מלעקוף את ההגבלות של נטפליקס ועד לעקוף את הצנזורה באיראן: הכירו את SaferVPN
SaferVPN הישראלית מציעה שירות VPN מאובטח שיאפשר לכם לצפות בנטפליקס ולעקוף את הצנזורה המקומית.
כשאומרים לנו VPN, רובנו חושבים באופן טבעי על נטפליקס והולו, על סופטיפיי וכל שאר השירותים שחסומים לנו הישראלים, ומתאפשרים בזכות טכנולוגיית ה-VPN. אבל לטכנולוגיה הזו יש גם שימושים אחרים, שלפעמים גם מצילים חיים. קחו למשל את הסיפור של סמירה (שם בדוי) שגרה באחת ממדינות המזרח התיכון. באותה מדינה קיימת צנזורה קשה על תכני האינטרנט וסמירה שמתנגדת לשלטון לא יכולה להתבטא בחופשיות. גם לאחר שבנה היחיד נרצח על ידי הצבא, היא לא יכלה לעשות דבר או לתקשר עם העולם החיצון. כדי לעקוף את הצנזורה הקשה וחסימת האתרים, החלה סמירה להשתמש בשירות VPN. בזכות השירות יכלה סמירה לשתף אנשים מחוץ למדינתה בסיפור שלה, כדי שבנה לא יישכח. כשנודע ליזמים של החברה על הסיפור, הם מיהרו לתרום לה חשבון חינמי והיא גמלה במייל מרגש משלה. החברה הזו היא הסטארטאפ הישראלי הצעיר, SaferVPN.
עקיפת צנזורה ומגבלות גיאוגרפיות
את SaferVPN הקימו ב-2013 עמית ברקת ושגיא גידלי. ברקת, בוגר תואר ראשון במדעי המחשב וכלכלה באוניברסיטת תל אביב, עבד לפני כן ב-ARRIS וב-IBM XIV Storage System; גידלי למד עם ברקת מדעי המחשב וכלכלה ואחר-כך עבד ב-Imperva וב-Siemens. לאחר שבחנו אפשרויות שונות, ראו השניים כי בשנים האחרונות קיימת דרישה שהולכת ומתגברת לשירות VPN, והחליטו להקים את החברה.
בראיון לגיקטיים מסביר שגיא גידלי, מנכ"ל משותף ב-SaferVPN כי השימוש ב-VPN עונה על מספר צרכים: ראשית, הוא מאפשר לעקוף חסימות תכנים שמבוססות על זיהוי כתובת ה-IP של המשתמש, כמו נטפליקס למשל. ושנית, הוא מאפשר לעקוף חסימות אתרים ושירותים במסגרת צנזורה של השלטון, כמו במקרה של חסימת פייסבוק, ג'ימייל ויוטיוב בסין או חסימת טוויטר בטורקיה ועוד. צורך נוסף שמקבל מענה על ידי SaferVPN הוא הצפנה של נתוני הגלישה, כך שכל תעבורת האינטרנט של המשתמשים נשארת תמיד חסויה בפני גורמי שלטון או גורמים עבריינים. לבסוף, מאפשר השימוש ב-VPN גם להפוך שוב לאנונימיים ברשת באמצעות הסתרת כתובת ה-IP ומיקומו הגיאוגרפי של המשתמש.
יש לא מעט שירותי VPN ופרוקסי כמו HideMyAss, HotSpot Shield ו-Hola הישראלית. מה עושה את הפתרון שלכם לטוב יותר?
"הנדסנו את SaferVPN לרמה הגבוהה ביותר של מהירות וביטחון לחיבור פס רחב לאינטרנט. בנוסף, האפליקציות שלנו הן מהפשוטות לשימוש בשוק – אנחנו מנסים להקטין את מספר ההחלטות הנדרשות מהלקוח למינימום האפשרי של לחיצה אחת. כל מה שעל המשתמש לעשות הוא לבחור מיקום גיאוגרפי. החלק המסובך באמת נעשה מאחורי הקלעים וכולל את הבחירה של השרת הכי טוב, כתובת ה-IP הכי מתאימה, הפרוטוקול, פתרון תקלות ועוד".
גידלי מסביר שההתעשיה מתחלקת ל-3 תחומים עיקריים: אנונימיות ברשת – שבה HideMyAss הוא השחקן הדומיננטי; משתמשים שרוצים להיות מאובטחים גם ברשתות ציבוריות, שם השחקן הדומיננטי הוא HotSpot Shield והתחום השלישי שבו פועלת SaferVPN שמתמקד בעקיפת צנזורה ברשת ופתיחת תכנים ואתרים שחסומים על בסיס גיאוגרפי. בתחום זה פעילה גם Hola הישראלית, שעלתה לכותרות לפני מספר שבועות.
אתה מדגיש כל הזמן שאתם מספקים VPN ולא פרוקסי, תוכל קצת לחדד את ההבדלים בין השירותים?
