עוד 260 מיליון דולר להייטק הישראלי: Qumra Capital מגייסת קרן שלישית
קומרה קפיטל גייסה את הקרן הגדולה בתולדותיה ומנהלת יותר מחצי מיליארד דולר עם השלמת גיוס Qumra III. אחד מהשותפים בקרן מספר מה התנאים שלהם להשקעה ומה הם מחפשים מסטארטאפים
קרן ההון-סיכון הישראלית Qumra Capital (קומרה קפיטל) הודיעה היום (ד’) על השלמת גיוס קרן שלישית, שתיקרא באופן מאוד מקורי בשם Qumra III, בסך 260 מיליון דולר. הקרן תשמש להמשך השקעה בחברות בשלבי צמיחה.
“מחפשים יזמים שנאמין שיש להם פוטנציאל להוביל חברות ענק”
ארז שחר, שותף בקרן קומרה אומר בשיחה עם גיקטיים כי רוב משקיעי הקרן הם משקיעים מקרנות 1 ו-2 של קומרה. “בנוסף הצטרפו כמה משקיעים מוסדיים מהשורה הראשונה מארה”ב, אירופה ויפן. בקרן השלישית הצטרפו כמשקיעים מספר רב של מנכ”לים ויזמים ישראלים מצליחים, חלקם מחברות פורטפוליו בהווה ובעבר של קומרה”. עם השלמת גיוס הקרן השלישית, היקף הנכסים המנוהל של קומרה עומד על יותר מחצי מיליארד דולר.
שחר אמר כי הקרן החדשה, כמו אחיותיה הוותיקות יותר, מיועדת להשקעה בשלבי צמיחה מואצים. לדבריו, בין התנאים שישימו אתכם על הכוונת של קומרה מבחינת השקעה הם: מכירות מינימליות של כ-10 מיליון דולר בשנה, קצבי צמיחה מואצים, והנהלה וצוות יזמי שמעוניין ומסוגל לבנות חברות גדולות ועצמאיות.
“אנחנו רואים את עצמנו כשותפים הטבעיים של צוותים במסע שלהם מ-10 מיליון דולר מכירות למעל 100 מיליון דולר. כמחצית מחברות הפורטפוליו הקיימות שלנו עברו כבר את רף ה-100 מיליון דולר, והאחרות בדרכן לשם”, הוסיף שחר. הוא אמר עוד כי כל חברות הפורטפוליו של הקרן מנוהלות על ידי היזמים וזה משהו שמאוד מאמינים בו בקרן: “באופן טבעי אנחנו מחפשים יזמים שאנחנו מאמינים שיש להם פוטנציאל לבנות ולהוביל חברות ענק”.
מה המטרות של הקרן?
“מיום הקמת קומרה שמנו לעצמנו מטרה לעזור לבנות בישראל חברות גדולות ועצמאיות, המובילות את השוק העולמי בתחומן. תמיד האמנו שיש כאן את היכולות, אבל האקוסיסטם הנדרש לכך לא היה מפותח. היום, שבע שנים אחרי הקמת הקרן, אנחנו רואים את החזון מממש לנגד עינינו”.
ואיך עובדת הקרן בימי קורונה? לדברי שחר, מדובר באחת התקופות העמוסות ביותר שחוו. “חברות הפורטפוליו שלנו, ברובן המכריע, צמחו בקצב מואץ בתקופה זו, והשקענו זמן רב בעבודה עם החברות. במקביל, גייסנו את קומרה III, הקרן הגדולה ביותר בתולדותינו במהלך תקופת הקורונה. כל גיוס הקרן נעשה בזום ללא מפגשים פנים אל פנים עם המשקיעים”, אמר.
קרן קומרה הוקמה בשנת 2014 והיא מובלת על ידי בועז דינטי, ארז שחר, סיון שמרי דהן ודניאל סלוצקי. עד היום השקיעה קומרה ב-15 חברות צמיחה ישראליות, בהן Fiverr ו-JFrog שהונפקו בבורסה האמריקאית; וב-Riskified, ,AppsFlyer ,JoyTunes, IntSights, Minute Media ,Guardicore talkspace ועוד.
הגב
הגב ראשון!
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.