השנה היא 2022 אז כבר יש VR לפה שלכם
זה קצת יותר הגיוני ממה שזה נשמע בהתחלה, אבל אי אפשר להתעלם מכמה שזה מוזר
אם התנסיתם בערכות VR כמו ה-Quest 2 של Meta, אתם כבר יודעים עד כמה התקדמנו עם הטכנולוגיה. הרזולוציות משתפרות, השלטים מדוייקים יותר והמנגנון ההפטי שלהם טוב מתמיד. בהמשך השנה נראה גם איך ה-PlayStation VR2 עומד להגיע גם עם מנגנון שכזה בקסדה עצמה, ומזה שנים יש לנו את Woojer הישראליים שנותנים לכם להרגיש אפקטים בגוף. אבל אחרי העיניים והידיים – לא שכחנו משהו? קבוצת חוקרים רוצה לשדרג את חווית ה-VR שלנו עם אפקטים לפה, לשפתיים, שיניים וגם ללשון. שיהיה לכולנו בהצלחה.
מי לא רוצה להרגיש קורי עכביש על השפתיים?
קבוצת החוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון שבפיטסבורג, פנסילבניה, הם האחראיים לפיתוח המוזר. למרבה השמחה, הם שללו בדרך אליו אפשרויות מעצבנות ומקריפות כמו מכשיר שתצטרכו לשים בתוך הפה, או זרוע רובוטית קטנה שתלטף את השפתיים שלכם ותרסס אותם במים. במקום זה, החוקרים השתמשו בגלי אולטרה-סאונד, ויצרו מכשיר שמתלבש על החלק התחתון של משקפי ה-VR.
החוקרים מסבירים כי סוג הגל הזה מסוגל לעבור באוויר למרחק קצר, אבל מספיק כדי להגיע אל הפה שלכם מגובה האף. המכשיר מסוגל, כך על פי החוקרים, ליצור תחושה של טפיחה בודדת, טפיחות מרובות, רטט וגם תחושה של ניגוב על השפתיים, השיניים וגם הלשון של המשתמש.
בשלב הזה סביר להניח שאתם שואלים "למה זה טוב?", ובצדק. ובכן, החוקרים מדגימים כיצד במשרד שבו אתם עוברים דרך קורי עכביש, תוכלו להרגיש אותם נוגעים בפנים שלכם, וכשעכביש קופץ על הפנים שלכם תוכלו להרגיש אותו. בהדגמות שקצת פחות יגרמו לנו להתחרט על היום שבו הפעלנו משחק אימה עם המכשיר הזה, החוקרים גם הציגו כיצד אתם יכולים לגשת למתקן קולר בבית הספר הוירטואלי ולהרגיש את המים זורמים על השפתיים שלכם, או איך אתם שותים כוס קפה, מצחצחים שיניים ומעשנים סיגריה וירטואלית. בהדגמה אפילו יותר חיננית, החוקרים הציגו כיצד בסימולטור רכיבה, אתם יכולים להרגיש את הרוח נושבת על פניכם, הגשם מטפטף עליכם, וכשאתם מתנגשים בקופסאות, אתם מרגישים את ההדף על השפתיים.
לטענת החוקרים, כל 16 המשתתפים בניסוי דיווחו על עלייה משמעותית בתחושת הריאליזם, ותחושת ההטמעה (Immersion). תחשבו על זה, התוספת של רטט בשלטים של קונסולות תורמים מזה זמן רב להגברת התחושות שלכם במשחקים, והתוספת של מנגנונים הפטיים לסמארטפונים, קונסולות ומכשירי VR בהחלט מוסיפים לתחושת הריאליזם ולחוויה הכללית. בכל פעם שמצליחים לגרום לגירוי נוסף כלשהו של החושים שלכם, סביר להניח שאתם תחוו חוויה יותר טובה ומרשימה.
עם זאת, החוקרים גם ציינו כי דווקא במבחן השתייה מהקולר, חלק מהמשתתפים דיווחו על אפקט מוזר, בגלל שהם יכלו להרגיש את המים אבל לא חוו שום תחושת רטיבות או טעם בפה – מה שיוצר תחושת בלבול קלה. כעת, החוקרים ממשיכים את הפיתוח של המכשיר ולהוסיף עוד אפקטים לקטלוג האפקטים הקיים ולהפוך אותו לקטן וקל יותר.
הגב
3 תגובות על "השנה היא 2022 אז כבר יש VR לפה שלכם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נו, כולנו יודעים בדיוק למה נועדה ההמצאה הזו. יפה שהממציאים נמנעו מלהזכיר את המילה האסורה.
איזו המצאה, האינטרנט?
Yep