חיל האוויר האמריקאי התחיל ליירט רחפנים עם לייזר, וזה נראה מרשים
מהחיזבאלה ועד החמאס – בישראל כבר מכירים את האיום החדש מלמעלה. גם בארצות הברית לא אדישים ומציגים מערכת ניטרול רחפנים מרשימה בעזרת לייזר רב עוצמה וזה נראה מרשים
כאשר אתם חושבים על רחפנים, סביר להניח שהקונוטציות המרכזיות שעולות לכם לראש הם שיטת שילוח מגניבה או אמצעי לצילום תמונת הסלפי המושלמת. אלא שלאותם כלי תעופה יש פוטנציאל להפוך למסוכנים במיוחד, בין אם בתור כלי ריגול ובין אם בתור כלי נשק. מי שמבין זאת היטב הוא חיל האוויר האמריקאי, שהכניס לאחרונה לשורותיו מערכת די מרשימה לזיהוי ויירוט רחפנים עויינים בעזרת לייזר.
נראה כמו תרחיש אימה בדיוני, אבל מציאותי למדי
לפני כשנה הציגה חברת Raytheon האמריקאית, שמוכרת לנו כיצרנית של טילי הפטריוט, את המערכת שלה שתכליתה להתמודד עם מתקפת רחפנים עויינים. החודש, חיל האוויר האמריקאי קיבל לידיו יחידה ראשונה להתנסות בתנאים בעולם האמיתי שמחוץ לבדיקות המעבדה.
המערכת עצמה די קומפקטית, והיא מונחת על רכב שטח קטן וזאת כדי שיהיה ניתן לשנע אותה ממקום למקום בקלות. היא עושה שימוש בחיישנים אלקטרו-אופטיים ואינפרא אדום המאתרים, מזהים ועוקבים אחרי רחפנים בעייתיים. ברגע שהיא מזהה רחפן עויין, היא ננעלת על המטרה, ומנטרלת אותה תוך שניות ספורות בלבד.
הנטרול מתבצע באמצעות קרני לייזר בעוצמה גבוהה שמאפשרים להשבית מרחוק את אותם רחפנים. בנוסף, לקרני הלייזר, מציעה המערכת ניטרול באמצעות גלי מיקרוגל חזקים, שמאפשרים להשבית במקביל כמה רחפנים – ולא להתביית רק על אחד כל פעם.
באופן טבעי, החברה לא חושפת יותר מידי פרטים טכניים אודות הביצועים של המערכת, כמו למשל מאיזה מרחק ביכולתה לקלוט ולנטרל את הרחפנים. עם זאת, על פי החברה, כאשר סוללת המערכת טעונה במלואה בעזרת שקע רגיל של 220 וולט, היא יכולה לנטרל "עשרות רחפנים". כמו כן, ניתן לחבר למערכת גם גנרטור, כדי לנטר כמות גדולה יותר של רחפנים כשאין שקע התקנה בנמצא.
נשיא Raytheon מציין כי בעוד שלפני 5 שנים רק אנשים בודדים היו מוטרדים מאיומי רחפנים למיניהם, היום שומעים על יותר ויותר נסיונות תקיפה וחדירה באמצעות כלי התעופה-נשק. לא במפתיע החברה האמריקאית אינה היחידה שפועלת בתחום, וניתן למצוא לא מעט סטארטאפים ישראלים שפועלים לניטרול סכנות מהאוויר; אחת מהן היא D-Fend שרק לאחרונה גייסה לא מעט כסף כדי ליירט רחפנים בצורה אוטונומית; וגם Convexum ו-SkyLock שמציעות פתרונות דומים. לצד לייזר, אמצעים נוספים להשתלטות על רחפנים יכולים להיות השתלטות על תדרי ההפעלה, שיבוש רדאר, פגיעה פיזית ברחפנים, לכידה באמצעות רשתות פיזיות ענקיות, ואפילו בעזרת עופות דורסים.
הגב
15 תגובות על "חיל האוויר האמריקאי התחיל ליירט רחפנים עם לייזר, וזה נראה מרשים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא מרשים ולא מפחיד. זה סרטון אנימציה של הדמיה, לא ניסוי אמיתי. באנימציה אפשר לעשות כל מיני דברים מרשימים.
תן לי לנחש – אתה חבר בקהילת הארץ השטוחה?
חסרים פרטים בכתבה- טווח ירוט, תנאי מזג אויר חסרונות יתרונות מחיר וכ"ו, מלבד זאת לא ברור מה חדש כאן היות ותותחי לייזר הם לא משהו חדש
בעיה עכשיו אתה לא יודע אם להזמין וכמה
בעיית מזג האוויר כמעט ולא קיימת. רחפנים בכל מקרה לא יכולים לטוס במזג אוויר קשה. גם טווח הוא לא בעיה גדולה כי רחפנים לא יכולים להזיק מטווח גדול בכל מקרה.
מגניב! עכשיו בבקשה אותו דבר רק לאופניים חשמליות וקורקטינטים חשמליים!
ולייצורים שקוראים לעצמם שלווה, ואם אפשר שזה גם ידע לכוון ישר לת*ת
שמים מראה מתחת לרחפן והוא חסין…
נשמע חרטא אמיתי, כנראה המשך למערכת הלא מוצלחת שלהם ליירוט טילים בלייזר
נראה מה הם יעשו נגד מתקפת רחפנים FPV במהירות של 140 קמ״ש
מצטלם יפה, הרחפן עומד במקום כמו ברווז לטווח…
מה המערכת יכולה לעשות נגד נחיל של רחפנים או אפילו 5 מהם כשהם טסים במהירות אל המטרה? ספרתי לפחות 5 שניות מרגע שידור הלייזר עד להשבתה…. רחפן אחד לפחות אם לא יותר יגיעו למטרה..
נחמד
סרטון מלפני שנה וחצי