מחקר: ההורדות הפיראטיות לא פוגעות בתעשיית המוזיקה
ממחקר חדש שהתבצע בקרב 16 אלף גולשים באירופה עולה כי האתרים הפיראטיים לא מזיקים להכנסות ממכירות מקוונות של מוזיקה – אלא להיפך
על פי מחקר חדש שפורסם על ידי מרכז המחקר המשותף של הנציבות האירופאית (JRC) נראה כי הפיראטיות המקוונת לא פוגעת בהכנסות המוזיקה הדיגיטלית.
במסגרת המחקר, נבדקו הרגלי הגלישה של 16 אלף אזרחים אירופאים ונמצא קשר חיובי בין פיראטיות לביקורים בחנויות מוזיקה מקוונות חוקיות, ללא קשר לתחומי העניין של האנשים במוזיקה. המסקנה העולה מהמחקר, היא שתעשיית המוזיקה אינה צריכה לראות בפיראטיות המוזיקה ברשת גורם המאיים לפגוע במכירות המוזיקה בחנויות הדיגיטליות.
החוקרים: לפיראטיות השפעה חיובית על מכירת מוזיקה מקוונת
במסגרת המחקר, שהתבצע על ידי מכון ה-IPTS, חלק אינטגרלי מה-JRC, ניסו החוקרים לענות על השאלה האם הפיראטיות פוגעת במכירות המדיה הדיגיטליות. באמצעות נתונים שהגיעו מיותר מ-16 אלף משתמשי אינטרנט באירופה, הם קבעו מה השפעתה של גישת אנשים לאתרים פיראטיים על ביקורים בחנויות מוזיקה מקוונות. התוצאות, אשר התפרסמו היום במאמר "צריכת מוזיקה דיגיטלית באינטרנט: עדויות מנתוני Clickstream" קבעו כי באופן כללי, לפיראטיות יש השפעה חיובית על מכירת מוזיקה דיגיטלית.
"באופן הכי פשוט וברור, הממצאים שלנו מצביעים על כך שהפיראטיות בצריכת מוזיקה מקוונת אינה פוגעת ברכישות חוקיות של מוזיקה בפורמט דיגיטלי. משמעות הדבר, היא שלמרות שישנה הפרה של זכויות קניין פרטיות בעת הורדת מוזיקה באופן פיראטי, לא סביר שקיימת פגיעה בהכנסות ממוזיקה דיגיטלית."
השפעה טובה על בעלי זכויות היוצרים
יותר מכך, החוקרים טוענים כי ישנה השפעה חיובית של הורדת מוזיקה באופן פיראטי על ההכנסות ממכירת מוזיקה באופן מקוון: "נראה כי רוב המוזיקה שנצרכה באופן בלתי חוקי על ידי האנשים שהשתתפו במדגם, לא היו מראים נתונים טובים של מכירות לולא אתרי הורדה פיראטיים היו זמינים להם." אמנם החוקרים מודים שיכול להיות כי יש גורמים חיצוניים המשפיעים על התופעות הללו, אך גורסים כי אין שום הוכחה לכך שהפיראטיות פוגעת במכירות המוזיקה הדיגיטלית באירופה, אלא להיפך – הנתונים מצביעים על קשר חיובי בין זמינות האתרים הפיראטיים למכירות המוזיקה המקוונת.
למרות התוצאות החד משמעיות אשר עולות מהמחקר, החוקרים לא מסכימים להמליץ בצורה כזו או אחרת על מדיניות הורדה ספציפית, חוקית או לא חוקית. אך למרות זאת, הם טוענים בכל תוקף כי תעשיית המוזיקה לא צריכה להיות מודאגת לגבי פיראטיות מקוונת: "מהבחינה הזו, עולה מהמחקר כי הפיראטיות במוזיקה מקוונת לא צריכה להוות דאגה לבעלי זכויות היוצרים בעידן הדיגיטלי. בנוסף, התוצאות מהמחקר מצביעות על כך שצריכת ערוצי מוזיקה חדשים כגון שירותי הזרמת המוזיקה השונים, ישפיעו אך ורק לטובה על בעלי זכויות היוצרים."
למחקר שהתפרסם עשויות להיות השפעות בכל הנוגע לויכוח המתמשך בנוגע לאכיפת זכויות היוצרים באירופה, אם כי כנראה שיש צורך להמשיך ולבדוק גם מה הסיבה לקורלציה שנמצאה.
הגב
2 תגובות על "מחקר: ההורדות הפיראטיות לא פוגעות בתעשיית המוזיקה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חדשות מסעירות!!! הגניבות בסופרמרקטים מעודדות צריכה.
מחקר חדש מגלה, כי גניבות מצרכים בסופרמרקט דווקא עוזרות להגברת הפדיון.
מסתבר שהגנבים ובני משפחותיהם נהנים מהטעם של המצרכים הגנובים, וגם אוחיהם – אותם הם מכבדים בפרות הגניבה מפתחים טעמים ואחר כך – קונים את המצרכים הללו.
אי לכך – כולכם מוזמנים לגנוב ותודת איגוד הסופרמרקטים נתונה לכם בברכת חג שמח עם הרבה חמץ.
אתה יכול לשים לינק של המחקר עצמו