שכר המפתחים 2018: מפתחי אלגוריתמים ו-DevOps עדיין השיאנים
דוח חדש חושף את רמות השכר של מפתחים שונים. עוד חושף הדוח את הסיבות לעזיבה של מפתחים ותתפלאו זה לא הכסף
סיכומי 2018 נמשכים, והפעם דוח חדש חושף את נתוני השכר של 2018, לאילו משרות יש הכי הרבה ביקוש, מהם הטרנדים הפופולאריים ביותר וכמה מקומות עבודה מפתחים מחליפים ולמה.
20 הצעות עבודה בחודש
מהדוח של חברת ההשמה see.V עולה שברבעון הרביעי של 2018 השכר הממוצע בתחומי התוכנה עמד על 28,335 ש״ח לחודש (עליה של 4%), כשמפתחי אלגוריתמים ומהנדסי DevOps נמצאים בראש עם שכר ממוצע של כ-32,000 ש"ח בחודש. יתרה מכך, שכרם של מהנדסי DevOps אף זינק ב-7% בשנה האחרונה, ובסך כולל של 25% בשנתיים האחרונות.
הדוח, שמתבסס על ניתוח של מאות השמות ברבעון האחרון, מצביע גם על עלייה של 7% בשכרם של מפתחי Java, שעומד כיום על 30,500 ש״ח. עם זאת, לא הכל ורוד; ירידת שכר של 6% נרשמה בשכרם של מפתחי מובייל ושל 4% בשכרם של מפתחי Ruby.
עוד עולה מהנתונים כי נרשם השנה גידול של 19% בכמות משרות ה-DevOps שנפתחו ושל 25% בכמות משרות ה-Full Stack. מספר המשרות הגדול ביותר היה למפתחי Java, Phython, Frontend ו-Full Stack – כ-100 משרות בכל רבעון. עוד מצביעים נתוני החברה על ביקוש גדול למפתחי אלגוריתמים ולמהנדסים בתחומים של למידת מכונה ובינה מלאכותית.
מבדיקה של כמות המשרות הפתוחות בתחומים השונים, עולה כי לצד בינה מלאכותית, התחומים המובילים של שנת 2018 הם למידת מכונה, IoT ובלוקצ׳יין.
מחליפים מקום עבודה – אבל לא בגלל הכסף
עוד עולה מהנתונים כי מפתחי תוכנה בעלי ניסיון זכו השנה להתעניינות מצד כ-20 חברות בממוצע במהלך החודש הראשון לחיפוש העבודה שלהם. סקר שערכה החברה מוקדם יותר השנה וכלל 504 משתתפים (356 גברים, 148 נשים) העלה כי 58% מעובדי ההייטק החליפו מקום עבודה 2-3 פעמים ואף יותר בחמש השנים האחרונות. הסיבות המובילות לעזיבה הן קידום והתפתחות מקצועית (35%), הנהלה ותרבות ארגונית (27%), כשרק 17% מהמשיבים בחרו בשכר והטבות כסיבה המכרעת לעזיבה.
סקר נוסף שנערך הימים אלו בהשתתפות מאות מפתחי תוכנה עם 5 שנות ניסיון ומעלה בחן את רמת הפרודוקטיביות שלהם במקום העבודה. המשתתפים בסקר נשאלו, בין השאר, האם החברה עושה שימוש נכון בכישוריהם וממצה את הפוטנציאל שלהם כעובדים. התוצאות: 32% סבורים כי החברה רחוקה מלמצות את כישוריהם כמפתחי תוכנה, 34.7% סבורים כי החברה ממצה את כישוריהם באופן חלקי ורק 34.2% חשים כי החברה עושה שימוש נכון בכישוריהם.
הגב
25 תגובות על "שכר המפתחים 2018: מפתחי אלגוריתמים ו-DevOps עדיין השיאנים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה זה משנה, המדינה לוקחת לך חצי ונותנת לדוסים שיגדלו עוד ילדים יהודים
מגיב שניה לעצמי, הכוון פה היא התמיכה הבלתי פוסקת של המדינה בשמירת רוב יהודי ועידוד ילודה באוכלוסיות שמעוניינות בכך. אחלה שימוש למס :(
כנראה מדובר בגוי שונא יהודים
כאילו שהכסף שהולך למשפחות מרובות הוא הדבר שגורם למס שלוקחים לו, אם הכסף לא היה הולך אליהם, תהיה בטוח שהוא לא היה חוזר אליך
התבלבלת. אתה לא ב ynet. תשמור את הגועל נפש למקומות אחרים.
