פיתוח ישראלי: המבורגר מודפס בטעם של בשר אמיתי, ללא רכיבים מהחי

חברת SavorEat מפתחת אקוסיסטם שלם להמבורגר הטבעוני שלה, שאמור להיות בטעם ובמרקם בדיוק כמו של המבורגר רגיל. מבטיחים: תוך שנה נגיע לפיילוט ב-BBB

תמונה: SavorEat​

בשנתיים האחרונות שוק תחליפי הבשר זכה לצמיחה אדירה הודות לשחקניות מפתח כמו Impossible Meat ו-Beyond Meat, אבל בעוד אלו תחליפי בשר חביבים, סטארטאפ ישראלי טוען שהוא עובד על הדבר האמיתי: תחליף בשר עם טעם של בשר, תחושה של בשר, ריח של בשר, אבל כזה לא מכיל גרם של רכיבים מן החי. ואם כל זה לא מספיק לכם, רובוט עומד להכין לכם את ההמבורגר הזה, במידת העשייה הרצויה עליכם.

ממש לא עוד קציצת ירק

SavorEat הישראלית פיתחה אקוסיסטם שלם ליצירת “ההמבורגר הטבעוני המושלם”, שמחולק למספר שלבים: בניגוד לקציצות הירק, סויה והחיטה שאנחנו מכירים מהסופר כיום, חומר הגלם של SavorEat יכול להפוך למגוון גדול של מרקמים שמאפיינים מאכלים בשריים כמו שומניות, שריר ורקמות שונות, אותו ניתן “להדפיס” למנה. “כשאתה תיתן ביס, אתה תרגיש שאתה אוכל בשר”, מבטיחה רחלי ויזמן, מנכ”לית SavorEat. ויזמן מסבירה שמלבד הטעם והוורסטיליות של חומר הגלם, הוא מסוגל גם להיות מאוחסן בטמפרטורת החדר לתקופה של מספר חודשים, ובכך שרשרת האספקה מתייעלת. זה אפשרי בזכות העובדה שחומר הגלם מתחבר לחלבונים ושומנים ועושה תהליך של עיקור המוצר. “שום דבר לא גדל בו”, טוענת ויזמן.

אבל ויזמן לא נכנסת לשוק חדש. כאמור, שוק תחליפי הבשר צמח משמעותית הודות למספר שחקנים בשוק, ונראה שויזמן מודעת לבעייתיות. “זו לא שאלה של האם אפשר לייצר תחליף טעים ואיכותי. זה בר ביצוע”, מודה ויזמן כשאני שואל אותה על המתחרים הענקיים. “השאלה היא איך אתה מבדל את עצמך משאר השחקנים”. המוצר של SavorEat לא מיועד בשלב הראשון לצריכה ביתית. כלומר, לא נוכל למצוא אותו בסופר בשנים הקרובות.

רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? ללוח מיתוג המעסיק גיקטיים אינסיידר לחצו כאן >

אבל הפיתוח של SavorEat לא מסתיים רק בחומר הגלם או המוצר הסופי, אלא בספק-רובוט-שף-ספק-מדפסת-אוכל שבעצם תייצר עבורכם את ההמבורגר. ויזמן מתארת את המערכת כאוטומטית וסגורה לחלוטין, כאשר היא טוענת כי כל מה שיהיה עליכם לעשות הוא להכנס למסעדה שמחזיקה את המוצר של SavorEat, לבחור באפליקציה את ההמבורגר שאתם רוצים, כולל מידת העשייה שלו, ותוך 6 דקות המנה מוכנה. “זה יתרון גדול של מערכת סגורה. ובגלל שזה אוטומטי לא צריך כוח אדם מיומן. אם יש לך רשת של מסעדות, אתה לא צריך להכשיר שפים או סו שף. הכל בקוד”.

