פייפאל רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Curv בכ-200 מיליון דולר
פייפאל הודיעה רשמית כי תרכוש את הסטארטאפ הישראלי Curv, שפיתח טכנולוגיית הצפנה לנכסים דיגיטליים. על פי ההערכות, ענקית התשלומים תשלם עבור הסטארטאפ הישראלי קרוב ל-200 מיליון דולר
ענקית התשלומים האמריקאית פייפאל הודיעה היום (ב') כי היא רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Curv (קרב). החברה הישראלית היא אחת מהחברות שצמחו במסגרת מיזם Team8 והעסקה היא האקזיט השלישי המשמעותי מאז הקמת Team8. החברות לא פרסמו פרטים כספיים נוספים, אולם על פי ההערכות סכום הרכישה עומד על קרוב ל-200 מיליון דולר.
טכנולוגיית הצפנה לנכסים דיגיטליים
Curv, שהוקמה ב-2018, מפתחת טכנולוגיית הצפנה המבוססת על Multi-Party-Computation המאפשרת אבטחה של נכסים דיגיטליים. באמצעות הפלטפורמה של Curv, אותו מפתח Seed לא נמצא בנקודה אחת, אלא מפוזר בין שרתי Curv ושרתי האירגון. הפלטפורמה תומכת בארנקים דיגיטליים חמים וקרים, ומאפשרת גישה למגוון של מטבעות ופרוטוקולים ללא תלות ברשת הבלוקצ’יין או ה-DLT.
החברה השיקה ב-2019 ארנק קריפטוגרפי שמאפשר ללקוחות להכתיב כללים ארגוניים לארנק הקריפטו שלו. כך למשל ניתן לבחור כמה עובדים נדרשים לצורך אישור סוגים מסוימים של עסקאות, מהו נפח העסקאות המקסימלי, מה התדירות המקסימלית ועוד שלל חוקים שמאפשרים לנהל את הארנק וההעברות ממנו/אליו בצורה חכמה ובטוחה יותר. רק כאשר העסקה עומדת בכל התנאים המוכתבים, המערכת חותמת על הטרנזקציה, וזו משודרת אל הרשת הרלוונטית עד האישור המיוחל. לטענת החברה, מעבר מארנקים פיזיים לפלטפורמה של החברה יכולה לחסוך 60-70% בהוצאות על ביצוע טרנזקציות.
חוזה פרננדז דה פונטה סגן נשיא ומנהל היחידה העסקית בתחום הבלוקצ׳יין, קריפטו ומטבעות דיגיטליים ב-PayPal, אמר בתגובה למכירה: "הרכישה של Curv היא חלק מהמשימה שלנו להשקיע בטאלנט ובטכנולוגיה בדרך למימוש החזון שלנו ליצירת מערכת פיננסית רחבה וכוללנית יותר". דה פונטה הוסיף: "לאורך השיחות שלנו עם הצוות של Curv התרשמנו מהכישרון שלהם, מרוח היזמות ומתהליכי החשיבה שמאחורי הטכנולוגיה שבנו בשנים האחרונות. אנחנו נרגשים לצרף את Curv ל-PayPal".
Curv הוקמה ב-2018 על ידי איתי מלינגר, חתן פרס ביטחון ישראל ומנהל קבוצת מוצר ב-Akamai בעבר שמכהן כמנכ”ל החברה כיום; ודן ידלין, המכהן כסמנכ”ל הטכנולוגיות. השניים הינם בוגרי תלפיות ושירותי יחדיו למעלה מעשור בתפקידים ניהוליים שונים בתחומי הסייבר במשרד ראש הממשלה. החברה מעסיקה 32 עובדים, כאשר 25 מתוכם בישראל. סך גיוסי החברה מאז הקמתה עומד על 30 מיליון דולר. על פי אתר CoinDesk, שדיבר עם מקור המקורב לעסקה, פייפאל שילמה על הסטארטאפ הישראלי סכום שנע בין 200 ל-500 מיליון דולר, אולם הערכות אחרות בתחום מדברות על סכום צנוע קצת יותר וקרוב ל-200 מיליון דולר.
יובל שחר, יו"ר פעיל של קבוצת Team8, אמר בתגובה לגיוס: "הטכנולוגיה פורצת הדרך של Curv בזכות ארכיטקטורת האבטחה הייחודית שלה, הפכה לפתרון מוביל בתעשיית הקריפטו הגלובלית ונמצאת כיום בשימוש של גופים כמו BNP Paribas, eToro, ג'נסיס ואתנה. הביטחון הגובר שמספקת הטכנולוגיה של Curv לטרנסאקציות של קריפטו יהווה יסוד לשוק בטוח ויעיל". שחר הוסיף: "ישנה דרישה גוברת לפתרונות דיגיטליים, מותאמים אישית ובעלות נמוכה בסקטורים רבים שמשוועים לשינוי – כאשר המגיפה רק הגבירה את הצורך. אנו גאים באיתי, בדן ובצוות המדהים שהובילו את החברה ושמחים שהיתה לנו הזדמנות להיות חלק מהמסע שלהם".
הגב
2 תגובות על "פייפאל רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Curv בכ-200 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ירית פתיחה לאקזיטים בתחום הקריפטו.
אז כנראה שחברות גדולות מעדיפות לקנות חברה מוכנה במאות מיליוני דולרים מאשר להשקיע כמה מיליונים בודדים לפתח מוצר (MPC טכנולוגיה שמבוססת על כמה מאמרים)
קריפטו , בלוקצ'יין זה הדבר הגדול הבא, אנחנו נראה יותר ויותר אקזיטים בתחום