנו בפועל.
לאחר העיקור, בסנסיו גם מבצעים פיזור של היתושים המסורסים בשטח בדרכים שונות – בין אם זה דרך משאית, בעזרת רחפן או באופן פיזי במקומות שונים. בסנסיו מדגישים כי למרות שיש כמה וכמה דרכים לעיקור היתושים – המערכת של החברה אגנוסטית ותעבוד עם כולן.
חנן לפק, מנכ”ל החברה והמייסד שלה, אמר בשיחה עם גיקטיים כי המפעל של החברה לניטור, גידול, עיקור ופיזור היתושים בשטח פותח כולו in-house – גם ברמת המערכות הפיזיות וגם האלגוריתמים שמשמשים את החברה לניטור אוכלוסיית היתושים ולזיהוי והבחנה ביניהם במהלך תהליך הגידול. לדבריו, החברה פרסה את המערכות שלה כבר בכמה מקומות בארה”ב ונכון להיום היא בוחנת אפשרות של פריסת המפעל שלה גם בישראל – אך הנושא עדיין נבדק מול הגורמים הרלוונטיים. לפק הדגיש כי לחברה יותר מעשרה פטנטים על הטכנולוגיה שפיתחו בכמה מדינות, בהן ארה”ב, סינגפור ואוסטרליה.
סנסיו רובוטיקס הוקמה על ידי לפק ב-2013 ומרכז הפיתוח של נמצא סמוך לכפר סבא. בחברה 10 עובדים ונכון להיום היא גייסה כ-16 מיליון דולר מהקרנות Ocean Azul Partners האמריקאית ו-Pamoja Capital השוויצרית. לדברי לפק, בסנסיו מתכננים להשתמש בהון שגייסו למכירת הדור הבא של המערכת שלהם ופריסה נוספת של מערכות הדור הראשון שפיתחו אצל לקוחות חדשים בחו”ל.
הגב
8 תגובות על "נלחמים ביתושים עם AI: הסטארטאפ Senecio Robotics גייס 12 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כבר הלכנו נגד הטבע. שינוי האקלים, ביעור היערות, המלחמה במדבור, הטפלת מים והזרמת מאגרי מים מתוקים בכמויות עצומות… כל הדברים האלה הם חלק מחברה מודרנית ועוזרים ליתושים להתרבות. אנחנו במערב השמדנו את היתושים ה״בעיתיים״ (עע אנופלס) בעזרת חומרים סופר רעילים אבל במדינות עולם שלישי כבר אי אפשר לעשות את זה כי הבנו כמה החומרים רעילים. אז פה אנחנו יחסית בסדר אבל באפריקה יתושים הם גורם מוות מספר 1… בהפרש עצום. הם הורגים יותר אנשים מהקורונה והרבה מהם ילדים.
אתה לא עץ, אתה לא שומר נוגדנים בDNA.
אתה מוזמן לא להשתמש במערכת. נראה לי קצת מתנשא להגיד לאנשים שחיים באזורים מוכי מלאריה שהם צריכים להמשיך לסבול כדי לשמר איזה עקרון של אבולוציה כדרך חיים.
איבדת אותי ב”אני חושב”. חוץ מזה שגם בני אדם הם חלק מהאבולוציה.
אמןןן הם מפיצים וירוסים והרגו מאות מליונים
כי תאי B לא נשמרים בdna בטח שלא תאי t והמידע לא מועבר לדור הבא. בטח שנלך נגד הטבע. אנחנו עושים את זה כל הזמן. אכלת פעם לחם? זה נגד הטבע! תאכל חיטים וכן הלאה. אם תסתכל סביבך לא תוכל למצוא שום דבר שאתה מסוגל לייצר בעצמך וזה גם נגד הטבע וזה בסדר גמור. כל עוד ייצור חי מזיק לנו מחובתינו למנוע זאת.
אפילו אצל החרקים- הזכר תמיד נדפק בגלל הנקבה…
כל הכבוד!