דיווח: אינטל רוכשת את Tower הישראלית ב-6 מיליארד דולר
הדרך של אינטל להפיכתה לפאונדרי הגדולה בעולם עוצרת במגדל העמק
עדכון (11:45): אינטל הודיעה רשמית על העסקה
הרומן הישראלי של אינטל עם חברות טכנולוגיה ישראליות נמשך. על פי וול סטריט ג׳ורנל, ענקית השבבים מתכננת להודיע על רכישת Tower Semiconductor הישראלית תמורת 6 מיליארד דולר. ככל הנראה חלק מהמאמצים הגדולים של החברה להפוך ל-Foundry הגדולה בעולם.
מגדל העמק על המפה
על פי הדיווח, אינטל תכריז על המהלך עוד השבוע, והמניות הגיבו בהתאם, כשמיד לאחר פרסום הדיווח ב-WSJ, זינקה מניית טאוור בכ-50% בשעות שלאחר המסחר. בניגוד לרכישות האחרונות של אינטל, טאוור סמיקונדקטור היא חברה ציבורית אשר נסחרת בנאסד״ק. אם הדיווח יתממש, מדובר במחיר רכישה עם פרמיה לא רעה עבור טאוור, שנסחרת כיום בשווי שוק של כ-3.5 מיליארד דולר.
טאוור מייצרת שבבים אנלוגיים עבור תעשיות שונות מתחום הרכב, לרפואה וגם למוצרי צריכה כלליים ב-150, 200 ו-300 מ״מ, כך שאלו לא הטכנולוגיות פורצות הדרך והמתקדמות ביותר בעולם השבבים, אבל כאלו שניתן לייצר בכמות גדולה. בין היתר היא מייצרת חיישני CMOS שאפשר למצוא במצלמות, חיישני טמפרטורה, חיישני גז ועוד בכמות גדולה. אך בניגוד לאינטל של עד לפני שנה, טאוור מייצרת שבבים עבור חברות אחרות, בהן גם אינטל, ב-7 אתרי ייצור: 2 בארצות הברית (בניופורט, קליפורניה וסן אנטוניו), 3 ביפן (באמצעות TPSCo, חברה שותפה שלטאוור 51% ממניותיה ול-Nuvoton 49%) וכמובן 2 אתרי ייצור בישראל במגדל העמק. במקרה של השלמת הרכישה, הרי ש-Tower תהפוך לאתר הייצור השני של אינטל בישראל. טאוור, שהוקמה ב-1993, מעסיקה יותר מ-5,000 עובדים במפעלים לייצור שבבים ברחבי העולם. מפעל ומטה חברה ממוקמים כאמור במגדל העמק.
הכל לפי התוכנית
המהלך של אינטל תואם מאוד את אסטרטגיית IDM 2.0 עליה הכריז מנכ״ל אינטל החדש יחסית, פאט גלסינגר, אשר הודיע כי אינטל תתחיל לייצר שבבים עבור חברות אחרות. בין היתר, אינטל הודיעה כי תתחיל לייצר שבבים בארכיטקטורת ARM ו-RISC-V, ותהווה סוג של One Stop Shop עבור לקוחות הפאונדרי כאשר תסייע בתהליכי העיצוב, בקרה הטמעה ואמולציות בעזרת קואליציה של 17 חברות אחרות.
״יש לנו חזון נועז – להפוך לאתרי הפאונדרי המובילים בעולם. בשנה שחלפה מאז הקמת IFS (שירותי הפאונדרי של אינטל, ע”ב), הקמנו צוות ברמה עולמית המצויד בטכנולוגיות של אינטל המובילות בתעשייה. עם זאת, אנחנו יודעים שלא נוכל לממש את החזון הזה לבדנו. לכן אנו נוקטים בגישה של שיתופי פעולה ובניית אקוסיסטם פתוח, שתתמוך בחדשנות של לקוחותינו״ – אמר גלסינגר רק בשבוע שעבר.
עוד הודיעה אינטל כי תקים קרן במיליארד דולר אשר תשקיע בסטארטאפים וחברות אשר בונות ״טכנולוגיות משבשות שוק באקוסיסטם ייצור השבבים״. משמעות המהלכים בשינוי הגישה של אינטל היא שהחברה תהפוך לשחקנית היחידה בעולם שיכולה לייצר שבבים ב-3 הארכיטקטורות המובילות עבור יצרני צד-שלישי מה שיפתח בפניה הזדמנות להרבה יותר עסקים מבעבר – ובשביל להפוך לפאונדרי הגדולה בעולם, היא תצטרך עוד אתרי ייצור ועוד לקוחות, מה שיוזרם אליה בצורה טובה מאוד על ידי רכישת החברה הישראלית.
הגב
רוצה להיות הראשון להגיב?
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.