קוואלקום ולנובו חושפות את לפטופ ה-5G הראשון בעולם
שתי החברות חשפו את הפרוייקט המשותף שלהן: לפטופ 5G שיציע מהירויות הורדה מקסימליות של 7Gbps, גם כשאין WiFi והוטספוט בנמצא
ענקיות החומרה לא מפסיקות לצאת בהכרזות מעניינות במסגרת תערוכת Computex; הפעם, היו אלה לנובו וקוואלקום שהכריזו על לפטופ ה-5G הראשון שיתבסס על המעבד החדש Snapdragon 8cx, מעבד 7 ננומטר עוצמתי למחשבי Windows.
שם קוד: Project Limitless
במסגרת שיתוף הפעולה המענייין בין החברות, השתיים פיתחו לפטופ 5G שיהיה ״תמיד מחובר״; לצד מודם X24 LTE המסוגל להגיע למהירות הורדה מקסימלית של 2Gbps ברשת סלולרית, המעבד יכלול גם מודם X55 5G שיציע מהירות הורדה מקסימלית של 7Gbps גם כשאין WiFi או ׳הוטספוט׳ בנמצא. בקוואלקום מבטיחים שביכולתו של המעבד להתמודד עם משימות אינטנסיביות של רוחב פס הכוללות העלאה והורדה של קבצים גדולים על גבי חיבור אלחוטי בקלות ובמהירות.
מעבד ה-8cx, עליו הכריזה קוואלקום לפני קרוב לחצי שנה, לא מיועד ללפטופי גיימינג כבדים ועוצמתיים, אלא דווקא ללפטופים דקיקים וקלים. בחברה טוענים כי מבחינת ביצועים, ה-8cx מגיע עם יכולות מקבילות לסדרת ה-U של אינטל, אך הוא צורך רק 7 וואט, כלומר מחצית מהאנרגיה של המקבילה מבית אינטל – מה שמסייע לו לשמור על הסוללה שלו למשך כמה ימים טובים (משתנה בהתאם לשימוש כמובן).
ערכת השבבים כוללת Kryo 495 CPU המהיר ומעבד גרפי Adreno 680 Extreme, שמבטיח להגיע לביצועים עד פי שניים יותר טובים בהשוואה לשבבי ה-850 שהפעילו מחשבי Windows עד כה. בנוסף, הוא גם תומך בחיבור של שני מסכים חיצוניים באיכות 4K ותקן HDR.
אם הקונספט של מחשב שתמיד מחובר מצא חן בעיניכם – אנחנו לא מופתעים, אבל לצערנו לא מדובר כרגע במוצר מוגמר שתוכלו להעמיס בעגלת הקניות הוירטואלית שלכם ולרכוש. לנובו וקוואלקום לא שיתפו בפרטים נוספים וחיוניים בנוגע לפרויקט ״חסר הגבולות שלהן״ (Project Limitless) – כולל מחיר ותאריך השקה.
הגב
5 תגובות על "קוואלקום ולנובו חושפות את לפטופ ה-5G הראשון בעולם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה הקטע עם 5G, למה זה כל כך טוב? ברור לי למה יצרניות החומרה רוצות לדחוף את זה אבל מה הערך המוסף למשתמשים?
צריכה של וידאו בנפח גבוה בכל מקום נראה לי שימוש צר מדי מכדי להצדיק את שינויי החומרה והתשתיות.
יותר נראה לי חשוב: כיסוי, רציפות, זמן תגובה נמוך וחיסכון באנרגיה של קישוריות לאינטרנט אבל את זה להבנתי ה5G לא ממש משפר אם בכלל.
טעות בידך, ה5G משפר מאוד את זמן התגובה המינימלי, וכן את צריכה החשמל (7 ננוטמר אל מול לפחות 10 בדורות הקודמים)
זמן תגובה נמוך זה כל הבאזז סביב 5G וזה מאפשר דברים שעד היום לא היה אפשר לעשות בלי זה כמו חיבור של מכוניות אוטונומית, ניתוחים בעזרת רובוטים בשלט רחוק ובעצם חיבור לרשת של כל מערכת אשר הזמן תגובה הוא קריטי עבורה.
התקן מהיר יותר, מתאים ליותר מכשירים לתא ומאפשר מעבר מהיר יותר בין תאים ובנוסף הוא צורך פחות חשמל. הרעיון הוא להכין את הרשת למכוניות אוטונומיות שנוסעות מהר בין תאים, גם לשפר את איכות הרשת לאנשים שנוסעים במכוניות וברכבות ולהכין את המהירויות וכמויות החיבורים לריכוזי מכשירים כמו שהאינטרנט של הדברים הולך להיות.
זאת פשוט ארכיטקטורה טובה יותר מX86, היה צריך רק את ההשקעה הזאת בCX8 כדי להביא את הביצועים לרמה שווה ועכשיו אפשר ליהנות מהיעילות של ARM. הוירטואליזציה לX86 תפגע קצת בביצועים בתוכנות שדורשות תאימות אבל עדיין סוללה שמספיקה לכמה ימים ואינטרנט מהיר בכל מקום שווה את זה. תוך כמה שנים כל התוכנות יהיו עם גירסה תואמת ARM.