מערכת חדשה עוזרת לחברות הייטק ישראליות לדעת בדיוק כמה לשלם לעובדים
המערכת של Compete מאפשרת ל-HR ול-CFO בחברות הטכנולוגיה לקבל מידע רב על עשרות רכיבי שכר ותנאים נלווים
אמנם "ידע הוא כוח" היא אחת מהקלישאות המוכרות ביותר, אבל מאחוריה מסתתרת אמת – בוודאי בנושא טעון כמו השכר בהייטק. לו עובדות ועובדים בתפקידים שונים בחברות טכנולוגיה היו יודעים כמה מרוויחים עמיתיהם בחברה או עובדים בתפקידים מקבילים בחברות אחרות, הם היו יכולים לנהל משא ומתן טוב יותר ולשפר את תנאיהם. אבל המשוואה הזו עובדת גם הפוך.
המערכת של הסטארטאפ הישראלי החדש Compete משמשת כפלטפורמה להשוואת שכר והטבות של עובדי ההייטק של החברות שמנויות על השירות. עמית רפפורט, מנכ"לית Compete, מסבירה שמנהלי HR וכספים יכולים בלחיצת כפתור להבין כמה יעלה להם לגייס ולשמר את הכישרונות המובילים שהם צריכים.
הרעיון פשוט: כל חברה שרוכשת מינוי לשירות מעבירה את נתוני השכר וההטבות של עובדיה – ובתמורה מקבלת גישה לדאטהבייס המלא של תגמול העובדים בחברות השונות – על פי חלוקה של תתי מקצועות, תחומי אחריות וחתכים נוספים. בשיחה עם גיקטיים מספרת רפפורט שחוץ מהחשודים המיידיים כמו שכר ואופציות, המערכת כוללת מידע על 50 סוגים שונים של הטבות, כולל מענקי חתימה, בונוסים שנתיים, חופשות לידה, חופשות, הטבות בריאותיות, מסלולי קידום, עמלות, קרנות השתלמות ועוד. לדברי רפפורט, סוג ההטבות מותאם על פי הגיאוגרפיה של הלקוח. כך למשל בישראל יש דאטה על כרטיסי האוכל שהחברות מעניקות, ובארה"ב יש דאטה על 401K – תוכנית החיסכון לגמלאות.
רפפורט מספרת שהחברות המנויות על Compete יכולות לראות מה באמת תמהיל התגמולים של המתחרים שלהן, מה הטרנדים בשוק, ויותר חשוב – האם הן באמת הוגנים פנים ארגונית מול עובדיהם – נושא בעל חשיבות גדולה עבור רבים מהמעסיקים. לדברי, בניגוד לסקרי שכר שמתבססים על חוכמת ההמונים ולכן מהימנותם מוטלת בספק – המערכת של קומפיט ניזונה מנתונים שמועברים על ידי החברות, ה-HR וה-CFO.
בואי נדבר רגע על הפיתוח הטכנולוגי שלכם. האם זה לא בסופו של דבר פשוט אקסל גדול?
"הקושי הגדול ביותר הוא הפיכת ה'אקסל הגדול' ונירמול הדאטה. כל חברה עושה שימוש בטייטלים שונים, levels שונים וכו. היכולת בלחיצת כפתור, בעזרת אינטגרציות, ליצור את אותו נירמול – זה אתגר מורכב יותר".
אילו תובנות מרכזיות המערכת שלכם העלתה לאחרונה בנוגע לשוק הישראלי?
"שהוא מאוד דינמי… דוגמה קלאסית היא העבודה מהבית. מה שהיה ה-common practice לפני חצי שנה – כיום כבר לא רלוונטי. וכדי להישאר תחרותיות ואטרקטיביות – חברות חייבות את הדאטה הזה בזמן אמת".
המערכת שלכם מיועדת לשימוש של החברות – לא העובדים. האם אין כאן פגיעה למעשה בעובדים, שאין להם גישה למאגר?
"תחשוב איזה כוח זה לעובד או מועמד שיודע, שהחברה בה הוא עובד או שאליה הוא מתראיין משתמשת ב-Compete – זה אינדיקטור מאוד חזק על החברה, שבאמת אכפת לה מהטאלנט שלה, ולכן החברה משקיעה מכספה, וכל הזמן בודקת את הדאטה, כדי לוודא שהיא תחרותית ביחס למתחרים, וגם שומרת על הוגנות פנים ארגונית – דבר סופר קריטי – למשל בהבדלים בין גברים לנשים".