רוצים לעשות לשוק האוכל את מה שספוטיפיי עשו למוזיקה

מימין לשמאל: פרופסור עודד שוסיוב רחלי ויזמן, פרופסור עידו ברסלבסקי. תמונה: שרון בירון

ובכל זאת, אפילו חברות ישראליות שמייצרות בשר במעבדה אנחנו מכירים: Future Meat, SuperMeat, Aleph Farms ועוד. ויזמן טוענת ש-SavorEat עומדת לעשות לשוק האוכל את מה שספוטיפיי עשו לשוק המוזיקה בזכות אלמנט אחד – פרסונליזציה. אתם תוכלו להרכיב לעצמכם את הערך התזונתי והמרקם של ההמבורגר שלכם. בכך תוכלו ליצור סוג של המבורגר אישי, ולקבל אותו בכל פעם בדיוק כמו שאתם אוהבים אותו. “אנחנו יכולים לשלוט על ההרכב ולהגדיר לצרכן ספציפי מה כמות החלבון שהוא רוצה, מה כמות השומן, איך הוא רוצה לבשל, מה יהיה הגודל ומה יהיו ההרכבים. זה משהו שלא קיים. לא רק בבשר או תחליפים”.

היום (א’) מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 3 מיליון דולר מבתי ההשקעות מור ומיטב דש. רק לפני שבועיים הודיעה החברה על סבב Seed בהיקף של 1.75 מיליון דולר ממילניום פודטק. אך ויזמן מסבירה כי כי העיסקה עם מילניום נסגרה לפני חודשים ארוכים, והיישום שלה נדחה בעקבות משבר הקורונה. “בגלל הקורונה, השוק עצר ומילניום לא הנפיקו. זה לא היה מספיק לנו כדי להגיע ליעדים והמטרות שחברות רוצה להגיע אליהן”. העיסקה החדשה שנסגרה במקביל לזו של מילניום, אמורה להשלים את הצורך של החברה בכספים להמשך הפיתוח ואף להספיק מעבר לכך.

כבר בשנה הבאה בהמבורגריות קיימות

תמונה: SavorEat

לרוב כשאנחנו שומעים על תחליפי הבשר האוטופיים הללו, מהר מאוד אנחנו מבינים שאנחנו רחוקים למדי מהיום שבו נוכל באמת להניח את את הידיים והלסתות שלנו עליו, אך במקרה של SavorEat, ויזמן מתחייבת כי בשנה הבאה כבר תתחיל בפיילוט עם רשת BBB, כאשר השף והסמנכ”ל של הרשת משמש כיועץ קולינרי לחברה. הסכום שגויס כעת אמור לשמש בין היתר גם להפעלת הפיילוט ברשת.

החומר של החברה לא מסתכם רק בהכנת המבורגרים, ולאחר הפיילוט החברה תתחיל לייצר גם תחליפים לסוגים אחרים של בשרים ואפילו פירות ים. “הדבר היחידי שאני משנה זה את כמות החלבונים, חומרי הטעם והריח וכדומה… המטרה היא לגרום לנו כצרכנים להיות עם יכולת לגשת למוצרים איכותיים יותר, בריאים יותר, וקרובים יותר לרצונות שלנו”. ב-3 שנים הראשונות לקיומו של המוצר, החברה מתכננת לפעול במתכונת B2B, כלומר אל מול רשתות מזון. בהמשך, ויזמן כלל לא שוללת את הכניסה לתחום ה-B2C, וטוענת שכמו שנספרסו העבירו את מכונות הקפה מבית הקפה ישירות לבית שלכם, כך גם SavorEat תביא לכם את חווית המסעדות הביתה.

SavorEat נוסדה ב-2018 על ידי רחלי ויזמן ופרופסור עידו ברסלבסקי ומעסיקה כ-10 אנשים במשרדיה אשר בנס ציונה.

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

28 תגובות על "פיתוח ישראלי: המבורגר מודפס בטעם של בשר אמיתי, ללא רכיבים מהחי"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
שם כלשהו
Guest

בשלב כלשהו זה יהפוך את הבשר לזול הרבה יותר וזה בהחלט יותר מוסרי, השאלה עד כמה כל הכימיקלים האלה מזיקים לבריאות

אנונימוס
Guest

רק כימיקלים שאת/ה צורך כבר היום, אבל הרבה פחות. ללא חמרים משמרים

האחד
Guest

כל החיקויי בשר האלו לא מדברים על דבר אחד, פחמימות, כל עוד לא ניתן לדעת מה מרכיב את המנה ולכן לדעת כמה פחמימות יש, כסוכרתי אני לא גע באף תחליף.

רועי
Guest

למה שלא תדע כמה פחמימות יהיו בזה? אפילו במקדונלדס הם מדביקים לך מדבקה עם כל הערכים התזונתיים על ההמבורגר..

