תנובה משקיעה בפיתוח ישראלי: חלב אמיתי שלא מגיע מפרה

בלי סויה, שקדים או שיבולת שועל – הסטארטאפ הישראלי Remilk מייצר מוצרי חלב מחלבוני חלב פרה, בלי שימוש בבעלי חיים

תמונה: Remilk

בין אם מדובר מסיבות מוסריות, סביבתיות או בריאותיות, רבים מבינים כיום שהעולם נוטה להפחית את צריכת המוצרים מן החי.

שוק תחליפי הבשר רותח כבר כמה שנים עם פיתוחים כמו אלו של Impossible Foods, Beyond Meat, ולא מעט פיתוחים ישראליים של בשר מתורבת כמו אלו של SuperMeat ו-Future Meat שמקרבים אותנו לעתיד הזה. אבל במקביל, שוק החלב די נותר מאחור עם תחליפים מן הצומח שלא באמת דומים לדבר האמיתי. סטארטאפ ישראלי בשם Remilk מפתח מוצרי חלב אמיתיים שיהיו זהים בהרכבם למוצרי חלב רגילים, רק בלי שאף פרה תצטרך לסבול בתהליך.

בלי לקטוז, בלי כולסטרול, בלי הורמונים ובלי אנטיביוטיקה

מאחורי הטכנולוגיה של רימילק מסתתר אחד התהליכים העתיקים ביותר בעולם המזון: פרמנטציה. אותו תהליך תסיסה שמשמש לייצור יין, בירה או לחם נרתם לייצור מחדש של חלבוני החלב. בראיון לגיקטיים מסביר אביב וולף, מנכ״ל משותף ברימילק כי החלבונים שבחלב הם הבסיס התזונתי והטכני המאפשר את ייצור מוצרי החלב השונים: “באופן הפשוט ביותר, אנחנו ׳מלמדים׳ מיקרואורגניזם (יצורים חד-תאיים כמו שמרים) להפיק בתהליכי תסיסה חלבוני חלב הזהים לחלוטין לאלו שפרות מייצרות” אומר וולף.

בעוד שעבור ליטר אחד של חלב פרה נדרשים בממוצע כ-1,000 ליטרים של מים, וולף טוען כי תהליך הייצור של רימילק דורש רק 10% מהמים, ואחוז אחד בודד משטח הקרקע הנדרש להפקת חלב. אם כל זה לא מספיק לכם, וולף מסביר כי המוצרים של החברה ״לא מכילים אפילו קמצוץ של לקטוז״, שאחראי על לא מעט רגישויות ותופעות לא נעימות אצל בני האדם. בנוסף, החלב של רימילק אינו כולל כולסטרול, הורמונים או אנטיביוטיקה – בניגוד לחלב מן החי.

הצוות של Remilk. תמונה: רימילק

״לראשונה בעולם, אנחנו מסוגלים לייצר את החלב האידיאלי, הבריא והמזין ביותר״, מתגאה וולף. עם זאת, אל תצפו למצוא מוצרים שמכילים את החלב של רימילק על מדף הסופר בזמן הקרוב. וולף מסביר כי המוצרים עדיין נמצאים בפיתוח, למרות שהמוצרים הראשוניים כבר עברו מבחני טעם בהצלחה.

לטענתו, ברגע שהחברה הצליחה לייצר את אותם חלבוני פרה, ללא שימוש בפרות, היא הצליחה לשחזר את כל התכונות של מוצרי חלב, בלי חסרונות סביבתיים ומוסריים הכרוכים בכך. וולף אף טען בפנינו כי לא ניתן יהיה להבחין בכל הבדל בטעם, במרקם או בערכים התזונתיים בחלב של החברה.

תמונה: Remilk

היום (ג׳) מודיעה Remilk על השלמת סבב גיוס בהיקף של 11.3 מיליון דולר בהובלת fresh.fund ובהשתתפות OurCrowd, CPT Capital, ProVeg, תנובה, טמפו והוכלנד. כמו כן השתתפו מספר משקיעים פרטיים נוספים. החברה מתכננת להשתמש בכספים אלו כדי להרחיב את יכולות הייצור וההפצה שלה, וזאת גם כדי להוריד את עלויות הייצור והמחיר הסופי לצרכן. ״אנחנו עובדים על שיפור תהליך הייצור על מנת לשווק את המוצרים במחירים תחרותיים לתעשיית החלב הנוכחית״, מסביר וולף.

