סופסוף אפשר להטעין כלי עבודה באותו כבל של הסמארטפון שלכם
במקום להסתבך עם כבלים, מתאמים, שנאים ועוד כאבי ראש – מגיע סוף סוף חיבור ה-USB-C לעולם כלי העבודה
תקראו לנו מטורפים, אבל יש לנו חלום שבו אנחנו לא צריכים להחזיק בבית 100 סוגי כבלים ומטענים שונים כדי להפעיל את כל המוצרים שיש לנו בבית, ובשנים האחרונות אכן ישנה התקדמות בכל הנוגע לגאדג׳טים, שזנחו באופן כמעט מוחלט את החיבורים הישנים לטובת USB-C. כעת, עוד תחם מפתיע מעט נכנס למשחק של ״כבל אחד To rule them all״ – כלי עבודה.
שתי חברות מרכזיות שסופסוף עושות את המעבר
יש לא מעט כלי עבודה ״אלחוטיים״ שמגיעים עם סוללות ליתיום קלאסיות, אבל אלו בדרך כלל מצריכים מכם מטענים, כבלים ושנאים ספציפיים למדי. הפעם, שתי חברות בולטות מאוד בתחום כלי העבודה, DeWalt ו-Ryobi, הכריזו על מוצרים חדשים שטכנית, תוכלו להטעין עם המטען של הלפטופ שלכם. ריובי היפנית הכריזה על סדרת מוצרים חדשה הכוללת מקדחות, מולטיטול (מה שאוהבים לכנות "דרמל"), כלי חיתוך, חירוץ ועוד – שכולם תומכים בסוללה חדשה ונשלפת, שפשוט אפשר לחבר לכבל USB-C. עם זאת, הסוללות האלו לא יכולות להתחבר למוצרים הקודמים של החברה – אז תצטרכו לסמוך על כך שזה העתיד של המוצרים של ריובי וזו התחייבות לא קטנה.
DeWalt האמריקאית, לעומת זאת, לקחה את העניינים לאקסטרים, והשיקה מתקן להטענת הסוללות הקיימות שלה, שהפעם לא צריך בשבילו שנאים או כבלי סבתא, אלא מטען סטנדרטי וכבל USB-C. אבל זה לא הכל: המכשיר גם מגיע עם יציאת USB-C עם תמיכה בתקן PD, ולדברי החברה, הוא יכול להטעין את הסוללות שלכם, או מכשירים אחרים בעד 100W. כלומר, אם אתם באמצע עבודה בשטח, ויש לכם צורך עז בטעינה של הלפטופ או הסמארטפון שלכם, המטען הזה יכול להשתמש באנרגיה של הסוללות הטעונות כדי להטעין את המכשירים האחרים שלכם.
דוולט וריובי הן מהשחקניות המרכזיות הראשונות להשיק פתרונות מודרניים לטעינת כלי עבודה, ולנו רק נותר לקוות שגם שאר השחקניות החזקות כמו מקיטה, בוש ו-Dremel (טוב, זו אותה חברה) וכל האחרות ילכו בדרכן – וישיקו כלי עבודה נטענים שלא צריכים עוד כבלים ספציפיים.
הגב
10 תגובות על "סופסוף אפשר להטעין כלי עבודה באותו כבל של הסמארטפון שלכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
"כבלי סבתא" זה אתם המצאתם?
למיטב ידיעתי.. זה מונח שהומצע עבור מכוניות חשמליות.
נשמע לא רציני..
עם כל הכבוד לכבל ה USB C שמתרוצץ בשלל המכישירים בבית.. המקדחה שלי צריכה חשמל! ולא מתח קטן מאיזה מטען של מחשב במקרה הטוב.. היא צריכה חשמל אמיתי.
מה גם מניסיון אישי המוצרים של ריובי חרא..
לא מכיר את דוולט אישית אבל חברה שיש לה מוצרים טובים לא צריכה פרסום.. ככה הגיון שלי אומר. בוש מקיטה לא רואה פרסומים שלהם בכל מקום..
לאומת זאת דוולט מפרסמת ביוטיוב בלי הפסקה..
יש לי מקדחה משולבת פטישות של מקיטה עם סוללות
מכשיר פצצה עובד כמו חיה.. יש לו מטען יותר גדול מהמקדחה..
usb pd יודע להגיע עד 20V, המטען של המקיטה שלך הוא (כנראה) 18V
תקבל את אותו המטען רק עם חוט אחר
מקיטה ובוש זה כלי עבודה לחובבנים וילדים. אם אתה מחפש כלים מיקצועיים תחפש של דהוולט או מילווקי.
DeWalt למקצוענים באמת
כשתסיים לשחק עם צעצועים מToys R Us…
הלוואי י, אבל בו בזמן עדיין בעיה. כי עכשיו עם מטען usb c של שיאומי נגיד אתה לא צויין מקדחה או משהו. זה יהיה סתם מוזר. גם המהירות משתנה בין כבל של מקדחה לכבל של טלפון.. עכשיו במקום מלא מטענים בבית יהיה לנו מלא מטעני usb c בבית
שנים שיש לי את ixo של בוש והיא נטענת בחיבור מיקרו usb.
מולטיטול זה ממש לא דרמל. הכתב לא ממש נשמע כמו איש עבודה