אתר ישראלי חדש מציע מנוע חיפוש לחללי עבודה
בעזרת Pickspace תוכלו לצפות בכל מתחמי העבודה הזמינים באיזור שלכם ולהזמין משרד ממש כמו שמזמינים מלון
מתחמי עבודה כמו WeWork, Mindspace ודומיהם הפכו פופולארים ביותר בקרב יזמים, סטארטאפיסטים ועצמאים ממגוון תחומים שעובדים ללא משרד קבוע. כתוצאה מכך לא מפתיע שיותר ויותר מתחמים כאלו נפתחים, אבל עדיין המקומות המוכרים והראשונים שהציעו שירות כזה ימשיכו לבלוט, בעוד שאלו שעדיין לא הפכו לרשתות על – נבלעים בשטח. פיתוח ישראלי חדש בשם Pickspace מציע פלטפורמה שמאגדת את כל החברות שמציעות חללים משותפים – במקום אחד. במילים פשוטות – כמו Booking.com לבתי מלון? כך Pickspace היא למתחמי עבודה משותפים.
בעזרת השירות ניתן להזמין משרד ליום אחד בתל אביב, למחרת בבאר שבע וביום אחר לשעתיים בלבד בנס ציונה. כמובן שגם ניתן להזמין למספר חודשים או שנה שלמה. מבחינת מדיניות ביטולים, העסקה לא נסגרת עד שהיא לא מאושרת מול המקום עצמו. כמו כן, במידה ותיאלצו לבטל את ההזמנה ניתן לעשות זאת ישירות מול המתחם (סביר להניח שתידרשו לשלם קנס מסוים).
תחרות ושקיפות זה תמיד טוב
באמצעות הפלטפורמה של Pickspace ניתן לצפות בכל המתחמים הזמינים בעיר מסוימת ולהזמין משרד, ממש כמו שמזמינים מלון. במידה ובעיר שבה אתם מתגוררים או מחפשים משרד להשכיר לא קיים עדיין מתחם כזה, מנוע החיפוש יציע לכם אלטרנטיבות זמינות בסביבה.
לאחר בחירת הלוקיישן, תתבקשו לציין את התאריכים (צ׳ק אין וצ׳ק אאוט) ובכמה אנשים מדובר. לאחר לחיצה על כפתור החיפוש יוצגו בפניכם התוצאות הרלוונטיות, תוצאות שניתן לפלטר ולהציג מהמחיר הנמוך לגבוה ביותר, לפי רייטינג או להציג את התוצאות באופן ויזואלי יותר על גבי מפה. פילטרים מתקדמים יותר הם חלוקה לפי מתחמים הכוללים למשל בירה חופשית, מים בטעמים או דרישה קצת יותר לגיטמית – חניה.
מאפיין נוסף שניתן להבחין בו הוא דירוג כוכבים; החברה יצרה מערכת דירוג המתבססת על מגוון מאפיינים שהוגדרו על ידי ״מומחים בתחום״ כגון WiFi מהיר, סורק, שירותי ניקיון וכו׳. ככל שהמתחם כולל יותר פינוקים כאלו, כך הדירוג שלו יהיה יותר גבוה. לצורך העניין, מקום המדורג ב-5 כוכבים פתוח 24 שעות ביממה, כולל מקום לקיום אירועים ושירותי קבלה. מנגד, מתחם שידורג רק בכוכב אחד מציע את השירותים הבסיסיים ביותר – מטבח ו-WiFi.
מאור כהן, אחד היזמים מאחורי Pickspace הסביר לגיקטיים כי ״זוהי מערכת חדשה בכל התחום ואנחנו ייצרנו דף יעודי באתר שמסביר בדיוק כיצד המנגנון עובד – כאשר המטרה היא שאנשים ידעו בדיוק מה כל מספר כוכבים אומר ומה הוא הולך לקבל בכל מקום ומקום לפי שיטת הדירוג – כך שלמעשה יהיו שתי שיטות חשובות שיעזרו בבחירת המקום; הראשונה – דירוג כוכבים שהוא דירוג קבוע – לפי האפשרויות שהמקום מציע ובמקביל, דירוג הגולשים שהוא מספק את החוויה האינדיבידולית של המקום עצמו וכך יהיה ניתן לגבש החלטה מושכלת וחכמה בבחירת מקום העבודה״.
מידע פנימי הזמין לכולם
הייתם מצפים שכמו שאתרים להזמנת מלונות למיניהם יוצאים בהנחות באופן קבוע, כך גם יהיה בפלטפורמה הזו. ב-Pickspace מבטיחים שיוצעו מבצעים והנחות באתר, והם גם יאפשרו למתחמים השונים לעדכן במבצעים ישירות בהתאם לביקוש וההיצע.
השירות שהושק לפני פחות משבועיים מציג כיום מתחמי עבודה ביותר מ-15 מדינות וב-27 ערים בהן ניו יורק, לונדון, סינגפור, ברלין וכמובן – ברחבי ישראל. מאחורי המיזם עומדים מאור כהן ושי פרידמן. המודל הכלכלי מאחורי האתר די פשוט והוא מתבסס על עמלה שנגבית מהמשרדים השונים במידה והוזמנו חדרים דרך הפלטפורמה. המשתמשים מנגד לא משלמים עבור השירות. כעת החברה מנסה לגייס כספים כדי להמשיך את התרחבותה הגלובלית ופיתוח המוצר.
מבחינת הממשק וחווית השימוש – האתר די פשוט לתפעול וברגע שנכנסים אליו בפעם הראשונה מבינים מה הוא מציע. לדעתנו מדובר ביוזמה בהחלט נחוצה שרלוונטית עבור לא מעט יזמים ועצמאים ממגוון תחומים שנדרשים ״להתפשר״ כביכול ולשלם אולי הרבה יותר כסף – מהסיבה הפשוטה שהם לא מכירים אלטרנטיבות. האירוניה היא שדווקא השמות הגדולים והמוכרים בישראל – WeWork ו-Mindspace לא קיימים במאגר של האתר, ככל הנראה מהסיבה שהם פשוט חוששים מתחרות ומודעים לכך שהמחירים שהם מציעים גבוהים יותר מהאלטרנטיבות. בכל מקרה, עבור הצרכן הסופי מדובר בבשורה נפלאה שתעודד תחרות ותאפשר לכל אחד לצפות בכל האופציות הקיימות במקום אחד.
לקריאה נוספת:
קונספט חדש: הזמנת חדרי ישיבות בלב תל אביב לפי שעה
הגב
17 תגובות על "אתר ישראלי חדש מציע מנוע חיפוש לחללי עבודה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
פרוייקט מדהים! שיהיה מלא בהצלחה!
רעיון מעולה שמצעיד את הכלכלה השיתופית צעד אחד קדימה.
איזה קשקשן. אפשר לחשוב שכל המדענים בעולם עובדים על תרופות לסרטן וחלליות לנאס"א. יש מי שמפתח טעמים לחטיפי ג'אנק, ויש מי שמפתח אלקטרואופטיקה למסכי קולנוע, ויש מי שמקים אתרים לחיפוש חללים משותפים. מה רע בזה? זה שירות שאנשים צריכים. יש מספיק סטארטאפים רפואיים עם מניעים "טהורים" ויש מקום לכולם.
מסכים איתך לגבי מחסור חמור במדע אמיתי בעולם התוכנה של הדור הנוכחי. ואכן לא כל חברת תוכנה או שני ילדים במוסך שכותבים אפליקציה לשידוך בין כלבים לעצים ראויה להיקרא חברת ״הייטק״. ברור שאם עשירית מהמאמץ והקפיטל שנשפכים על מובייל ואינטרנט היה מגיע לביוטכנולוגיה, רפואה, חלל, איכות סביבה.. מצב האנושות היה טוב יותר. ללא ספק. לא מסכים לגבי פייסבוק, סנאפצאט וכולי, כשיש לך מעל 100 מליון משתמשים, אתה צריך דוקטורים למתמטיקה מדעי המחשב ופיזיקה כדי לפתח פתרון מושלם. הייטק ועוד איך.
עוד מיזם מהסוג של "איך אני לא חשבתי על זה קודם!"
עלו והצליחו!
פלטפורמה מדהימה ורעיון שמקדם את כולנו.בהצלחה
זה היה בדיוק מה שחסר לי כשחיפשתי בקבוצות בפייסבוק מקומות כאלה! לא מפתיע שדווקא בישראל מייזם כזה יוצא לאור
הזוי! הכתבה הזאתי בדיוק תפסה אותי בזמן שאני מחפש משרד להתמקם בו! שאפו על התזמון..?
לכל המתלהבים, זה שיבוט ישראלי ל sharedesk.net. שיהיה בהצלחה אבל סורי אין כרדיט על הרעיון.
"חללי עבודה" = אנשים שנפלו חללים במהלך העבודה