דקה אחרי דקה: אתר חדש מציג מאות סרטונים מהפריצה לבניין הקפיטול בסדר כרונולוגי
כל הסרטונים נלקחו מהמאגר של Parler שירד מהאוויר, לא לפני שהאקרית אקטיביסטית הספיקה לקצור אותו. כי אתם יודעים מה אומרים: האינטרנט לא שוכח
ב-6 בינואר הסתערו מאות תומכי נשיא ארצות הברית היוצא, דונלד טראמפ, על בניין הקפיטול שבוושינגטון. המהומות שהסתיימו ב-5 הרוגים הובילו בין היתר גם לחסימתו של טראמפ מכמעט כל רשת חברתית אפשרית, אך גם לנפילתה של הרשת החברתית Parler, המזוהה עם השמרנים בארצות הברית והפכה על הדרך לבית חם עבור אנטישמים, חובבי תיאוריות קונספירציה ועוד. עם הרשת נעלם מהרשת גם מאגר המידע שהנציח את האירועים שהובילו למתקפה, ואת הרגעים הדרמטיים ביותר שלה, כפי שצולמו על ידי משתמשי Parler עצמם.
לאחר שהצליח לקצור את מאגר המידע של Parler, יצר האתר האקטיביסטי ProPublica מאגר מרשים ואינטראקטיבי של המתקפה על הקפיטול, המאפשר לראות את אותם אירועים לא פשוטים באמצעות יותר מ-500 סרטונים אשר צולמו מכל זווית אפשרית על ידי המשתתפים.
דקה אחרי דקה: תיעוד בלתי אמצעי של ההתפרעות
האתר של ProPublica מאפשר לכם לצפות במאות סרטונים שצולמו באותו יום שסביר להניח שירשם בדפי ההיסטוריה, כאשר החידוש המשמעותי ביותר בו הוא היכולת לצפות בהם על ידי זמנים: מהנאומים המשלהבים לכאורה בעצרת של הנשיא טראמפ, לכיתור של גבעת הקפיטול על ידי ההמונים וגם כמובן לכאוס שהתחולל בתוך בניין הקפיטול – שהוביל למותם של 5 בני אדם. כל זאת, באמצעות דפדוף בציר זמנים פשוט, ומיון על פי סרטונים שצולמו ליד, בסמוך או בתוך בניין הקפיטול.
כאמור, מאגר הסרטונים הדי מרשים הזה לא נבנה מתיעוד של התקשורת, אלא מסרטונים שהעלו משתמשי Parler. כזכור, Parler עצמה ירדה מהאוויר לאחר ש-AWS השעתה אותה משירותי הענן שלה בטענה כי קריאות האלימות של המשתמשים בה מפירות את מדיניות השימוש שלה.
עם זאת, שעות ספורות לפני ש-AWS הסירה את פרלר משירותיה, האקרית קצרה מיליוני פוסטים, תמונות וסרטונים שהועלו לפרלר בזמנים שקדמו למתקפה וכמובן גם במהלכה ולאחריה. בין היתר, ההאקרית הצליחה לקצור גם פוסטים שהוגדרו כפרטיים או נמחקו ובשילוב עם Metadata מקורי שכולל את המיקום המדויק של המשתמש בעת הצילום, וזאת לאור הפגמים הגדולים לכאורה ב-API הפומבי של פרלר שאיפשרו אינדוקס מהיר של התוכן.
בעקבות פעולתה של ההאקרית, המאגר של פרלר זמין בצורה פומבית לחלוטין בארכיון האינטרנט, אך מדובר כמובן ב-Dump של מאגר מידע ענק שכולל הררי תכנים. הפרויקט של ProPublica הופך את המאגר הזה לפרויקט תיעוד די מרתק, וחשוב מכך – נגיש לכל דורש.
ב-ProPublica מסבירים כי הם נעזרו ב”קבוצה של מתכנתים” שאירכבו את המידע מפרלר, ועל כן סביר להניח שהם נעזרו באותו מאגר שיצרה ההאקרית ביחד עם קבוצה נוספת של מארכבים. עוד מוסיפים באתר כי הם השתמשו באותו Metadata מהסרטונים כדי לזהות כ-2,500 תכנים שסביר להניח שצולמו פיזית בסמוך למתקפה. לאחר מכן, צוות של האתר בחן את כל אחד מהסרטונים הללו והפריד את אלו שלא צולמו בסמוך או בתוך הקפיטול, וכמו כן את הסרטונים שלא כללו מידע “חדשותי או רלוונטי” לאותם אירועים, כך לדברי האתר.
הפרויקט של ProPublica זמין לצפיה כאן
אזהרה: חלק מהסרטונים המוצגים בפרויקט זה כוללים מראות קשים של אלימות ושפה לא נאותה
הגב
4 תגובות על "דקה אחרי דקה: אתר חדש מציג מאות סרטונים מהפריצה לבניין הקפיטול בסדר כרונולוגי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מי היו הראשונים שפרצו? לאן הם משתייכים?
“האקרית”= מדענית נתונים
“אקטיביסטית”= שמאלנית קיצונית
״שמאלנים קיצוניים״ הם אלו שמתנגדים למהפיכה פאשיסטית נגד הדמוקרטיה?
נפל לאנשים בישראל המוח. שכחתם את ההיסטוריה.