מבחינת אבטחה, בפרוקסי החיבורים מוצפנים רק ב-SSL; ב-VPN לעומת זאת מדובר על רמת הצפנה בנקאית לאורך כל הדרך. הבדל נוסף הוא במהירות הגלישה: בפרוקסי המהירות נוטה לאיטיות בגלל שרתים עמוסים; ב-VPN המהירות גבוהה יותר. מבחינת פרטיות, מפעיל הפרוקסי יכול ליירט את המידע הפרטי של המשתמש, בזמן שב-VPN המידע מוצפן לחלוטין ולא זמין לאף גורם, גם לא לספקית האינטרנט של המשתמש. מבחינת התוכן, הפרוקסי יכול להתמודד מול חלק מהחסימות הגיאוגרפיות, בעוד ש-VPN עוקף את כולן. היתרון האחרון הוא סביבת ההפעלה: בעוד שפרוקסי מוגבל לדפדפן, ה-VPN פועל על כל המערכות שמחוברות דרכו.
גם מנויים פרטיים גם חברות
המודל העסקי של החברה מתבסס על מנויים פרטיים שמשלמים 6 דולר בחודש עבור ה-VPN ומנויים עסקיים של חברות מסחריות, שנעזרות בשירות כדי לראות למשל כיצד הפרסומות שלהן מוצגות בכל מקום בעולם.
ל-SaferVPN תשתית שכוללת יותר מ-500 שרתים שמפוזרים בלמעלה מ-40 אתרים בעולם. אנחנו מתעניינים מהיכן המימון הנדרש לאופרציה הזו וגידלי מסביר: "לא גייסנו מימון חיצוני. מהר מאוד היו לנו מספר לקוחות גדולים בארץ אשר שילמו את 'החשבונות' ואיפשרו לחברה לצמוח בצורה אורגנית". ואכן, החברה מראה גידול עקבי של כ-20 אחוזים מדי חודש ועתה יש לה מספר אלפי משתמשים קבועים שמשלמים את מחיר המינוי החודשי ובנוסף עוד כ-100 אלף משתמשים חינמיים, שהתנסו בשירות. לאחרונה השיקה החברה גרסת Mac OS חדשה וכן אפליקציית אייפון חדשה. עקב הגידול, גייסה החברה עוד עובדים ואפילו נעזרה במתמחים יהודיים שהגיעו מארצות הברית להתמחות קיץ ולספוג קצת מאווירת הסטארטאפים של ישראל.
האתרים נפתחים בלחיצת כפתור
ניסינו את SaferVPN על המחשב האישי שלנו. לאחר תהליך חיבור שארך כעשר שניות, התחלנו לגלוש דרך שרת בחוף המזרחי של ארצות הברית. החיבור היה אמין, וכמו קסם, האתרים המוכרים שתמיד חסומים בפני הישראלי הממוצע, הפכו להיות זמינים ביניהם נטפליקס, HULU, חנות הגוגל פליי ועוד. אנחנו לא נתקלנו בבעיות סטרימינג או באפרינג בעת צפייה בתכנים, עם זאת שימו לב שבדיקות אובייקטיביות שערכנו ב-2 אתרי בדיקה שונים מראות ירידה במהירות ההורדה, ההעלאה והפינג.
מ-SaferVPN מסרו לנו: "יכול להיות הבדל מהירות מסויים בבדיקות המהירות (כתוצאה מהצפנת המידע בעת שימוש ב-vpn והמיקום אליו מתחברים), אבל בפועל זה לא משהו מורגש והרבה יותר ממה שנדרש ל-HD Streaming ופעילות אינטרנט אינטנסיבית". כאמור, גם אנחנו לא הרגשנו פגיעה בגלישה או בצפייה בתוכני HD. בכל מקרה, תוכלו להצטרף לשירות לניסיון ולהחליט על פי ההתנסות האישית שלכם.
בנוסף לגרסאות האנדרואיד והחלונות, השיקו לאחרונה בחברה גרסת מק חדשה ועוד מספר ימים תושק גם אפליקציית iOS.
פרויקט ראשון מסוגו למען זכויות האדם
זוכרים את המייל מסמירה? בעקבות אותו מייל חברה SaferVPN לארגון Advancing Human Rights ולאתר Movements.org, והשיקה פרויקט מסקרן וראשון מסוגו בשם Unblock The Web, שנועד לעודד את עקיפת הצנזורה באינטרנט. במסגרת הפרויקט יכולים אנשים פרטיים וחברות לתרום כסף למען המטרה, כש-SaferVPN משווה את התרומה ומספקת חיבורי VPN למתנגדי משטר במדינות שמפעילות צנזורת רשת.
הגב
22 תגובות על "מלעקוף את ההגבלות של נטפליקס ועד לעקוף את הצנזורה באיראן: הכירו את SaferVPN"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
פרסום ממומן?
חינמי? אה לא? אז ממומן…
לא כיף. מחפשים משהו חינמי. לא פרסומת לחברה ישראלית.
