לגיקים שאוהבים אקסטרים: RideOn הישראלית מציגה משקפי סקי עם מציאות רבודה
RideOn הוא סטארטאפ ישראלי שמנסה להצליח איפה שגוגל הגדולה נכשלה (בינתיים) ופיתח משקפי סקי עם מציאות רבודה; התנסנו בגוגלס ופגשנו את היזמים כדי לקבל עוד פרטים. היום עולה הפיתוח כפרוייקט גיוס המונים באינדיגוגו
מה קורה כשלוקחים את אחד מהטרנדים הגיקיים ביותר ומשלבים אותו עם אחד מענפי האקסטרים הפופולאריים ביותר? RideOn הוא סטארטאפ ישראלי שפיתח משקפי סקי (גוגלס) עם תצוגת מציאות רבודה AR, שמאפשרת ליהנות מניווט, תקשורת ומשחקים, מבלי להסיר את הכפפות או המשקפיים.
טכנולוגיה של טייסי קרב במסלול הסקי
משקפי הסקי של RideOn מאפשרים לגולש ליהנות מתצוגה עילית (HUD או Heads Up Display), בדומה לתצוגה של הטייסים. ממשק המשתמש הייחודי שפיתחו בחברה מאפשר לגולש לקבל את כל המידע לו יזדקק ולשלוט בכל האפשרויות רק על ידי כיוון המבט שלו, מבלי שיצטרך ללחוץ או להקיש על דבר או להסיר חלילה את כפפות הסקי ולהשתמש בטלפון. הבחירה נעשית על ידי התמקדות של חצי שנייה באובייקט. שכבות המידע מוצגות אמנם על גבי מסך שקוף וזעיר בתוך המשקפיים, אולם לגולש נראה כאילו המידע מוקרן כ-5 מטר מלפניו.
מכיוון שכל המייסדים הם חובבי סקי, הם דאגו לצייד את המשקפיים בכל הפיצ'רים והתכונות הדרושים לדעתם, כדי ליהנות מחופשת הסקי: ראשית, כוללים המשקפיים מערכת ניווט שתציג לגולש בכל רגע את מיקומו, כמו גם הכוונה עם תצוגה גדולה וברורה למעליות הסקי, המסעדות והמלונות של כל אתר סקי.
פיצ'ר נחמד, שיעריכו גולשי סקי ותיקים, הוא תצוגה של זמן ההמתנה הצפוי למעלית, כך שהם יוכלו להימנע מתורים ולהמשיך לגלוש בינתיים. פיצ'ר מרכזי נוסף במשקפיים הוא התקשורת. משקפי ה-RideOn מאפשרים לכל מי שנוסע לאתר סקי עם חברים או משפחה לתקשר איתם על ידי שליחת הודעה (על ידי בחירה מתוך מספר הודעות מוכנות מראש); שיחה קולית או האפשרות המגניבה ביותר – זריקת כדור שלג וירטואלי לכיוונם, בדומה ל-Poke של פייסבוק. הפיצ'ר השלישי שמציעים המשקפיים הוא גיימינג: כך למשל יוכל המשתמש לגלוש במסלול סקי רגיל, ולהתחרות כנגד הזמן או נגד חבריו במסלול סלאלום עם שערים וירטואליים, שרק הוא יכול לראות; או למשל לצפות בקטע וידאו קצר של תרגיל סנואובורד שמבוצע על ידי מקצוענים, ואז לנסות את התרגיל לבד. המשקפיים, עמוסי הטכנולוגיה, כוללים גם מצלמת HD, שתתעד את הביצועים שלכם, וכמובן שתוכלו גם לשתף את הקטעים המצולמים ברשתות החברתיות. אגב, אם חס וחלילה תמצאו את עצמכם מתרסקים על השלג, מבלי שתהיה לכם אפשרות להזיז את הידיים, המערכת מזהה את כיוון המבט האנכי כלפי השמיים ומזעיקה עבורכם עזרה.
"אין חשש להסחת הדעת"
פגשנו את אורי קוטיק ואלון גץ, היזמים שמאחורי RideOn (ביחד עם צור ארז), כדי לקבל הצצה ראשונה למשקפיים ולהתנסות בהם. גם קוטיק וגם גץ מביאים איתם שנים של ניסיון ברפא"ל בפיתוח של קסדות טייסים עם תצוגת HUD. הדבר הראשון ששמנו לב אליו, לאחר הרכבת המשקפיים, הוא שדה הראייה, או ה-FOV. בניגוד לגוגל גלאס שמציעים 16 מעלות, וגרמו לנו לפזול, כדי להצליח להשתמש בהם, ה-RideOn מציעים שדה ראייה בזווית 30 מעלות (גדול פי ארבעה). מההתנסות שלנו, הממשק עובד בצורה חלקה, הניווט והבחירה בתפריטים פשוטים למדי ועובדים היטב, אם כי אנחנו חייבים לסייג שלצערנו הבדיקה בוצעה בתנאי החורף הישראלי של רמת החייל ולא בואל טורנס.
כל התקשורת נעשית בעזרת ה-BT והחיבור לסמארטפון שלכם שנמצא בכיס חליפת הסקי, מעבר לזה, כל שאר הפיצ'רים זמינים גם ללא סמארטפון, כשאפילו קובצי המסלולים והמידע על אתרי הסקי מורדים מראש לאיחסון הפנימי של המשקפיים. גם סרטוני הוידאו שתצלמו מאוחסנים על גבי המשקפיים ואינם דורשים סמארטפון.