אני
Guest

אני צמחוני וטעם/ריח של בשר עושה לי בחילה, לא ברור למה צריך לחכות אותו ולמי המוצר מיועד (אני בטוח שאני לא היחיד)

שם כלשהו
Guest

ראשית זה מוצר יותר מוסרי כי אין צורך להרוג חיות בשבילו (מיועד לאלו שלא אוכלים בשר מסיבה מצפונית אבל כן אוהבים את הטעם).
שנית זה יהיה מוצר זול משמעותית, לערבב כמה רכיבים הרבה יותר זול מלגדל חייה (שטח גידול, אוכל לחיות, זמן גידול….)

רועי
Guest

מזל שאמרת.. אולי הם יסגרו את החברה כי *לך* ריח של בשר עושה בחילה…

אנונימוס
Guest

ואני צמחוני ומשתוקק לבשר…

שרלטן
Guest

אולי אתה בכלל בהריון

Poppay
Guest

אני איתך

מישהו
Guest

לך תאכל כריות במקום

אף אחד
Guest

בתור צמחוני אני לא מצליח לדמיין את עצמי אוכל משהו שאין לי דרך להבדיל בינו לבין בשר

רועי
Guest

בתור לא צמחוני שמעוניין שהעולם יתקדם לכיוון יותר מוסרי, אני מאוד אשמח לדעת ואשתדל לצרוך בשר שנוצר במעבדה/תחליף כלשהו שירגיש כמו בשר.

אין
Guest

כמה חלבונים יש בזה? משום מה לא אמרו. תחליף בשר? אמור להכיל כמות חלבון גדולה.

אנונימוס
Guest

הלקוח יקבע את רמת החלבונים ושאר אבות המזון במנה שלו

שם כלשהו
Guest

מאחר ומרואש זה נטו כימייה אפשר להוסיף כמה חלבון שרוצים, סביר להניח שישיקו קציצה עם כמות חלבון כמו במוצר רגיל וקציצה “לספורטאים” עם כמות חלבון גדולה יותר

מרי פופינס
Guest

פרסונילזציה היא הבידול שלהם מהשוק? מי צריך פרסונליזציה בהמבורגר? צריך שהוא יהיה טעים

רועי
Guest

אבל זאת אחלה מילת באזז.. בסוף הם יגדירו presets וכולם יבחרו את ה-default, או מקסימום 2-3 אפשרויות שונות.

אנונימוס
Guest

למרי פופינס יש בעיה בהבנת הנקרא

\'קר
Guest

טבעוני לא אוכל המבורגר ולא מחפש משהו בטעם של המבורגר כי יש לו מבחר קולינרי רלוונטי. למה לדחוף לו כאילו בשר? לא מעניין בכלל.

פיט-פט-טו
Guest

כפי שנאמר בתגובות למעלה- כי יש אנשים שלא אוכלים בשר מסיבות מצפוניות אבל אוהבים את הטעם. עבורם זה שינויי של ממש. אתה לא מחפש, סבבה, כנראה שאתה לא קהל המטרה.

רועי
Guest

ומה עם לא טבעוניים? נראה לי שהם אחוז גדול יותר מהאוכלוסייה וכדאי להתחשב בהם לא?

שם כלשהו
Guest

צודק לגמרי, אני לא אוהב דגים, ואף פעם לא הבנתי איזה מן תימהוני מגדל ומוכר דגים?? אני הרי לא אוכל אותם!

רעב
Guest

שמעתי כבר על הרבה תחליפי בשר עם טעם של ״בשר״. אף אחד עוד לא הצליח לחכות טעם של בשר ואני בטוח גם זה לא.

דרור
Guest

אם מעניין אתכם לשמוע עוד התחום של “בשר מתורבת ” שהוא עוד קטגוריה גדולה מתוך התחום הענק של החקלאות התאית…
מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק לעדכונים שוטפים ומידע נוסף. https://www.facebook.com/cellularagricultureisrael

טל טלי
Guest

נשמע מדהים אבל אני תוהה מה יהיה כשכבר לא נוכל להבדיל בין החיקוי לאמיתי במסעדות וכאלה חייב להיות איזשהו סימן מבדיל כדי שנוכלת לאכול בביטחון

גם כן גולש
Guest

אם אתה לא מבדיל, מה זה משנה?

המרקיב הסודי
Guest

wpDiscuz

תגיות לכתבה: