כתבה שעשויה לעניין אתכם: התפוצץ המיזוג בין טאבולה ואאוטבריין
המיזוג של חברות המלצת התוכן הישראליות היה אמור ליצור חברת ענק בשווי של 2 מיליארד דולר. הסיבות לפיצוץ העסקה: משבר הקורונה ורצון לשנות ברגע האחרון את תנאיה
האם המיזוג הגדול ביותר בהייטק הישראלי – שהיה אמור ליצור חברת ענק בשווי של 2 מיליארד דולר – בוטל? דיווחים חדשים חושפים כי מחלוקות קשות שהתגלו בין שתי חברות המלצות התוכן הגדולות בעולם, החברות הישראליות אאוטבריין וטאבולה, גרמו לכך שהעסקה פוצצה למעשה ונושא המיזוג ירד מהפרק.
מחלוקת על תנאי העסקה ומגפה עולמית
על פי ההסכם המקורי היתה צפויה טאבולה של אדם סינגולדה להחזיק ב-70% ממניות החברה המאוחדת, ששוויה צפוי היה לעמוד על כשני מיליארד דולר. בעלי המניות של אאוטבריין היו צפויים לקבל את יתר המניות, 30%, ו-250 מיליון דולר במזומן. החברה המאוחדת היתה צפויה להעסיק כ-2,000 עובדים, אם כי לא מן הנמנע, שלו היה יוצא המיזוג לפועל היו מבוטלים תפקידים כפולים והיינו עדים לצעדי ייעול במחלקות השונות.
המיזוג בין שתי החברות היה על השולחן במשך שנים, כשלא פעם מה שהכשיל את העסקה היו “הבדלים בתרבות של החברות”, כפי שמסר לנו בעבר גורם המקורב לנושא. עם זאת, רק באוקטובר 2019 הבשילו המגעים לסיכום ראשוני על המיזוג. עתה, מדווח TechCrunch, כי העסקה התפוצצה בעקבות מספר גורמים בהם משבר הקורונה, שגרם לקיצוץ חד בהוצאות המפרסמים על פרסום; וכן הרצון של טאבולה לשנות את התנאים של המיזוג לטובת בעלי המניות שלה, בעקבות לכאורה ביצועים טובים יותר שלה בתקופת המשבר. גורם נוסף שעלול היה להקשות על המיזוג היה אישורים רגולטוריים בשווקים השונים בהן פועלות החברות.
בעקבות זאת, לא הוארך ההסכם הראשוני שפג והעסקה התפוצצה למעשה. “התנאים בשוק השתנו בעקבות מגפת הקורונה” אמר לטקראנץ’ גורם המקורב לנושא והוסיף: “זו היתה דרך ארוכה, אבל היפרדות היא הצעד הנכון”.
טכנולוגיית המלצות התוכן שפיתחו טאבולה ואאוטבריין חושפות את המשתמשים לתכנים נוספים ברחבי הרשת, כאשר המלצות אלה מבוססות על היסטוריית הגלישה, נתונים דמוגרפיים ומידע אישי הנוגע להרגלי צריכת התכנים של כל משתמש ומשתמש. אתם בוודאי מכירים את קוביות ה”אולי יעניין אותך גם”, “מרחבי הרשת” ו”כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך” של החברות שמופיעות באתרי תוכן רבים – כולל באתר זה. אאוטבריין, שהוקמה ב-2006 על ידי ירון גלאי ואורי להב, גייסה מאז הקמתה 194 מיליון דולר; טאבולה, שהוקמה על ידי אדם סינגולדה שנה מאוחר יותר, גייסה מאז כ-160 מיליון דולר.
הגב
15 תגובות על "כתבה שעשויה לעניין אתכם: התפוצץ המיזוג בין טאבולה ואאוטבריין"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שתי קרציות שלא תורמות שום דבר טוב לאנושות. העולם היה נראה הרבה יותר טוב בלעדיהן.
תכל’ס, חוץ מלהספים אותי ולאסוף עלי מידע אישי אין שום תועלת בכתבות כמו
לא תאמינו מה קרה לה אחרי
בית חולים איכילוב מצא איך לשפר את הזיכרון
וכדומ
“גם אתם סובלים מפטרת ציפורניים?”
חחח
גם ככה התןביס של עובדי טאבולה הוא יומי שלא מצטבר – לא הפסד גדול לעבוד שם.:)
חברות ספאם ששוות ערך לחברות סרגלי הכלים מהעשור הקודם.
בעיני יש להן ערך.
לא ערך גבוה במיוחד, אבל ערך.
אולי לא יפתיע אותך אבל יש בטבולה חבורה של עובדים יוצאי “בבילון” מפתחת סרגל הכלים הידוע לשמצה
אחד משך את השני לשם
זה כבר מערער את המחשבה על ההון האנושי ועל צוות הגיוס שעובד בחברה.
הפכו את הגלישה באינטרנט לחוייה מהגהנום
מקווה מאוד שהחברות האלו יכחדו כמה שיותר מהר.
לא מבין איך אנשים לא מתביישים לעבוד שם.
“””””””””””””””””””””””כתבה שעשויה לעניין אתכם “””””””””””””””””””””””””””
גם את זה תרגמתם בגוגל טרסנלייט??? חח
יצאת חומוס ולא הבנת את הפאנץ
אהה… כן…
הגיוני שלא הבנתי משהו כזה לא מעניין.
הכותרת של השנה
כותרת להראות לנכדים
מעניין