הצעירים של היום: רק השתחררו מהצבא וכבר מרוויחים יותר מההורים שלהם
מחקר חדש של חברת ההשמה see.V בדק את השמות של בוגרי יחידות צבאיות ב-2018 וחושף כמה נתונים מעניינים שמוכיחים שבני ה-21 אינם מפונקים כמו שחשבתם
כבר יותר מעשור שיוצאי יחידות טכנולוגיות צבאיות דוגמת 8200, 81 וממר״ם מתחילים את חייהם האזרחיים עם משכורות מפנקות, שלא יביישו אף בוגר תואר בעל ניסיון של כמה שנים טובות. כעת דוח חדש חושף עד כמה גבוהות המשכורות, וסביר שהוא גם יגרום לעוד כמה הורים להתעקש עם ילדיהם על תפקיד טכנולוגי בצבא.
דרך לא רעה בכלל לצאת לאזרחות
הדוח מתבסס על מחקר של חברת ההשמה see.V, שבדק את השמות של בוגרי יחידות צבאיות בסטארטאפים, ומצא כי ממוצע השכר של בוגרי יחידות טכנולוגיות בעבודתם הראשונה (לאחר 1-3 שנות שירות קבע), עמד על 27,000 שקל לחודש – סכום השווה לשכר שמרוויחים מפתחי תוכנה בעלי 5-3 שנות ניסיון, שבעצמו גבוה פי 3 מהשכר הממוצע במשק.
נתון מעניין נוסף שעולה מהדוח הוא שכבר בחודש הראשון שלהם באזרחות, בוגרי יחידות טכנולוגיות מקבלים פניות מכ-20 חברות שונות. התוצאה היא שלא מעט משוחררים טריים, שמודעים לביקוש הרב שלהם בשוק, מתחילים בתהליך חיפוש העבודה כבר מספר חודשים לפני השחרור במקום לתכנן את הטיול הגדול שלהם למזרח או לדרום אמריקה, וכך מתחילים לעבוד מיד עם השחרור הרשמי.
אילו חברות בדיוק נהנות מהשירותים של האזרחים החדשים? מהנתונים עולה כי 22% מיוצאי היחידות הטכנולוגיות גויסו לחברות בתחומי הסייבר; 10% מהם פנו לעבודות בתחום ה-AI; כ-9% מהם בחרו בתחומי הענן והבלוקצ׳יין; וכ-5% פנו לתחום הביג דאטה.
חשוב לציין שעל אף השכר הגבוה, זה אינו הנתון היחיד שמכריע את מקום העבודה הבא של אותם צעירים. הדוח מגלה כי כ-28% מהצעירים העדיפו לעבוד בחברות של יוצאי יחידות טכנולוגיות, גם אם השכר שהוצע להם נמוך יותר. 26% מהם שמו דגש על הטכנולוגיה במכלול קבלת ההחלטות שלהם; ורק 20% בחרו את מקום עבודתם על בסיס המיקום הגיאוגרפי של החברה.
מרב לייפר, מנכ"לית see.V, אמרה כי הממצאים הם תוצאה ישירה של מחסור ב-15 אלף עובדות ועובדים בתחומי התוכנה, כפי שהצביעו נתוני הרשות לחדשנות. "זה נכון שבוגרי יחידות טכנולוגיות הם צעירים מבחינת הגיל הפיזיולוגי", היא אומרת, "אבל בהשוואה לבני גילם הם כבר רכשו ניסיון מקצועי משמעותי. אמנם מעסיקים לא תמיד מחשיבים את שנות הניסיון ביחידות הצבאיות כזהות לשנות ניסיון בתעשייה, אבל מתחשבים בכך שחלקם משתחררים משירות קבע עם 5 שנות ניסיון ומעלה בפיתוח תוכנה. בנוסף, ליחידות הטכנולוגיות בצה"ל יש במובנים רבים צביון סטארטאפיסטי – העבודה אינטנסיבית, האחריות גדולה, זורקים אותך למים ומאלצים אותך להתמודד עם שורה של אתגרים. אני חושבת שזאת אחת הסיבות שהיחידות האלה הפכו למעין חממה לסטארטאפים, ולכן גם בוגריהם מבוקשים בקרב המעסיקים הפוטנציאלים".
הגב
14 תגובות על "הצעירים של היום: רק השתחררו מהצבא וכבר מרוויחים יותר מההורים שלהם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אחלה בחלה
מה שלא מספרים לכם הוא שב8200 יש באמת כמה יחידי סגולה והם מצויינים. פרט להם כמו בכל ארגון יש אנשים ממוצעים פלוס. שם מתברגים הבנים של אנשי הקבע. ככה שמשפחות הקבע הולכות לשלוט בארץ עוד שנים רבות.
התיקון יגיע רק כשאלה בלי הקומבינות יפסיקו לשלוח את ילדיהם לצבא!!
מה שלא מבינים החברות הגיוס שהפוטנציאל הגדול הוא דווקא בלוחמים עם זיקה לטכנולוגיה הרבה יותר מאשר ליוצאי 8200
קחו חייל בעל זיקה טפחו אותו ולמדו אותו התוצר שלכם יגדדל הרבה יותר מיוצא 8200 מפונק
מה?
יש דברים שאי אפשר ללמד.. לא משנה אם תקח חייל קרבי או חנון..
בואו נדבר על זה שבתכלס 80% מהיחידות הטכנולוגיות בצבא לא מגרדות את הרמה שבחוץ עם הטכנולוגיות ושיטות הפיתוח המיושנות בצבא ואני אומר את זה בתור אחד שמשרת ביחידה כזאת ורואה מבפנים שרוב המערכות לא איכותיות מבסיסן ובנויות בעיקר מפאצ'ים. לא מבין על מה המהומה באמת חושב שיש דרכים טובות יותר להתמקצע
כם ללמוד איך לא לעבוד זה נסיון ששווה הרבה
לא יותר עדיף ללמוד איך כן לעבוד?
תלוי ביחידה. חיל האוויר וחיל הים לפני 4 שנים כשאני עזבתי כבר פיתחו בטכנולוגיות שהרבה מהתעשייה עוד לא אימצה. בעשור האחרון היה מהפך גם כי משרד הבטחון כבר לא מוציא תקציבים לפרוייקטים של 10 שנים שלא יהיו רלוונטים עד סוף הפיתוח.
אני בחיל הים ואומנם יש טכנולוגיות שרלוונטיות לשוק הנוכחי ועדיין הדרך שבה מממשים אותן היא לא אידיאלית…מרגיש לי שבזבזתי זמן בצבא בזמן שיכלתי להתפתח באמת בחוץ וככה חושבים הרבה אנשים שמשרתים כיום ביחידות האלה
לא יודע איפה אתה. אבל אני את רוב השירות ביליתי בתעשיות הבטחון האזרחיות ופיתחנו דברים בחוד החנית.
אתה לא חושב שאם לא היית חותם על שנים נוספות בצבא היית משקיע את אותו הזמן על לעשות תואר בתור אזרח?
אין כמו הבוגרים של אופק – חיל האויר!
בלעדיהם, משרתי 8200 היו עסוקים בחיפוש מקלטים במקום בכתיבת קוד
אני באופן אישי אעדיף לוחמים שלמדו תואר. אני עשיתי מסלול כזה וזו העדפה שלי כאשר אני המגייס.