15 מיליון דולר השקעה חדשה
Compete הוקמה ב-2020 על ידי עמית רפפורט, המשמשת מנכ"לית; ויוני וסרמן, סמנכ"ל טכנולוגיה, והיום (ג') היא מכריזה על השלמת סבב גיוס A בגובה 15 מיליון דולר בהובלת Tiger Global ובהשתתפות המשקיעים הקיימים Aleph Ventures ו-Vine Ventures. סבב הגיוס הזה מביא את סך ההשקעות בחברה מאז הקמתה ל-17.5 מיליון דולר. על פי החברה עושות שימוש בפלטפורמה שלה מאות חברות הייטק גדולות בישראל וארה"ב בהן monday.com, למונייד, איירון סורס, אפספלייר, ריסקיפייד ועוד. לאחרונה הודיעה החברה על מינוי של ארבעה חברי הנהלה חדשים לתפקידי מכירות, משאבי אנוש, אבטחת מידע וניהול המוצר – 3 מתוכם נשים.
"Compete מספקת למנהלי משאבי אנוש וכספים ולמנכ"לים את הכלים והנתונים הדרושים להם כדי להפעיל אסטרטגיית תגמול מחושבת של העובדים. התובנות המפורטות שלהם בזמן אמת הן חובה בשוק הכישרונות התחרותי והמהיר של היום", אמר אהרון רוזנסון, שותף כללי ב-Aleph.
הגב
31 תגובות על "מערכת חדשה עוזרת לחברות הייטק ישראליות לדעת בדיוק כמה לשלם לעובדים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אז
בעצם זה סטארטאפ שעושה תיאומי שכר בין חברות
אני מקווה שלא רק שהדבר הזה יפול, אלא גם שיכניסו את הפאונדרים לכלא
תאומי שכר? אתה דביל עם 20 הלייקים שלך
הממוצע כל הזמן עולה, כי יש ביקוש והצע, זה אומר שא. אני לא יכול לדעת חברה ספציפית
ב. אם אני ארצב למשוך טאלנט אני אשלם *מעל* הממוצע, שומע דביל? *מעל*
ומה שיקרה, שזה גורם להעלאת הממוצע
זאת הכלכלה, טמבל
וואו, אתה מנשק את אמא שלך עם הפה הזה?
אתה מבואס שלא קיבלת לייקים? אל תדאג, קיבלת הרבה תשומת לב שלילית.
מעניין למה קראת לעצמך נילס
אתה כזה קטן שאתה חייב בכל מחיר לנסות לדרוך על אחרים כדי להרגיש גדול
משיטוט קצר באתר, זה נראה שהרבה מאוד סטארטאפים ישראליים משתמשים במוצר שלהם. מפתיע, בהתחשב בזה שהוא הוקם רק לפני שנתיים וכבר צבר כ"כ הרבה לקוחות – ממש כל הכבוד להם.
צודק. מצד שני אין חדש תחת השמש, כבר עשרות בשנים שחברות משתמשות בטבלאות השכר של צבירן באותו אופן בדיוק כדי לשקלל שכר העובדים בהתאם לנהוג בשוק
הרעיון מעניין אבל למה לא לפתוח אותו ליוזרים פרטיים גם? אם אני בתהליך של חיפוש עבודה טובה יותר ומן הסתם מכניסה יותר, לא אכפת לי לשלם 50 דולר לחודש למערכת כזאת בזמן החיפוש האקטיבי. ככה גם לא יתבאסו עליהם העובדים
נכון, אבל הערך הוא הנתנוים מהחברות
חכי ל pivot שהם יגלו את השוק של המחפשי עבודה..
