הסטארטאפ הישראלי שמדפיס סטייקים בתלת מימד: ”נהפוך לחברת הבשר הגדולה בעולם”
הסטארטאפ הישראלי Redefine Meat טוען שהוא יכול להדפיס לכם סטייק מהצומח שיהיה בטעם ובמרקם של הדבר האמיתי. עכשיו הוא גם מגייס לזה 29 מיליון דולר
הסטארטאפ הישראלי Redefine Meat המפתח תחליף בשר מודיע היום (ג’) על השלמת סבב גיוס A בהיקף מרשים של 29 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי Happiness Capital ו-Hanaco Ventures ובהשתתפות CPT Capital, Losa Group, Sake Bosch ו-K3 Venture. עד כה גייסה החברה כ-35 מיליון דולר.
לא רק “בשר” טחון
בימינו כבר ברור לרבים שתעשיית הבשר לא יכולה להמשיך כשהייתה. לא מעט חברות קמות כדי להציג אלטרנטיבות לבשר, ורבות מהן ישראליות. יש את אלו שמייצרות בשר מתורבת (כמו Future Meat ו-Aleph Farms) ויש את הענקיות כמו Impossible Foods שמפתחות תחליפים צמחוניים שאמורים להיות קרובים לדבר האמיתי. עם זאת, רוב מוצרי תחליפי הבשר בדרך כלל מתרכזים בשחזור החוויה של בשר טחון, שזה טוב ויפה – אבל לא יספק את כל הקרניבורים. ב-Redefine Meat טוענים שהם מסוגלים לא רק לייצר המבורגרים ובשר טחון, אלא גם לייצר סטייקים עם רמות שונות של שומן ושיוש – ממש כמו בדבר האמיתי.
בחברה מספרים כי ביצעו מבחן טעימות עיוור בישראל בחודש ינואר בהשתתפות 600 טועמים, ו-90% מהם לא זיהו שמדובר בתחליף בשר. כמו כן, בחברה טוענים כי זהו מבחן הטעימות העיוור הגדול בעולם של תחליף בשר. כתוצאה מאותו מבחן, החברה חתמה על הסכם שיווק של ה”בשר” שלה עם ספקית בשר גדולה שתשווק את המוצר לקצביות ומסעדות בישראל.
Redefine Meat פיתחה טכנולוגיית הדפסה תלת מימדית של תחליף בשר המבוסס על חומרים מן הצומח, ולטענת החברה היא מסוגלת לשחזר את הטעם והמרקם של בשר אמיתי. לטענת החברה, סבב הגיוס הנוכחי מיועד לצורך הרחבת סל מוצרי החברה, הקמה של מפעל לייצור מסחרי של המוצרים והשקה בישראל ואירופה במהלך 2021. החברה שנוסדה ב-2018 מעסיקה 40 עובדים במשרדי אשר ברחובות.
אשחר בן שטרית, מנכ”ל ומייסד החברה, מסר בתגובה לגיוס: “אנחנו רוצים לשנות את האמונה הרווחת שבשר מעולה יכול להגיע רק מחיות. ברור לנו שמי שאוכל כיום בשר לא יפסיק לאכול אותו רק מתוך דאגה לסביבה. לכן, הדגש שלנו היה מאז ומתמיד לייצר בשר טעים. הגדרה כל כך פשוטה לצד אתגר עצום”.
הגב
6 תגובות על "הסטארטאפ הישראלי שמדפיס סטייקים בתלת מימד: ”נהפוך לחברת הבשר הגדולה בעולם”"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ציטוט: “בימינו כבר ברור לרבים שתעשיית הבשר לא יכולה להמשיך כשהייתה.” – צמחונים וטבעונים הם מיעוט קטן מאוד. בטח לא “רבים”.
כבר לא “קטן מאוד”. בטח לא בישראל.
מעבר לזה, גם הרבה לא צמחוניםטבעונים מבינים שהתעשייה הזאת לא יכול להמשיך ככה עוד הרבה.
גם קרניבורים, ואני ביניהם, מבינים שטביעת הרגל האקולוגית מתעשיית הבשר תצטרך להצטמצם אם נרצה להמשיך לאכול בשר (או תחליף דומה) בהתחשב בכך שכמות האנשים בעולם עולה ורמת החיים ואיתה גם צריכת הבשר לנפש.
אני אישית מאמין שבסוף הפתרון יהיה בשר שגדל במעבדה ולא תחליפי בשר מהצומח אבל זה עוד ייקח כמה שנים טובות.
לפי ALPHA MEET שנה, עד שנה וחצי
מדהים, הלוואי שתצליחו!
אני אומר את זה בתור קרניבור מושבע.
אני מת על בשר ומתבאס כל פעם שאני אוכל בשר (כל יום)
אבל.. ממה זה עשוי? איך זה הגיוני שאין מילה על זה..