אנחנו מתעניינים האם אין כאן סכנה של הסחת דעת בזמן גלישה, אך ב-RideOn מרגיעים אותנו שברגע שהמערכת מזהה תנועה, כל ההתראות מצומצמות למינימום האפשרי ולא ניתן יהיה להפריע לכם עם הודעות קופצות או אותם כדורי שלג וירטואליים. ומה לגבי משקפיים מתחרים דוגמת אלו של Oakley? קוטיק וגץ ממהרים להסביר שה-RideOn הם המשקפיים היחידים שכוללים תצוגה עילית על גבי המציאות, ולא על גבי מסך אטום בצד המשקפיים. האתגר הגדול ביותר אגב של המפתחים היה שילוב שכבות המידע על גבי המציאות. אתגר לא פשוט לפיצוח בתנאי חוץ; אמנם ה-GPS מספק מיקום מדוייק יחסית, אולם יש צורך לדעת בדיוק לאן פונה מבטו של הגולש בכל רגע נתון. קוטיק וגץ מספרים שבעולמות הצבאיים עושים שימוש במערכות שעולות עשרות אלפי דולרים, מה שכמובן לא יישים למוצר מסוג זה. לכן, הם הצליחו לפתח אלגוריתם עיבוד תמונה שנעזר בתמונות שמצלמת המצלמה, כדי לדעת להיכן מביט הגולש בכל רגע.
חיטטנו קצת בקרביים של המשקפיים, כדי לגלות קצת על החומרה שאחראית על המשקפיים, וגילינו שהמשקפיים כוללים מעבד ARM Cortex כפול ליבה במהירות 1.2GHz עם 1GB, נפח איחסון 32GB; מערכת הפעלה אנדרואיד 4.4, בהירות 3000nits; סוללה 2,200mAh שמספיקה ליום שלם של סקי (כ-8 שעות) כולל כמובן שימוש בתצוגה ובמצלמה; מצלמת HD; מקלט GPS, מד תאוצה (אקסלרומטר); קישוריות WiFi ו-Bluetooth 4.0 וטעינה על ידי Micro-USB. האפליקציה הייעודית של RideOn תהיה זמינה הן לאנדרואיד והן ל-iOS.
משקפי ה-RideOn זמינים לרכישה מוקדמת תמורת 499 דולר (המחיר המומלץ לצרכן אחרי ההשקה יעמוד על 899 דולר), כשהאספקה מתוכננת לספטמבר 2015. אגב, אם אתם הרפתקניים במיוחד, או שכבר רשום אקזיט על שמכם, תוכלו ליהנות כבר בעונת הסקי הנוכחית מאב-הטיפוס הקיים ולקבל גם את המוצר המוגמר, כשיהיה מוכן, תמורת 2,000 דולרים בלבד. מטרת הגיוס של RideOn עומדת על 75 אלף דולר, כשתוך מספר שעות מהשקת הקמפיין הם כבר עומדים על 10% מהסכום.
הגב
6 תגובות על "לגיקים שאוהבים אקסטרים: RideOn הישראלית מציגה משקפי סקי עם מציאות רבודה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
קוטיק המלך!
רעיון מדהים . בניגוד למשקפים של גוגל וכו' כאן הם הלכו לנישה מצויינת עם יכולות כלכליות לא מבוטלות אשר מחפשים פיצרים שיכולים להוסיף.
אבל , לא ברור לי כיצד הם מקבלים את כל המידע מאתרי הסקי…. (כמו כמה זמן התור , לאן ניתן לפנות בכל נקודת זמן וכו').
בנוסף, לא ברור לי מדוע הם לא מציעים את השירות הזה כנלווה לציוד הסקי שמשכירים ? הרי רוב האנשים יעדיפו להשכיר ליום אחד ולנקודת הזמן הזו בלבד ולא לקנות את זה מראש במחיר גבוה בלי להתנסות בו… (זו דעתי).
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה !!!!
אני אישית עדיין הייתי מציע להתמקד בהשכרה באותם מתחמים אשר תומכים ומתממשקים אליכם מאחר והמוצר בנוי על ממשק + חוכמת ההמונים .
אם אתה תתקין במספר אתרים בודדים המשמעות שבאותן נקודות האנשים יותר יהנו מהיכולות של המוצר (מאחר וגם האתר תומך וגם סיכוי גבוה יותר שיהיו משתמשים נוספים).
במידה ואותו early adaptors ירכוש את המכשיר ויגיע איתו לאתר שאינו תומך וככל הנראה שחוכמת ההמונים לא תעבוד במקום זה עדיין , המוצר יכול לקבל תגובות שליליות מאוד.
במידה ואתם כן ממשיכים בדרך הזו , לפחות אולי כדאי להוסיף רשימת אתרים שתומכים וכו' כדי שאותם אנשים ידעו היכן להשתמש בהם.
בכל מקרה המוצר נראה לי גאוני!
Amazing idea!
Augmented reality with gamification – awesome!
And there's so much potential to the features that can be added to it, not to mention that you can take it to other segments such as motor bikes, down-hill and more. But I'm sure you'll take it one step at a time… ;-)
Best of luck!
מדהים איזה קטלני זה סוף סוף מוצר שהוא לא גימיק