במדינה שפויה ההשקעה באזרח הממוצע בהכרח נמוכה מהתוצר שאותו אזרח יתרום לתלג ומהמיסים שישלם.
ב"ה
אחי אני ישראלי 100 אחוז, גדלתי בארץ
והיום על קו ישראל צרפת.
לא מסתלבט על אף אחד ואוהב את היהודים בכל מקום בעולם.
בתפקיד המשני שלי מסייע ליהודים לחזור הבייתה
מעניין אם יש מספרים של עלייה בכמות משרות ה DEVOPS לעומת ירידת כמות משרות הסיס אדמין….
ניכר לחלוטין שיש ירידה בכמות משרות הסיס אדמין ונראה שאין ברירה אלא לעבור לתחומי הDevOps
להילה חיימוביץ' היינו נותנים שלושים קיי
זה הכל?!
מסקנה – רוב האנשים שקרנים.
משהו יכול להסביר למה השכר של מפתחי מובייל הוא היחידי שבירידה?
כן. היום חברות רבות ממנפות את מפתחי הווב שלהם לאינטגרציה עם ריאקט נייטיבflutter וכל מיני פתרונות כאלה. בכך הם משתמשים במשאב קיים ולא צריכים להעסיק פי 3 – מפתחיםQAמוצר לכל פלטפורמה… (האיכות תלוייה בביצוע) אבל זה מספיק כדי לצור תנודיות באקוסיסטם
בדיוק בגלל הסיבה הזאת, הירידה היא רק זמנית. כי כאשר הלקוחות של אותן חברות שפיתחו בפלאטר יבקשו משהו מינורי שלא ניתן לבצע בפלאטר כי אין לך איי פי איי לזה, הם מיד יעשו rewrite ואז הם יהיו צמאיייים למפתחי מובייל. ובום. קפיצה בשכר. לפעמים זול, יוצא הכי יקר בסוף.
מדהים לראות את ההבדל בין node, Java, python ו c#. אני שם את c++ בצד רגע כי יש לשפה הזו שימושים שונים מלאחרות, אבל באקאנד זה באקאנד, מה זה משנה באיזו שפה הוא כתוב? למה מפתח רובי צריך להרוויח 7000 ש״ח פחות ממפתח ג׳אווה? לא ברור העניין הזה.
למיטב ידיעתי הפיתוח ברובי יותר קל מJava
כנראה יש קורלציה בין דרישות התפקיד לשפה- עד כמה שאני יודע/משער רובי משמשת בעיקר לסקריפטים ואילו JAVA לפרויקטים גדולים- אולי זה גם עניין של ביקוש והצע
פיצוי על זה שהוא עובד בג׳אווה
היי,
אז נראה שרוב המגיבים פה בקיאים ועוסקים בתחום…
[עם רקע טכני, ואפילו לימודי C בעבר הרחוק, נניח לפני 15 שנים] – מה ואיך הייתם ממליצים למי שמחפש תחום חדש ובעל פוטנציאל [כנ"ל] ושיצריך כמה שפחות זמן למידה ראשוני
[משיקולי גיל ו"נוחות"… תואר (3 או 4 שנים) באוניברסיטה לא בא בחשבון, למשל..]
תודה רבה, שבת שלום =]
תודה למגיבים לשאלה, וגם למי שעשה לי Thumb Down , אתה מתוק אמיתי, בהצלחה עם זה :)
כשבאתי לראיון עבודה מישהו אמר לי "למה החלפת מקומות עבודה, את לא יציבה" ובכן, למה שאשאר במקום שלא מקדם אותי מקצועית? זה רק פלס מהנדס שעבר מקומות עבודה ולא אחד( לרוב נשים) נשאר במקום אחד ובטוח בשביל הנוחות ולא יודעים כלום ולא מתפתחים