Remilk נוסדה על ידי אורי כוכבי, CTO, ואביב וולף, המכהן כמנכ״ל החברה, המעסיקה 15 עובדים במשרדיה ובמעבדותיה הממוקמות בפארק המדע ברחובות.

רוצים לקבל את כל עדכוני הטכנולוגיה ברגע שהם קורים? רוצים לקבל את כל עדכוני הטכנולוגיה ברגע שהם קורים? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם שלנו כאן

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

11 תגובות על "תנובה משקיעה בפיתוח ישראלי: חלב אמיתי שלא מגיע מפרה"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
מודי
Guest

ומה המחיר??

השם שלי קצר מידי
Guest
השם שלי קצר מידי

כרגע בטח יקר אבל פה יש הרבה מקום לרדת. ברגע שרק צריך מים והזנה בלי כל עלויות הפרה, חליבה וכו אז אפשר ליצר מפעלי ענק זולים הרבה יותר.

ASD
Guest

750 שקל

חיימון
Guest

הכל עניין של טעם ומחיר.
אגב, מבחינה הלכתית, זה נחשב חלב?

יצחק כהן
Guest

ב”ה

כן זה חלב לכל דבר.

בעבר הגבתי על נושא הבשר באחד האתרים,
ההלכה מגדירה שדבר המעמיד אינו בטל לעולם, ולכן הגדר של מוצר זה הוא חלב היות והמקור הראשון שלו הוא מרכיב חי אמיתי

וכן גם לגבי בשר בדיוק מאותו טעם, ויהיה חייב להיות מבהמה שחוטה דווקא.

וגם לפי הדעות של הרמב”ם ורש”י יצטרכו לחכות את אותו זמן המתנה בין בשר לחלב

מבחינת הכשר זה כשר למהדרין, כמובן שצריך לחקור את כל שלבי התהליך.

תוכל לעיין כאן בפרטים
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%93_(%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA)

חוזר בשאלה
Guest

זה ברור. לא חשבנו שהרבנים יסירו את טלפיהם מהכסף שלנו ומהשליטה כ”כ בקלות, נצטרך הרבה טינר בשביל להפריד אותם מאיתנו ומהכסף שלנו.

נועם
Guest

“חוזר בשאלה”, אל תגיד שטויות. ההלכה דומה לקוד פתוח, כל אחד יכול לקרוא את השתלשלות הדברים ואף להביע דעה. הכל גלוי.

בנוסף שים לב שכמעט תמיד הפוסקים לא בעמדה שבכלל ייתכן שהם ירוויחו כסף מהנושא.

DAN
Guest

נשמע מעניין מאוד, מאחל להם בהצלחה.
שני דברים שחסרים בכתבה – צפי כלשהו לסיום הפיתוח וכמובן מחיר צפוי, אלה שני פרמטרים מאוד חשובים כי…ובכן, אם זה יהיה מוכן רק עוד 15 שנה ויעלה 400 שקל לליטר, אז יש לי תחושה שזה קצת פחות יעבוד…

רנה
Guest

מדהים. יפחית את הסבל בעולם

יאיר
Guest

זה יכול לחסוך הרבה כסף של אחזקת רפת, חליבה וכו’.
אבל בשביל ליצור חלב לא צריך לשחוט פרות. והן לא סובלות ברפתות חליבה. אז הצד המוסרי פחות רלוונטי כאן

בוט
Guest

לא הלקטוז עצמו הוא לא זה שגורם לרגישויות ותופעות לא נעימות, אלא התסיסה שלו. חלב טרי מפרה לא אמור לשרוד יותר משבוע במקרר, עם הזמן הוא מפתח בקטריות שגורמות לתסיסה של החלב (כמו השמרים), אותם בקטריות שגורמות לנפיחות אצלינו בקיבה. החומרים המשמרים שדוחפים לחלב ״מרמים״ את החושים שלנו וגורמים לנו להאמין שהחלב עדיין תקף. לא מאמינים לי? לאלה שבינינו שרגישים ללקטוז (כמוני), תנסו לשתות חלב קרוב למועד החליבה של הפרה ותראו בעצמכם.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: