חוקרים גילו דרך להטעין את הסמארטפון שלכם בעזרת הפרי המסריח בעולם
חוקרים באוניברסיטת סידני הצליחו להפוך שאריות של דוריאן לסופר-קבלים שיכולים לשמש להטענת מכשירים חשמליים. איך זה קרה ולמה דווקא אלו הפירות שנבחרו?
לא קלים עם חייהם של הדוריאן ופרי הג'ק (Jackfruit), שני פירות המגיעים במקור ממזרח אסיה ונחשבים לפירות המסריחים בעולם. מדובר בשני סוגים של פירות, שבעבר נאסרה הכנסתם למקומות מסוימים, כמו מטוסים, רק בגלל הריח הנוראי שלהם, שאנשים מתארים כשילוב בין "צואת חתול", "ביוב", "קיא" ו"גרב אחרי אימון כושר מפרך". כעת, חוקרים באוניברסיטה באוסטרליה חושבים שהם יכולים לתת לפירות הללו גם טוויסט חיובי.
מסריח, אבל טוען לכם את המכשיר ל-100%
חוקרים באוניברסיטת סידני פיתחו שיטה לייצור אנרגיה מהשאריות של הפירות המסריחים בעולם, דוריאן ופרי הג'ק, כדי ליצור סופר-קבלים שמהם ניתן לטעון מכשירים חשמליים, בהם גם הטלפונים הניידים שאנו נושאים איתנו לכל מקום.
"על ידי שימוש בהנדסה ירוקה, לא רעילה ולא מסוכנת, הכוללת את חימום שאריות הפירות והקפאתם נוצר אירוג'ל (חומר מוצק בעל צפיפות החומר המרחבית הנמוכה ביותר הידועה, א.א.) פחמני – שבו ניתן להשתמש בכמה תחומים", אמר וינסנט גומס, אחד מהחוקרים שגילו את המטענים המיוחדים.
גומס מסביר כי בגלל שאירוג'לים פחמניים מלאים בנקבוביות הם יכולים לשמש כסופר-קבלים מצוינים. הוא אמר כי לאחר ששאריות הפירות הפכו לאירוג'לים, הצוות הפך אותם לאלקטרודות ובחן את יכולות קיבול האנרגיה שלהן – שהתגלו כיוצאות מן הכלל.
סופר-קבלים יכולים לאחסן אנרגיה רבה במהירות ולפרוק אותה באופן אפקטיבי. "על ידי שימוש בסופר-קבלים בסוללות קטנות ניתן לטעון מכשירים אלקטרוניים כמו סמארטפונים, טאבלטים ולפטופים במהירות", אומר גומס.
הוא הוסיף כי לעומת סוללות סטנדרטיות, סופר-קבלים יכולים לא רק להטעין מכשירים במהירות, אלא גם יכולים לעשות זאת לאורך יותר מחזורי הטענה. עוד מוסיף החוקר כי "סופר הקבלים הקיימים כיום בשוק מיוצרים מפחם פעיל ואינם מתקרבים ליעילות של הסופר-קבלים שיצרנו".
במאמר שפרסמו כתבו החוקרים כי השימושים הטכנולוגיים לגילוי שלהם הכרחיים בעולם של ימינו, בו יש צורך במציאת דרכים חדשות לאחסן וליצור אנרגיה מגורמים ברי קיימא, שלא מחריפים את המצב בכל הקשור להתחממות הגלובלית. גומס הצביע על סופר קבלים ממקור טבעי בתור הדרך החדשה לפתח מאגרי אנרגיה יעילים.
אבל למה דווקא פירות מסריחים?
גומס הסביר לאתר אוניברסיטת סידני כי הדוריאן ופרי הג'ק נבחרו כי הם משמשים "דוגמה מצוינת" ליצירת אירוג'לים שיכולים לשמש להעברת אנרגיה בצורה אפקטיבית. הוא הוסיף כי הסופר-קבלים שהצליחו לייצר החוקרים מוצלחים יותר בכל צורה מאלו הקיימים כיום וכי הם שווים ביכולתם לסוג ה"יוקרתי" יותר של סופר-קבלים המבוססים על גרפן.
"הפסולת של הדוריאן, שאף אחד בקהילה לא מעוניין בה ואף רוצה להיפטר ממנה בהקדם האפשרי עקב הריח הנוראי שלה, יכולה להפוך באמצעות השיטה הירוקה שלנו למקור בר-קיימא שיוריד משמעותית את העלויות של אחסון אנרגיה", אמר.
למרות שכרגע מדובר רק במחקר שכלל פיתוח ראשוני, יהיה מעניין לראות אם צוות החוקרים מאוניברסיטת סידני יוכל לשנות – גם אם מעט – את האופן שבו אנו מטעינים את המכשירים החשמליים שלנו, בעזרת פירות שאף אחד לא רוצה את השאריות שלהם.
הגב
4 תגובות על "חוקרים גילו דרך להטעין את הסמארטפון שלכם בעזרת הפרי המסריח בעולם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בסדרררררר
מי אמר שכסף לא גדל על העצים
מזכיר את הקומפרסור בחזרה לעתיד בדולוריאן
כלומר תשובת החוקרים שלמעשה יתכן ופירות נוספים יתנו תוצאה דומה אבל הם בחרו במסריחים בגלל היח"צ