האם סוג חדש של חוסמי פרסומות עלול להיות 'נשק יום הדין'
חוקרים אמריקאיים פיתחו תוסף שחוסם פרסומות בשיטה חדשה לגמרי; במקום לחטט בקוד ולחפש אלמנטים שונים, הוא עושה שימוש בטכנולוגיה של 'ראייה ממוחשבת'; לדעת החוקרים מדובר ב'סוף המשחק' עבור המפרסמים
בשנה האחרונה אנחנו עדים למלחמת עולם של ממש בין אתרי התוכן הגדולים בעולם והמפרסמים השונים לבין החברות והקהילות שמפתחות תוספים חוסמי פרסומות ("אדבלוק"). האתרים והמפרסמים, שעלולים להיפגע אנושות מחסימה של פרסומות, משקיעים כסף רב ומשאבים טכנולוגיים רבים, כדי 'לחסום את החוסמים', כשמפתחי חוסמי הפרסומות נעזרים מצידם ב'צבא של מפתחים', כדי לעקוף את החסימות. התוצאה: משחק 'החתול והעכבר' שאנחנו רואים כיום, שבכל פעם ידו של צד אחר על העליונה. אבל טכנולוגיה חדשה לגמרי של חוסמי פרסומות מתוארת כ'נשק יום הדין' שעשויה לחסום את כל הפרסומות – כולל אלו של פייסבוק.
שיטת חסימה חדשה לגמרי
שיטות החסימה כיום מתבססות על קריאה של קוד האתר וחסימת אלמנטים שונים, שבהם עושות הפרסומות שימוש. כך למשל יכולים החוסמים לזהות קישורים לשרתי הפרסומות ולחסום אותם. עם זאת, שיטת החסימה החדשה, שמפותחת על ידי צוות של חוקרים מאוניברסיטאות פרינסטון וסטנפורד, מבוססת על טכנולוגיית ראייה ממוחשבת. הצוות פיתח תוסף בשם Perceptual Ad Blocker, שמנתח את הדף המוצג ממש כפי שהקוראים רואים אותו, ומחפש ייצוגים ויזואליים לפרסומות – במקום לחטט בקוד של האתר. על פי החוק בארצות הברית, חייבות פרסומות לשאת סימנים שונים שיעזרו לקוראים להבחין ביניהן לבין התוכן הרגיל של האתר, מה שלדברי המפתחים, מעניק להם יתרון מול האתרים.
המפתחים בחנו את התוסף שפיתחו ב-50 אתרים שונים, שהציבו סקריפטים כנגד חוסמי פרסומות. לדבריהם, התוסף הצליח לחסום את הפרסומות בכל האתרים – מבלי להתגלות, כולל פייסבוק. כזכור, לפני כשנה הצליחה פייסבוק להסוות את הפרסומות שלה כתוכן וכך לחמוק מכל חוסמי הפרסומות הקיימים. לדברי המפתחים, גם אם התוסף לא 'בלתי מנוצח', הרי שמדובר ב"סוף המשחק" של מירוץ החימוש הנוכחי.
הפוטנציאל עצום, אבל כרגע, עדיין meh
החוקרים שחררו גרסת POC (הוכחת יכולות) של התוסף, שזמינה להורדה כבר עכשיו, אם כי היא אינה חוסמת את הפרסומות, אלא רק מציגה חיווי על גבי הפרסומת. בדקנו את התוסף וגילינו שלמרות הפוטנציאל, יש לחוקרים עוד לא מעט עבודה לעשות, כדי שהוא יהיה גם מאוד אפקטיבי. בבדיקה שלנו ראינו כי באתרים בינלאומיים הוא אכן מזהה את הפרסומות היטב, אבל עדיין לא ביעילות של תוספים דוגמת uBlock Origin. אתרים ישראליים, לפחות בינתיים, חסינים עדיין לגמרי מהאיום. עם זאת, התוסף הצליח אכן לזהות את הפרסומות של פייסבוק – מה שכל התוספים הפופולאריים כיום עדיין לא הצליחו לעשות.
רוצים לבדוק לבד? התוסף זמין כאן
הגב
8 תגובות על "האם סוג חדש של חוסמי פרסומות עלול להיות 'נשק יום הדין'"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הסוף נקבע כאשר בעזרת deep learning תוסף יבין כי מה שהוא רואה היא פרסומת ולא תוכן רגיל ויחסום אותה, בדיוק כמו שמזהים היום חתולים ושאר ירקות בתמונות
פשוט האתרים לא ייתנו לאתר להטען ולבסוף
תאלצו להסיר את האפליקצייה המפרסמים יש להם יותר מדיי כוח (וכול הנלווים אלהם)
מעניין אך התוסף אינו לותר בעיה, הוא מייצר עוד אחת
שטויות במיץ עגבניות,
לא חוסם פרסומות בפייסבוק מלבד הפרסומת הבודדת הסטטית.
זאת אומרת שכל הפרסומות שצצות בפיד ימשיכו לצוץ..
לא נכון
וכל הכח עיבוד יגיע מאותו מרצה באוניברסיטה שהחליט לתת בראש או מהמחשב?
אבל לא נראה שהוא חוסם- רק מטשטש
יש הבדל גדול בין לחסום קוד זדוני מלרוץ על המחשב שלך( רוב הפרסומות גוזלות משאבים כמו וירוס ) לבין לטשטש חלק מהמסך כדי שלא תחשף לתוכן הפרסומת( הפרסומת עדיין גוזלת חלק מהמסך והמון משאבים מהמחשב )
ומה מממן את התוכן שאתם צורכים? כמו גיקטיים עצמו לצורך העניין? אוקיי-נחסם לגמרי, מה עכשיו? מי יממן את הכתבים והצלמים והעורכים וכו׳ בלי מפרסמים? לא משוכנע שעדיף לשלם לכל אתר