זה נכון, אבל היי הנה קיבלנו גלאסדור2 ואז מה היתרון בפייק דאטה מx או פייק דאטה מy. לדעתי הלקוחות שלהם ישקרו להם בערימות כדי לנצח מתחרים. מאמין שלמגייסים יש מספיק שכל לנצל את המערכת לטובתם(וחבל על דוברי האמת שיחשבו שהם מקבלים ערך אמיתי), וכשזה יקרה, כולם יבינו שאין ערך במוצר, ככה יחזרו לטבלאות ג׳ובים שאנחנו רגילים לראות שנה אחרי שנה בחסות חברות השמה במקום לשלם כסף של משקיעים על דברים ללא אימפקט(ואפילו מטעים) שהיה אפשר לקבל בהתייעצות עם 2-3 קולגות
זה לא יפתח למשתמשים פרטיים, כי אז כולם ילכו לחברה שמשלמת הכי הרבה, והחברות האחרות יצטרכו לעלות שכר.
בעוד המטרה של החברה הזאת זה לעשות תיאום שכר, ממש קרטל, ולדפוק את העובדים .
מקווה מאוד שיקבעו שזה לא חוקי והאתר הזה יסגר
אגלה לך סוד: חברות גאמפא נותנות את התנאים הכי טובים + אין סיכוי שיקרסו בעוד חודשיים. על לא דבר
אז יצרתם קרטל שכר, נפלא
זו הפעם הראשונה שאני שומע על עבירה פלילית (קרטל ותיאום שכר) שנקרא "סטארטאפ". זה באמת אינדיקטור מעולה לעובד, לא להתראיין לעולם לחברות שמשתמשות במערכת.
איך זה שונה מהשירות של צבירן שקיים כבר 20 שנה?
זה כולל גם אופציות והטבות נוספות, לא רק שכר.
זה גם מתמקד בחברות הייטק וסטארטאפים.
צבירן מציעים סקר הטבות רחב בהרבה, כולל חברות הייטק ולא הייטק (אפשר לבחור) גדולות וקטנות (שוב אפשר לבחור) – פשוט עם המון נתונים.
אקסל גדול
מדויק
בטח עשו POC עם המנכ״ל של anyvision
שום דבר חדשני. כך פועל שוק קביעת השכר מזה מספר עשורים.
שוק חופשי קיים כאשר קושי השגת האינפורמציה קיים לכל הצדדים. זהו עוד עיוות, כמו צבירן. אל תסכימו לשכר שלהם הוא נמוך מידי בהגדרה.
השכר הוא לא שלהם – הוא של החברות שבוחרות מה לשלם… וכן – צריך לבחור בשכר שאתה רוצה בין הצעות שמעניינות אותך ולא מה שמישהו כתב באיזה אתר ברשת
אבל את העובדים ימשיכו להחתים על סודיות שכר
הם אולי נותנים לחברות רשימה של נתוני שכר, אבל למחפשי העבודה הם נותנים רשימה של חברות שלא כדאי להתראיין אליהן-עד שהדבר הזה יפול, או שאותן חברות יעזבו אותן. המוקדם מבין ה2.
אני לא אעבוד בחברה שתמכור את המידע על השכר שלי גם לא במצב אנונימי!
אז אחרי שניצלו את המוח הישראלי לקידום פורנו והימורים במסווה של הייטק, הגיע הזמן לנצל את המוח הישראלי לקידום תיאום משכורות בין מעסיקים, לכאורה כמובן (הרי מעסיקים תמיד ירצו לשלם כמה שיותר, ברור….)
עוד חברה שלא הייתי מגייס אף עובד משם
מוחקים תגובות פה בגיקטיים? מה שהם עושים זה סטארט-אפ כמו שהימורים זה סטארטאפ. קרטל ותיאום מחירים נשארים ככה גם אחרי מכבסת מילים.
לא אלך לעבוד בחברה שמוסרת להם את הפרטים שלי.
מקווה שלא יעשו גיוס נוסף
הכתבה שיקפה את הנוצר בצורה מעט שטחית אם הבנתי נכון – מה שזנ נותן לחברה זה מרחב מיצוב גדול של הצעת הערך לעובד. חברה אחת תגיד ניתן יותר שכר כי העבודה משעממת ואחרת תגיד ניתן פחות שכר כי העבודה מעניינת והטבות סוציאליות מתוך ערכי החברה. הבעיה היחידה שאני רואה היא שאין אופציה לרכוש מידע לדורשי עבודה – רק למעסיקים. וזה מאוד בעייתי.
יעשו תיאומי שכר. זה דבר נוראי! יורידו את השכר כולם ביחד ויקבעו נורמה