בכל מקרה, תתקנו את הטעות של סופטיפיי ל ספוטיפיי…
אין מה לעשות, בחינם, החברה גם צריכה לאכול משהו ולכן מגיעים למודל עיסקי שכולל את הבעיות של hola כמו שניחשפנו אליהם לא מזמן. אם אתה רוצה Vpn בלי הגבלות וקאצ'ים כנראה שתצטרך לשים כמה דולרים בצד.
היו חינמיים. האחרון שהיה שימושי היה FrootVPN אבל כנראה שכל החינמיים עושים את התרגיל של "בחינם" ואח"כ מחליטים שצריך לשלם.
חברה מעולה עם מוצר מדהים!
הvpn היחיד שעבד לי כמו שצריך בטיול בסין…
תמשיכו עם העבודה הטובה!
תודה!
1.האם נטפליקס מקבלים את זה בברכה?
2. אם אני נרשם לנטפליקס חודש ראשון חינם, ורואה נגיד פרק אחרי זה יוצא מהתוכנה ופותח שוב. זה יפתח לי משתמש חדש. כלומר זה תמיד יהיה חינם?
1. מקבלים בברכה? זה פשוט עובד והם מצידם לא חשופים לתביעות על זכויות יוצרים וכו' אז כולם מרוצים.
2. זה נשמע לך הגיוני?
אחלה יוזמה, תבורכו. אבל……..שאלה אם אפשר.
"מבחינת אבטחה, בפרוקסי החיבורים מוצפנים רק ב-SSL; ב-VPN לעומת זאת מדובר על רמת הצפנה בנקאית לאורך כל הדרך."
WTF????
אתה יודע כמה אתרי בנקים בעולם עוברים דרך שרתי פרוקסי כגון CDN(מדובר ב-PCI Level 1) ?
נשמע לי די חובבני כל ההסבר הזה.
אבי היי,
הכוונה היא כשאתה מחובר לפרוקסי אז רק כשאתה גולש לאתרי HTTPS (מעל SSL) אז התקשורת היא מאובטחת אתרים ושירותים שאינם מאובטחים ישארו ככאלה.
להבדיל, שימוש ב-VPN בעצם הופך את כל התקשורת שלך למאובטחת – בלי קשר אם האתר או השירות הוא מעל ערוץ תקשורת מאובטח או לא.
מקווה שההסבר מובן. בכל אופן אשמח לענות לכל שאלה – [email protected]
תודה,
עמית
שמע, הייתי מבין עם זה היה בחינם, אבל בינתיים Hola החינמית (עם כל בעיות האבטחה שלה, והרשת המסחרית שלה, והבוטנטים, ועוד) היא עדיין המובילה ללא ספק למי שרוצה ספוטיפיי, הולו וכאלה.
אנדרה,
לכל שירות יש ייתרונות וחסרונות. SaferVPN הוא שירות VPN פרימיום וכל התקשורת נעשת מעל שרתים יעודיים וערוץ תקשורת וירטואלי פרטי. אתה נהנה גם מביצועים מעולים, אבטחה ופרטיות.
בנוסף, נכון לכרגע, השירות של Hola לא מאבטח את התקשורת שלך.
מקווה שההסבר מובן. בכל אופן אשמח לענות לכל שאלה – [email protected]
תודה,
עמית
hidemyass לא מסתיר שום ישבן
יכול להיות שפיספסתי, אבל האם אתם שומרים נתונים כלשהם לאורך זמן או בכלל של המשתמשים שלכם?
רועי שלום,
אנו שומרים רק חותמת זמן של החיבור והתנתקות מן השירות. אנו לא שומרים שום מידע מעבר לכך. השירות מספק גלישה אנונימית מלאה.
את הפרטים המלאים תוכל לקרוא בקישור הבא – https://www.safervpn.com/privacy_policy
המלצתי לכמה להשתמש בשירות, למרות שאני אישית מעדיף את IBVPN ואת StrongVPN , שרתים חזקים מאוד לחורים נידחים מאוד.
אין אפשרות לדבר אתכם טלפונית? מבצעים? רוצה לברר כמה פרטים
הם מציעים הרבה עבור סכום נמוך מאוד,
לא התנסיתי בשירות שלהם אבל אם הם באמת עובדים לפי כל מה שרשום כאן אז זה בהחלט שווה את הכסף.
כל אותם אוכלי חינם צריכים להבין שבשביל איכות צריך לשלם.. זה המודל העיסקי שלהם והוא לגיטימי.
הרבה הצלחה בהמשך. נשמע תחום מאוד מעניין.
יופי שיש עוד חברה ישראלית בתחום, אבל אם כשרושמים בגוגל "10 שירותי ה VPN המובילים" לא רואים אתכם אז מרגיש לי שהמוצר עצמו לא בליגה של הגדולים…
היי לוקה, אז מוזמנת להתנסות בשירות בחינם. הוא אחד האמינים, הפשוטים והמהירים בשוק כיום עם רקורד מוכח. בהחלט בליגה של הגדולים.
אשמח לשמוע את התרשמותך לאחר מכן.
עמחת ברקת – כל הכבוד!
עמית ברקת כמובן- טעות כתיב
ZoogTV VPN (https://zoogtv.com) is another good VPN, plus they are Free!