פייסבוק משיקה: סנכרון תמונות אוטומטי לרשת החברתית

הכירו את Photo Sync, הפיצ’ר החדש של אפליקציית פייסבוק, שיעלה אוטומטית כל תמונה שתצלמו אל שרתיה של הרשת החברתית

מקור: יח”צ

בתום תקופה ארוכה של בדיקות, הודיעה אמש (ו’) פייסבוק על השקתו הרשמית של Photo Sync, פיצ’ר חדש לאפליקציית המובייל של החברה המעלה אוטומטית את כל התמונות המצולמות באמצעות מכשיר הסמארטפון אל תיקייה ייעודית ברשת החברתית, ומאפשר למשתמשים לבחור איזה תמונות לשתף עם חבריהם, ואיזה לשמור פרטיות.

בהודעה הרשמית ששחררה הרשת החברתית כתבה החברה כי הפיצ’ר החדש זמין למשתמשי iOS ואנדרואיד, כאשר המשתמשים יוכלו לשלוט לחלוטין בחשיפה של התמונות – ואף למחוק אותן לחלוטין במידת הצורך. בנוסף מבהירה פייסבוק כי הפיצ’ר החדש מיועד בעיקר לעזור לאותם משתמשים לשתף תמונות בצורה קלה מבעבר – בלחיצת כפתור אחת.

מצלמים ומעלים

נפח האחסון אותו מציעה פייסבוק למשתמשים המעלים את תמונותיהם עומד על 2 ג’יגה בלבד, כך שבמידה ואתם אוהבים לצלם כל אובייקט או אדם בו אתם נתקלים, לצערכם לא תוכלו להעלות את כל התמונות הנמצאות על גבי המכשיר שלכם, אלא לבחור בקפידה מה לשתף ומה לשמור במכשיר.

חשוב להבהיר כי העדכון רק החל לצאת למשתמשים, וייתכן כי ייקח זמן עד שיגיע גם אליכם. על מנת לבדוק האם אתם יכולים להתחיל להעלות תמונות אוטומטית אל שרתי פייסבוק, תוכלו להכנס אל האפליקציה במכשיר הסמארטפון שלכם, לבחור בתגית התמונות המופיעה בתפריט הצדדי השמאלי, לגלול לתחתית העמוד לאחר שהתמונות יטענו ולבדוק האם מופיעה שם אופציית הסנכרון החדשה. לחילופין, תוכלו להכנס אל עמוד הפרופיל שלכם ואל קטגוריית התמונות, במידה ותפריט התמונות אינו מופיע בתפריט הצדדי.

במידה ואפשרות Photo Sync אכן מופיעה לכם, תוכלו להפעיל אותה, להגדיר כיצד ומתי יעלו התמונות (רק בחיבור WiFi, מיידית לאחר צילום התמונה וכדומה) ופשוט לתת לפייסבוק לעשות את שלה. כמובן שבמידה ואתם לא אוהבים את הרעיון של העלאה אוטומטית, תוכלו פשוט להתעלם ולא להפעיל את התוסף – או להגדיר לו שלא יעלה את התמונות.

פותחת חזית חדשה?

אופן הפעולה של Photo Sync מזכיר עד מאוד את הצורה בה דרופבוקס ויתר שירותי הגיבוי המקוונים עובדים כשדואגים לשמור אוטומטית את התמונות או המידע הנמצא על גבי מכשיריהם של המשתמשים, על מנת לעזור להם במידה והמידע נמחק או שהמכשיר הולך לאיבוד. אך בעוד שאלה מצהירים כי הכוונה שלהם היא לגבות, קשה להאמין שלפייסבוק יש מטרה דומה, במיוחד בהתחשב בעובדה שמדובר באחת מפלטפורמות שיתוף התמונות הגדולה בעולם, אם לא הגדולה ביותר.

בעוד שפייסבוק מעלה את התמונות אל אלבום פרטי הנגיש רק לכם, ותוכלו לבחור האם למחוק את התמונה, להשאיר אותה פרטית או לשתף אותה עם חבריכם – עדיין מדובר על הרשת החברתית הגדולה בעולם, שכעת מחזיקה במידע נוסף שיכול להיות אישי, מבלי שכלל תהיו מודעים לכך.

מקור: יח”צ

חן אידן

אוהבת גאדג’טים, אפליקציות ואת עולם הטכנולוגיה בכלל. שלל עיסוקיה כוללים הריסת מכשירים סלולריים לצרכי בדיקה, התעסקות בלתי פוסקת ברשתות חברתיות, סקירת אפליקציות חדשות, סטארטאפים מבטיחים והתנסות עם (כמעט) כל מוצר חדש שיוצא לשוק.

הגב

Be the First to Comment!

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
wpDiscuz

תגיות לכתבה: