החלקיק הזעיר הזה יכול לסייר בגוף שלכם ולמצוא גידולים סרטניים [הרצאת השבוע]
הרופאה, הביו מהנדסת והיזמית סנגיטה בהיטה מציגה שיטה חדשנית לאיתור גידולים סרטניים ללא הקרנה, מתקנים יקרים או צורך בחשמל
צפייה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
החלקיק הקטן שיסייר בגוף ויאתר תאים סרטניים
כיום יותר מ-2/3 ממקרי המוות בשל סרטן בעולם ניתנים למניעה לחלוטין באמצעות חיסונים, סקירה בזמן או הפסקת עישון. יחד עם זאת, גם עם כל הכלים והטכנולוגיות המתקדמות שיש לנו היום, עדיין קיימים גידולים שניתן לזהות רק אחרי שנים שהם התחילו לגדול, כשהם כבר בגודל של 50 מיליון תאים סרטניים. הרופאה, הביו-מהנדסת והיזמית סנגיטה בהיטה מנהלת מעבדה שתכליתה היא לחקור דרכים חדשות להבנה, אבחון וטיפול במחלות אנושיות. מטרתה היא לפתח טכנולוגיות מתקדמות יותר מאלו הקיימות כיום אשר מאפשרות לזהות כמה מסוגי הסרטן היותר קטלניים, מוקדם יותר, כשעוד ניתן יהיה להסיר אותם. בהרצאה זו היא מציגה דרך חדשה ודי גאונית למציאת גידולים, שביכולתה להציל את חייהם של מיליוני בני אדם.
לצפייה בהרצאה: This tiny particle could roam your body to find tumors
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- המדען הראשי של גוגל מסביר איך אפליקציות כמו פריזמה ו-Deep Dream עובדות – בהרצאה זו מסביר המדען הראשי של גוגל, בלייז אגוארה ארקס על התחום, ומדגים כיצד רשתות עצביות מבצעות את הקסם שלהן.
- האיש שהמשיך לדבר גם כשלעגו למבטא שלו – האמן ספואת סלים גמגם מגיל צעיר ומאז נשאר מצולק. בתור אנימטור הוא החליט לנסות ולדובב את הדמויות שהוא יצר, אך די מהר הפסיק לאחר שזכה לתגובות לועגות. אמ;לק – הוא הצליח לשקם את הביטחון העצמי שלו ולחזור ולעשות את מה שהוא אוהב
- היום בו הספה שלנו תהיה מושבתת בגלל עדכון גרסה – תחום האינטרנט של הדברים לא ממש יורד מהכותרות, אבל בהרצאה ההומוריסטית הזו מצליח טיילור רומרו לדבר על הנושא באופן קצת אחר.
- המדען המטורף שיוצר אוזניים מתפוחים – הביו האקר אנדרו פלינג הצליח לפרוץ דרך בתהליך שאולי יום אחד יהיה בשימוש כדי לתקן חלקי גוף בבטחון ובזול.
- צפו: שיחה מלאה ומפתיעה עם רובוט – ווטסון, המערכת המבוססת על בינה מלאכותית שנועדה להשיב לשאלות בשפה טבעית לגמרי, ממשיכה להרשים. בהרצאה זו מסביר דיוויד קול מ-IBM על הטכנולוגיה מאחורי מה שמסתמן כעתיד לאחר שמנהל שיחה עם רובוט.
הגב
רוצה להיות הראשון להגיב?
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.