Pebbles Interfaces הישראלית מגייסת 11 מיליון דולר [גיוס]
פבלס אינטרפייסס, העומדת מאחורי פיתוח חיישן לזיהוי מחוות המשתמשים משלימה סבב גיוס שני בסך 11 מיליון דולרים.
חברת הסטארטאפ הישראלית פבלס אינטרפייסס (Pebbles Interfaces), המפתחת טכנולוגיה לזיהוי מחוות גוף, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 11 מיליון דולרים.
את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן ההשקעות Robert Bosch Venture Capital GmbH מבית חברת בוש יחד עם Giza Venture Capital. SanDisk והיצרנית Xiaomi. בנוסף, גם iNetworks לקחה אף היא חלק בסבב ההשקעה הנוכחי, ומדובר במשקיעה חוזרת בחברה שהעניקה לה 45 אלף דולר ב-2011.
משנים את טכנולוגיית המגע
חברת פבלס הישראלית עומדת מאחורי פיתוח ממשק לזיהוי מחוות אחיד למגוון מכשירים חכמים. החיישן התלת מימדי שפיתחה מסוגל לזהות את תנועותיו של המשתמש ולהמיר אותן לפעולות ופקודות, כאשר מדובר בחיישנים מתקדמים המסוגלים לזהות גם את התנועות הקטנות ביותר של אצבעות ידיו של המשתמש.
באמצעות החיישן שפיתחה החברה יכולים המשתמשים לשלוט על מגוון מכשירים החל מסמארטפונים, דרך מחשבים אישיים ועד לטלוויזיות חכמות, כאשר היצרניות השונות ושותפותיה של החברה עושות שימוש בשילוב חומרה ותוכנה בתוך המכשיר הייעודי. כאן מגיע לידי ביטוי לא רק המוצר של החברה, אלא גם המודל העסקי שלה – כאשר כל יצרנית מתבקשת לשלם עבור השימוש בטכנולוגיה.
הטכנולוגיה של Pebbles אינה מיועדת רק לתחום הגיימינג וניתן באמצעותה גם לענות לשיחה במידה והטלפון מצלצל ואפילו לשנות מסלול בזמן נהיגה, באמצעות נפנוף היד מול מסך המכשיר למשל.
בהצהרה שהעניק מנכ"ל פבלס, אמיל אלון, הסביר האחרון כי הטכנולוגיה של החברה מהפכנית בכל הנוגע לכיצד המשתמשים מבצעים אינטרקציות עם המכשירים השונים שלהם. טכנולוגיית המחוות של החברה מאפשרת לשלוט על סמארטפונים, מחשבים, טלוויזיות ומכשירים נוספים באמצעות מחוות אנושיות וטבעיות. כחלק מהחזון של Pebbles, הפיכת כל אובייקט לחלק מהממשק – בין אם מדובר בכף ידו של המשתמש, ראשו, מכשיר הסמארטפון שלו או כל אובייקט אחר שניתן לחשוב עליו.
מכוונת לשווקי המזרח
פבלס נוסדה ב-2010 על ידי אמיל אלון ונדב גרוסינגר, ונכון להיום בעלת נוכחות חזקה באסיה. לצד משרדי החברה בכפר סבא מחזיקה משרדים גם בסין, יפן, קוריאה וטאיוואן, כאשר ניתן להניח כי מטרתה העיקרית של החברה היא לשתף פעולה עם אחד או כמה מהמותגים המובילים באסיה, שהמכשירים החכמים שלהם הינם כר פורה לטכנולוגיה שפיתחה.
היכולת של החברה לפנות ישירות אל השוק האסייתי תעזור לה להמנע מהתנגשות חזיתית עם ענקיות תוכנה כמו אינטל ומיקרוסופט, שכבר השקיעו רבות בתחום המחשוב התפיסתי – ותעזור לה לתפוס את עיניהן של יצרניות כגון סמסונג ואפל שכלל הנראה מתעניינות בתחום זה גם עבור השוק המערבי.
וידאו: Pebbles Interfaces
מקור תמונה: Shutterstock.
הגב
רוצה להיות הראשון להגיב?
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.