החברה הזאת טוענת: כל קובץ הוא איום על הארגון שלכם
חברת ReSec לוקחת כל קובץ שנשלח לארגון שלכם, משכפלת, בונה אותו מחדש ורק אז מכניסה אותו לשרתי הארגון. החברה הודיעה היום על השלמת סבב גיוס נוסף של 2 מיליון דולר
חברת הסייבר ReSec (ריסק), המפתחת טכנולוגיית הגנה מעניינת שדואגת שכל הקבצים יגיעו אליכם נקיים, השלימה סבב Seed+ בהיקף של 2 מיליון דולר בהובלת קרן PICO Venture Partners ו-Founders Group, ובהשתתפות האקסלרטור Plug&Play, כך על פי דיווח של כלכליסט.
כל קובץ הוא איום, אז בואו נפרק אותו
עובדים בארגונים מקבלים ומורידים כל העת קבצים שונים מהרשת. רובם לא מזיקים, אך אחת לכמה זמן עלול לחדור גם קובץ זדוני שעשוי לגרום לנזק רב שלעיתים יכול גם לעלות לחברה הרבה מאוד כסף. פתרונות רבים בתחום אבטחת הנתונים והקבצים סורקים את המחשבים המחוברים לרשת הארגונית כל העת, או מונעים הפעלה של קבצים חשודים, ובעצם מאטים את המחשבים ואת עבודת העובדים. הפתרון של ReSec חושב על הקונספט קצת אחרת וטוען: כל קובץ הוא איום.
במקום לסרוק כל קובץ או להמתין לאישורים, שכבת ההגנה של ReSec לוקחת כל קובץ שנשלח אל הארגון, משכפלת ומפרקת ובונה אותו מחדש ומוודאת שהעותק החדש שיגיע אל שרתי הארגון, יגיע ללא כל רבב או חשד לנוזקה. זהו תהליך אשר נקרא Content Disarm and Reconstruction, או CDR בקיצור.
החברה יכולה להנגיש קבצים נקיים ללא קשר למקורם: אימייל, תוכן שמורד מאתרים, קבצים מהתקנים חיצוניים ואפילו שרתי FTP. החברה טוענת כי תהליך העבודה של שכבת ההגנה שלהם לא מאט או עוזר את תהליכי העבודה בארגון, וכי רוב העובדים בארגון כלל לא ישימו לב לקיומו. בכך, לפחות על הנייר, אף קובץ לא אמור להכנס לשרתי הארגון בתצורתו המקורית כאשר הוא מכיל נוזקות, והנזק נמנע מראש.
בין לקוחות החברה נמצאות ענקיות כמו Deloitte, בנק הפועלים, בזק, ביטוח ישיר, מיטב דש, מלונות דן ועוד רבים. כדי להדגים את היכולות שלה, החברה אפילו מאפשרת להעלות כל קובץ למערכת שלה, ולקבל בחזרה לאימייל קובץ נקי לאחר תהליך ה-CDR.
ReSec נוסדה על ידי אורן שניצר, המכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות, ודותן בר נוי. ריסק מעסיקה 16 עובדים במשרדיה אשר בקיסריה.
הגב
7 תגובות על "החברה הזאת טוענת: כל קובץ הוא איום על הארגון שלכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
סליחה, אבל מה החידוש? מוצרי הלבנה עושים את זה כבר שנים. פספסתי משהו?
ההבדל כנראה הוא שהם לא סורקים את הקבצים במטרה למצוא נוזקות. אלא פשוט שולפים את התוכן ויוצרים את הקבצים מחדש. ככה לא מסתכנים בלפספס נוזקה שלא נמצאת במאגר.
כמו שנאמר כל מוצרי ההלבנה עושים את זה cdr זה תהליך מוכר.. השאלה כמה פורמטים אפשריים וכו'
כתבה ממומנת
רוב הכתבות פה ממומנות..
מה חדש בזה? מוצר הלבנה שמצטרף לאוסף…
ODI-X הישראלית עושה את זה מזמן.
הסתכלתי עכשיו באתר שלהם וזה לא מה שהם עושים. בנוסף, הם מכוונים יותר לכיוון של דיסק-און-קי ו DVD ופחות לכיוון שנובע מהכתבה הזו.